Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
2.676.300,00 10% 2,68 Mn 2.676.300,00 / 2.676.300,00
3,30 10% 391,64 Mn 3,05 / 3,30
2,86 10% 33,28 Mn 2,66 / 2,86
232,10 10% 377,46 Mn 211,40 / 232,10
60,50 10% 48,59 Mn 59,10 / 60,50
14,21 -24.41% 6,58 Mn 11,10 / 18,00
12,33 -10% 3,38 Mr 12,33 / 14,07
42,84 -10% 166,40 Mn 42,84 / 49,14
153,90 -10% 27,70 Mn 153,90 / 153,90
45,10 -9.98% 8,20 Mn 45,10 / 48,38
317,00 8.56% 34,85 Mr 307,50 / 321,00
251,00 -3.46% 23,21 Mr 240,20 / 253,75
362,25 5.92% 19,08 Mr 338,00 / 366,50
14,09 7.56% 13,24 Mr 13,89 / 14,39
75,75 9.39% 12,04 Mr 73,75 / 76,15
17,45 5.06% 1,30 Mr 17,23 / 17,69
207,30 1.27% 5,74 Mr 207,30 / 215,70
726,50 5.98% 5,72 Mr 710,00 / 739,50
90,95 4.24% 1,14 Mr 89,75 / 92,10
111,90 4.68% 298,61 Mn 110,50 / 113,70
29,28 6.32% 256,04 Mn 28,50 / 29,50
10,28 1.38% 257,76 Mn 10,27 / 10,52
81,70 2.9% 665,54 Mn 81,05 / 83,45

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 786/935 ÝlkÝlk ... 286686736776784785786787788796836886 ... SonSon
Arama sonucu : 7479 madde; 6,281 - 6,288 arasý.

Konu: GESAN - Giriþim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Þ.

1. PDF acamayanlar icin: MARBAS Yasin Ozdemir Gesan Ziyaret Notlari.

GESAN Röportajý 28 Aðustos 2023
    GESAN-EUROPOWER ÞÝRKET ZÝYARET RAPORU

S1-) Sosyal Medyada Gesan ve Europower faaliyet alaný hakkýnda birçok tartýþma var. Gesan ve
    Europower bir enerji þirketi mi? Faaliyet alanýnýz hakkýnda kýsaca bilgi verir misiniz?
    C1-) Gesan ve Europower her ikisi de enerji þirketidir. Europower hem enerji hem de sanayi þirketidir.
    Þimdi þu ayrýmý yapmak gerekiyor. Enerji kelimesini kullandýðýmýzda enerjinin içine birçok faaliyet
    alaný giriyor ve yatýrýmcýnýn da kafasý karýþýyor. Biz elektrik üretip satan bir þirket deðiliz. Europower,
    elektrik ve enerji ekipmanlarý üreten bir sanayi þirketidir. Transformatör, alçak ve orta gerilim þalt
    ürünleri, mobil trafo merkezleri, yüksek gerilim ayýrýcý ve kesiciye ilaveten yine iþtirakimiz olan Peak
    PV Solar firmamýzda güneþ paneli ve taþýyýcý konstrüksiyon elemanlarý da dahil olmak üzere enerji
    projelerinde kullanýlan malzemelerin ana üreticisi konumundadýr. Gesan ise aðýrlýklý olarak
    Türkiye’de ve dünyada enerji konusunda faaliyet gösteren bir EPC (Mühendislik ve Taahhüt)
    firmasýdýr. Gesan’ýn en büyük artýsý arkasýnda Europower gibi bir sanayi þirketinin olmasý ve aðýrlýklý
    olarak onun ürettiði ürünlerle iþ yapmasýdýr. Bu durum Gesan’a büyük bir rekabet avantajý
    saðlamaktadýr.
    S2-) 13 milyon Lot hisse satýþý ile ilgili birçok yatýrýmcýnýn kafasýnda soru iþareti oluþtu. 13 milyon Lot
    hisse satýþýný neden yaptýnýz? Bu karar KAP ’ta yayýnlanmadan önce GESAN tavan bozdu. Bu bilgi
    önceden öðrenildi mi?
    C2-) Bu haberin yayýnlanmasý bizim elimizde ve kontrolümüzde olan bir durum deðildir. Bu KAP
    haberini MKK yayýnladý. Bu bildirimin yapýlacaðý saati ve günü belirlemek tamamen MKK’nýn kendi
    iç bünyesinde vermiþ olduðu bir karardýr. Bizimle beraber o gün birçok þirketin paya
    dönüþtürülebilir hisse satýþý haberi de yayýnlanmýþtýr.
    PEKÝ, NEDEN 13 MÝLYON HÝSSEYÝ SATILABÝLÝR DURUMA GETÝRDÝNÝZ BURADA KÝ AMACINIZ TAM
    OLARAK NEDÝR?
    Bu þirketin %28’i halka açýk ise %72’si bana (Ali Gökhan Öztürk) ve diðer þahýs ortaklara aittir. Bu
    þirketin geleceði ile ilgili veya mevcut þartlarýyla ilgili olumsuz bir durum olmasý en çok bizi etkiler
    çünkü paylarýn çoðunluðu bize aittir. Yatýrýmcýlardan bu hisse satýþýndan elde edilen geliri þirkete
    borç mu vereceksiniz diye birçok soru da aldýk. Biz þirket ortaklarý daha önce belli bir hissemizi satýp
    þirketimize faizsiz borç verdik. O iþlemi yaptýðýmýz koþullar içinde bazý yatýrýmlarýmýzýn hýzlanmasý
    adýna böyle bir adým atmýþtýk. Bugünü konuþacak olursak þirketlerimizin bilançosundan da
    görüleceði üzere nakde ulaþým konusunda ya da nakitle ilgili bir ihtiyaç söz konusu deðildir. Hatta
    tam tersi Europower halka arzýndan elde ettiðimiz gelirin þu an büyük bir kýsmý nakit olarak duruyor
    ve planladýðýmýz yatýrýmlarý sýrasýyla realize ediyoruz. Önümüzde ki dönemde eðer þirketlerimizin
    nakde ihtiyacý söz konusu olursa, geçmiþte nasýl gereðini yaptýysak yine þirketimizin arkasýnda
    durup gereðini yaparýz.
    Yerli/Yabancý yatýrýmcýlardan ve fonlardan þirketin borsadaki likiditesini artýrmamýz yönünde ciddi
    talepler oluþmuþtu.
    Özet olarak bu hisse satýþýnýn sebepleri kiþisel tasarruf ve yerli/yabancý yatýrýmcýlarýn ve fonlarýn
    likiditeyi artýrmamýz yönündeki isteklerinden kaynaklanmýþtýr.

S3-) Yüksek gerilim güç transformatörü yatýrýmý ve 20.000 adet daðýtým transformatörü yatýrýmý ne
    zaman biter?
    C3-) Mevcut daðýtým transformatörü üretim kapasitesinin 20 bin adete artýrýlmasýna yönelik yatýrýmý
    ile ilgili makine sipariþleri verilmiþtir. 16.06.2023 tarihinde alýnan ve þu an boþ olan fabrikada aðýrlýklý
    olarak daðýtým transformatörlerinde kullanýlan kazan imalatý yapýlacaktýr. Bu kazanlarý þu an farklý
    firmalardan tedarik ediyoruz ama ileride bunu kendi bünyemize alarak belli bir kýsmýný üretiyor
    olacaðýz. Bu üretim ile hem tedarik zincirinde bir aksaklýk yaþanmamasýný saðlayacak, hem de
    kazanlarýn kalite kontrolü ile ilgili prosesi imalatýndan baþlayarak iç bünyemize taþýmýþ olacaðýz.
    Güç transformatörü imalatý ile ilgili de fabrikanýn temel atma törenini geçtiðimiz genel kurul
    esnasýnda yatýrýmcýlarýmýzla beraber yaptýk. 2025 yýlý ilk yarýsýnda bu farikayý devreye almayý
    planlýyoruz.
    S4-) Þarj üniteleri imalatýnýz var mý? Bu alanda sektör ile rekabet edebilecek misiniz?
    C3-) Þarj üniteleri üretimi ile ilgili bir AR-GE çalýþmamýz var ancak þu an yatýrým yapýlabilir düzeyde
    görmüyoruz. Enerji depolama sistemleri ile ilgili bir çalýþmamýz var bunun fizibilitelerini bitirdik.
    Önümüzdeki dönemlerde bunlarý ürün yelpazemize eklemeyi hedefliyoruz.
    S5-) Finansmana eriþimde zorluk yaþýyor musunuz?
    C5-) Her þirket ne kadar yaþýyorsa biz de þu an o kadar yaþýyoruz. Ancak þu an þirketlerimiz açýsýndan
    sýkýntýlý bir durum söz konusu deðildir. Finansmana eriþim zorluðu þu an yaptýðýmýz yatýrýmlarýmýzda
    ve gelecek vizyonumuzda herhangi bir gecikmeye neden olmayacaktýr. Ýþletme sermayemizi banka
    kredileriyle döndüren bir firma deðiliz. Son bilançomuz da açýk ve net bu durumu görebilirsiniz.
    Sektörel bazda deðerlendirme yapacak olursak bankalarýn yenilenebilir enerji sektöründeki
    þirketlere kredi vermekte öncelik tanýdýðýný unutmamamýz gerekir.
    S6-) Sun Junior yatýrýmýnýzla ilgili bilgi verir misiniz?
    C6-) Bu konuyla ilgili dün (24.08.2023 tarihinde) KAP ‘ta Arçelik ile bir sözleþme imzaladýðýmýzý
    bildirdik. Türkiye ve K.K.T.C.’deki satýþlarda Arçelik tek yetkili þirkettir. Ancak en az Türkiye ve K.K.T.C
    pazarýnda yapýlacak ciro kadar önümüzdeki dönemlerde Avrupa pazarýndan da ciro beklentimiz
    mevcuttur. Çünkü Avrupa pazarýnýn bir farký var; Mahsuplaþma ve enerji daðýtým þirketinin tüketim
    fazlasý elektriði satýn alma konusu Avrupa da söz konusu deðil. Avrupa’daki düzenlemeler mesken
    tüketicileri için ürettiðini tüket ancak fazlasýný þebekeye verirsen herhangi bir ödeme
    yapýlmayacaðýný belirtiyor. Sun Junior’ýn özellikle depolamalý yani bataryalý olan tipleri Avrupa pazarý
    için büyük önem taþýyor. Sun Junior için Avrupa’yý büyük bir pazar olarak görüyoruz.

S7-) GESAN ilk 8 ayda 8,2 milyar TL iþ anlaþmasý yaptý. Bunlarýn ciroya etkilerini ne zaman görürüz,
    hangi iþ kollarý ciroya daha çabuk etki yapýyor?
    C7-) Her iþin ve projenin bitmesi farklý zaman dilimlerinde oluyor. GES projeleri farklý, trafo
    merkezleri farklý ya da ürün tedariðine yönelik yaptýðýmýz iþler farklýdýr. Ýlk çeyrek aldýðýmýz GES
    projelerinin etkilerini yýlsonu bilançosunda büyük ölçüde görürüz. Trafo merkezi taahhüt iþleri
    ortalama 1-1,5 sene tam olarak bilançoya yansýmaktadýr. Trafo Merkezi Projelerinde ödemeler aylýk
    hak ediþlerle yapýldýðý için her ne kadar proje süresi 1-1,5 yýl olsa da bilançoya yansýmasý iþin fiili
    baþlangýcý ile kademeli olarak gerçekleþmektedir. GES iþlerinin de tamamlanmasý projenin
    büyüklüðüne göre 3 aydan 8 aya kadar çýkabilmektedir. Ayrýca 8.2 milyar TL iþ anlaþmasý bugüne
    kadar olan anlaþmalarýn toplamý olup ve önümüzde yýlýn bitmesine daha 4 ay zaman vardýr. Bu 4
    aylýk süreçte þirketlerimiz yeni iþ iliþkilerine girecek ve yatýrýmcýlarýmýzla paylaþmaya devam
    edecektir.
    KAP’ta belli bir miktarýn üzerindeki iþ anlaþmalarýný yayýnlýyoruz. Atýlan kap bildirimleri dýþýnda
    yayýnlamadýðýmýz birçok iþ var ve bu iþlerin toplamý da ciddi bir tutara denk gelmektedir.
    S8-) Gesan ve Europower borsada Yüksek FK ile fiyatlanýyor. Bu yatýrýmcýlar için risk oluþturur mu?
    C8-) Enerji sektöründe faaliyet gösteren þirketlerin FK oraný yüksek. O yüzden bu konuya sektörel
    olarak bakmak daha saðlýklý olur. Bu sektörün FK ortalamasýna baktýðýmýz zaman hem Gesan hem
    Europower ortalamalarýn altýnda FK deðerlerine sahiptir. Son açýkladýðýmýz bilançolara baktýðýmýzda
    en iyi FK geliþimi olan þirketlerin içerisinde yer almaktayýz. Bu enerji þirketlerinden ciddi beklentiler
    var. Hem Gesan hem Europower da bu beklentilerin içinde olan þirketler. Örnek verecek olursak
    Gesan halka arz olurken verdiði projeksiyon ve hedeflerini yatýrýmcýlar lütfen incelesin. Gesan 2025’
    de hedeflediði ciroyu 2022’de fazlasýyla gerçekleþtirmiþtir.
    S9-) Þirketinizin piyasa deðerini ucuz buluyor musunuz?
    C9-) Müsaadenizle SPK Mevzuatý gereði bu soruya cevap vermemem daha doðru olacaktýr. Þirketin
    piyasa deðer takdirini yatýrýmcýlarýmýza býrakýyoruz.

2. Benim icin olumlu noktalar,

- Kurumsal yatirimci ve yatirim fonlarinin hisse alim talebi ,
    - Kap atilmayan kucuk olcekli toplam islerin ciddi meblag oldugunun bildirilmesi
    - Sun junior icin Avrupa'da yuksek talep beklentisi
    - Halka arz sonrasi elde edilen kaynagin henuz tamamen kullanilmadigi parca parca yatirim icin kullanildigi
    - Transformator yatirimlarinin 2025 gibi tamamlanmasi
    -Gesan konusunda daha once de soylendigi gibi en büyük artýsý arkasýnda Europower gibi bir sanayi þirketinin olmasý ve aðýrlýklý
    olarak onun ürettiði ürünlerle iþ yapmasýdýr. Bu durum Gesan'a büyük bir rekabet avantajý
    saðlamaktadýr. Bu da buyume surecinin beklenen uzun surecegini gosteriyor.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

-

3.  Alýntý Originally Posted by cumbaba Yazýyý Oku
    Yerli/Yabancý yatýrýmcýlardan ve fonlardan þirketin borsadaki likiditesini artýrmamýz yönünde ciddi.
    yalancý açgözlü adamlar,
    Ytd dyt tyd

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
     Alýntý Originally Posted by cumbaba Yazýyý Oku
    Benim icin olumlu noktalar,

- Kurumsal yatirimci ve yatirim fonlarinin hisse alim talebi ,
    - Kap atilmayan kucuk olcekli toplam islerin ciddi meblag oldugunun bildirilmesi
    - Sun junior icin Avrupa'da yuksek talep beklentisi
    - Halka arz sonrasi elde edilen kaynagin henuz tamamen kullanilmadigi parca parca yatirim icin kullanildigi
    - Transformator yatirimlarinin 2025 gibi tamamlanmasi
    -Gesan konusunda daha once de soylendigi gibi en büyük artýsý arkasýnda Europower gibi bir sanayi þirketinin olmasý ve aðýrlýklý
    olarak onun ürettiði ürünlerle iþ yapmasýdýr. Bu durum Gesan'a büyük bir rekabet avantajý
    saðlamaktadýr. Bu da buyume surecinin beklenen uzun surecegini gosteriyor.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

-
    peki dostum elinde GEsan olan biri Europower da almali mi ?
    ben kararsiz kaldim, elimde 4 bin GEsan var ama Europower sanki cok paralel hareket etmiyor gibiler
    Saving-Accumulation-Investment
    In God We Trust

5.  Alýntý Originally Posted by richardbozkurt Yazýyý Oku
    peki dostum elinde GEsan olan biri Europower da almali mi ?
    ben kararsiz kaldim, elimde 4 bin GEsan var ama Europower sanki cok paralel hareket etmiyor gibiler
    Sayin richardbozkurt, bu noktadan sonrasi yatirim tavsiyesine girer. Su an itibariyle elimde Europower yok, gecmiste bir kez giris yapip ciktim. Iki firmada yonetim acisindan olumlu. Ancak sonucta patronaj ayni vede kucuk yatirimci dostu olmadigini dusundurecek hareketler yapti. Bu da borsa da yatirim yapan bizler icin celik gibi sinirlere sahip olmayi gerektiriyor.

Kucuk yatirimci da bu sirkette yapistikca. Bu tavir devam eder. Kisa/orta vadeli trendi zaten bozdular.

"X" sitesindeki yorumlara ve bu forumdaki genel duygu durumuna bakinca, genel bir kotumserlik var, ben yil sonu olarak 300-350 milyon dolar satis geliri bekliyorum. Bilancoyu gorunce hanyayi konyayi gorecegim. 2022 Haziran'dan Eylul'e kadar ortalama yaparak portfoyume ekledim, o acidan maliyet konusunda daha rahatim.

Yuksekten alan dostlarimiza cok fazla soylebilecegim bir tavsiyem yok.

Ancak bu sirketten cikarsam, tek nedeni yonetimin kucuk yatirimci dostu olmayan tavri olur.

Yukrida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Gönderi
    1,953
    Sayin richardbozkurt, bu noktadan sonrasi yatirim tavsiyesine girer. Su an itibariyle elimde Europower yok, gecmiste bir kez giris yapip ciktim. Iki firmada yonetim acisindan olumlu. Ancak sonucta patronaj ayni vede kucuk yatirimci dostu olmadigini dusundurecek hareketler yapti. Bu da borsa da yatirim yapan bizler icin celik gibi sinirlere sahip olmayi gerektiriyor.

Kucuk yatirimci da bu sirkette yapistikca. Bu tavir devam eder. Kisa/orta vadeli trendi zaten bozdular.

"X" sitesindeki yorumlara ve bu forumdaki genel duygu durumuna bakinca, genel bir kotumserlik var, ben yil sonu olarak 300-350 milyon dolar satis geliri bekliyorum. Bilancoyu gorunce hanyayi konyayi gorecegim. 2022 Haziran'dan Eylul'e kadar ortalama yaparak portfoyume ekledim, o acidan maliyet konusunda daha rahatim.

Yuksekten alan dostlarimiza cok fazla soylebilecegim bir tavsiyem yok.

Ancak bu sirketten cikarsam, tek nedeni yonetimin kucuk yatirimci dostu olmayan tavri olur.

Yukrida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
    eywallah dostum,

bende biri bisey sorunca cok ta cevap vermeyen biriyim, cunku bakiyorsun, adam hic bilgili deigl, arastirmiyor , direk tepeden inme ,"alayim mi ? karlimi ? ne dersin" seklinde sorulara bende cevap vermem . ama ben o profilde bir yatirimci degilim

misal asagida ki kap Europower dan geldi , normalde , Gesana gelmis gibi , cok paralel olmalari lazim, ama net kestiremiyorum
    o sebeple, aceba portfoye Europwer eklesem mi , yoksa kalsin mi diye akrarsinizm

bu arada GESANDA %100 kardayim, tabi doviz cikardiginda %60-70 gelir o kar

bende gecmiste Europower aldim ama sonrasinda zaten GEsan var , satayim dedim ama power sasirtti, ve hizlica yukseldi

28/07/2023 tarihinde Kamu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP) yapmýþ olduðumuz bildirimde þirketimizin, SAKARYA ELEKTRÝK DAÐITIM A.Þ. tarafýndan 28/07/2023 tarihinde gerçekleþtirilen ‘'SEDAÞ-DAM-103-23-442 ÝKN 4.GRUP BETON KÖÞK VE HÜCRE ALIMI'' konulu ihaleye katýldýðý ve en avantajlý fiyatý vererek ihalede 1. olduðu bildirilmiþti.

SAKARYA ELEKTRÝK DAÐITIM A.Þ. tarafýndan þirketimize iþin uhdemizde kaldýðýna dair komisyon karar yazýsý ve 01/09/2023 tarihinde imzalanmak üzere sözleþme daveti iletilmiþtir.

Sözleþme bedeli KDV hariç 1.339.000, -USD'dir. (Birmilyonüçyüzotuzdokuzbin, Amerikan Dolarý) (Güncel baz USD/TL kuru sözleþme toplam bedeli KDV hariç 35.644.180, -TL'dir.)

Kamuoyu ve yatýrýmcýlarýmýzýn bilgilerine sunarýz.
    In God We Trust

7.  Alýntý Originally Posted by richardbozkurt Yazýyý Oku
    eywallah dostum,

bende biri bisey sorunca cok ta cevap vermeyen biriyim, cunku bakiyorsun, adam hic bilgili deigl, arastirmiyor , direk tepeden inme ,"alayim mi ? karlimi ? ne dersin" seklinde sorulara bende cevap vermem . ama ben o profilde bir yatirimci degilim

misal asagida ki kap Europower dan geldi , normalde , Gesana gelmis gibi , cok paralel olmalari lazim, ama net kestiremiyorum
    o sebeple, aceba portfoye Europwer eklesem mi , yoksa kalsin mi diye akrarsinizm

bu arada GESANDA %100 kardayim, tabi doviz cikardiginda %60-70 gelir o kar

bende gecmiste Europower aldim ama sonrasinda zaten GEsan var , satayim dedim ama power sasirtti, ve hizlica yukseldi

28/07/2023 tarihinde Kamu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP) yapmýþ olduðumuz bildirimde þirketimizin, SAKARYA ELEKTRÝK DAÐITIM A.Þ. tarafýndan 28/07/2023 tarihinde gerçekleþtirilen â€ËÅ“'SEDAÞ-DAM-103-23-442 ÝKN 4.GRUP BETON KÖÞK VE HÜCRE ALIMI'' konulu ihaleye katýldýðý ve en avantajlý fiyatý vererek ihalede 1. olduðu bildirilmiþti.

SAKARYA ELEKTRÝK DAÐITIM A.Þ. tarafýndan þirketimize iþin uhdemizde kaldýðýna dair komisyon karar yazýsý ve 01/09/2023 tarihinde imzalanmak üzere sözleþme daveti iletilmiþtir.

Sözleþme bedeli KDV hariç 1.339.000, -USD'dir. (Birmilyonüçyüzotuzdokuzbin, Amerikan Dolarý) (Güncel baz USD/TL kuru sözleþme toplam bedeli KDV hariç 35.644.180, -TL'dir.)

Kamuoyu ve yatýrýmcýlarýmýzýn bilgilerine sunarýz.
    Niyetim kesinlikle yanit vermekten kacmak degil. Matematigi seven biri olarak GESAN Europower'in %55.68 ine sahip. 220 milyon Europower lotunun 122.5 milyonu bizim. Bunu 460 milyon GESAN lotuna bolersen, her 1 gesan lotuna 0.266 lot Europower dusuyor. Senin 4000 lot GESAN'in varsa 1064 lot Europower'in zaten var.

Yukaridaki matematik hesabi piyasa isine geldiginde benim gibi matematik gerceklik uzerinden yorumlar isine geldiginde de gormezden gelir. Europower'a agirlik verir. O yuzden hangi yorum one cikar bilmem mumkun degil.

Dun roportajdan gelen patron yorumunu okuyunca, GESAN Europower'la sinerji icinde calistigi icin cok rekabetci bir firma demesi benim icin onemli.

Burada GESAN bir Tekfen, Enka Insaat gibi salt yuklenici degil, isin uretim tarafinda olan Europower gibi bir firmanin cogunluk hissesinide kontrol eden bir yapi gosteriryor. Uzerine, Peak Pv 'nin devreye girmesi ve oradan gelecek %33 civari ortaklikta onemli.

Peak PV full kapasite uretime gecince Alfas'in 1.3 GW kapasitesinin bir bucuk kati olan 2 GW kapasitesinde olacak. Bu da GESAN icin buyuk arti olur.

Diger kapasite artirimlari ve yenilebilir enerjinin ardindan esen ruzgar bu buyume hizinin kesilmeden 3-5 yildan asagi surmeyecegi izlenimi veriyor.

Bunun yaninda muhtemel Almanya yatirimlari, enerji uretim lisanslari basvurusu icin kurulan istirakler ve yurt disina acilim firtsatlari bana buradan kipirdama diyor.

Sonucta her koyun kendi bacagindan asilir, yanlis hesap yapmista olabilirim, o yuzden yatirim kararlarinizi kendi analizleriniz isiginda gerceklestirmeniz en dogrusu.

Selamlar

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Gönderi
    1,953
    Niyetim kesinlikle yanit vermekten kacmak degil. Matematigi seven biri olarak GESAN Europower'in %55.68 ine sahip. 220 milyon Europower lotunun 122.5 milyonu bizim. Bunu 460 milyon GESAN lotuna bolersen, her 1 gesan lotuna 0.266 lot Europower dusuyor. Senin 4000 lot GESAN'in varsa 1064 lot Europower'in zaten var.

Yukaridaki matematik hesabi piyasa isine geldiginde benim gibi matematik gerceklik uzerinden yorumlar isine geldiginde de gormezden gelir. Europower'a agirlik verir. O yuzden hangi yorum one cikar bilmem mumkun degil.

Dun roportajdan gelen patron yorumunu okuyunca, GESAN Europower'la sinerji icinde calistigi icin cok rekabetci bir firma demesi benim icin onemli.

Burada GESAN bir Tekfen, Enka Insaat gibi salt yuklenici degil, isin uretim tarafinda olan Europower gibi bir firmanin cogunluk hissesinide kontrol eden bir yapi gosteriryor. Uzerine, Peak Pv 'nin devreye girmesi ve oradan gelecek %33 civari ortaklikta onemli.

Peak PV full kapasite uretime gecince Alfas'in 1.3 GW kapasitesinin bir bucuk kati olan 2 GW kapasitesinde olacak. Bu da GESAN icin buyuk arti olur.

Diger kapasite artirimlari ve yenilebilir enerjinin ardindan esen ruzgar bu buyume hizinin kesilmeden 3-5 yildan asagi surmeyecegi izlenimi veriyor.

Bunun yaninda muhtemel Almanya yatirimlari, enerji uretim lisanslari basvurusu icin kurulan istirakler ve yurt disina acilim firtsatlari bana buradan kipirdama diyor.

Sonucta her koyun kendi bacagindan asilir, yanlis hesap yapmista olabilirim, o yuzden yatirim kararlarinizi kendi analizleriniz isiginda gerceklestirmeniz en dogrusu.

Selamlar
    patron gene hisse mi satiyor , neden bir anda %4 dusuyoruz ???
    In God We Trust

Sayfa 786/935 ÝlkÝlk ... 286686736776784785786787788796836886 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •