"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Diyecek bir þey yok. Kötü niyet mi, acemilik mi bilemedim...
En son baþka bir sýkýntýlý haberle gündem olmuþtu..Þirketin büyümesini konuþmak yerine piyasa bunlarý konuþuyor..
Bakalým
ceza yemiþiz ama muhasebeci hatasý diyorlar...Benim kýzdýgým adam gibi ileriye dönuk bi sunum yapýp veremediler aylardan beri lafta genell kurulda bundan bahsedilmiþti..
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Anladýðým kadarý ile konu arzdan kasaya giren paranýn ayrý muhasebe kodu altýnda gösterilmemesi...
Kasýtlý deðil ama amatörce bir durum var görünüyor.
Umarým þirket yarýn sabah seans öncesi durumu açýklama kap ý gönderir...
amatorce hata felan yok , 2-3 ay once ayni kisilerin ismi gene gecmis , gene ceza mi , uyarimi aldilar,
sen aylarca ust uste uyari alip, hala ayni seyi yapiyorsan , burda art niyetmi dersiniz , yoksa acemice is mi yapiliyor dersiniz , artik bilemiyorum . ama hic hos degil
Saving-Accumulation-Investment
In God We Trust
Açýklama
02/11/2023 tarihinde yayýnlanan, 2023/67 sayýlý Sermaye
Piyasasý Kurulu Bülteni’nde duyurulan ve Þirketimize ve Þirket Yönetim Kurulu
Üyelerimize uygulanmýþ olan Ýdari Para Cezalarý ile ilgili olarak açýklamalarýmýz
aþaðýdaki þekildedir;
Þirketimiz 19/08/2021 tarihinde gerçekleþen halka arzdan elde etmiþ olduðu gelirin kullanýmýna yönelik olarak, Halka Arz Ýzahnamesinde,
- Üretim kapasitesinin artýrýlmasý,
- Hammadde alýmý,
- Makine, teçhizat ve ekipman alým ve yenilemeleri,
konularýnda harcama yapýlacaðý belirtilmiþ ve yukarýdaki maddelere yer verilmiþtir. Bilindiði üzere Þirketimizin esas faaliyet konusu
mühendislik ve taahhüt iþleri üzerinedir ve Þirketimizin baðlý ortaklýðý olan
Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi A.Þ., Giriþim ElektrikGrubunun üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Yukarýda belirtilen maddeler, üretim ile baðlantýlý olduðu için, halka arzdan elde edilen gelirin bir kýsmýnýn iþtirakimiz için kullanýlmasý uygundur. Ancak verilen Ýdari Para Cezalarýnda
da belirtildiði üzere yapýlan harcamalarýn fon kullaným raporlarýnda
iþtirakimiz adýna yapýlmýþ olduðunu belirtmemek, Sermaye Piyasasý Kurulu
kararlarýna göre þeklen uygun görülmemiþtir.
Halka arzdan itibaren, açýklamýþ olduðumuz yýllýk finansal raporlarda incelendiðinde, üretim için yapýlmýþ olan harcamalarýn grubumuzun
büyümesine olan etkisi açýktýr. Yýllýk Hasýlat ve Yýllýk Net Kar rakamlarýndaki
yýllara sâri artýþ oranlarý, harcamalarýn doðru bir þekilde ve belirtildiði gibi kullanýldýðýnýn göstergesidir.
Ýdari Para Cezalarýnda belirtilen muhasebe kayýtlarý ile ilgili husus ise, halka arzdan elde edilen ve atýl durumdaki gelirin daha
yüksek getiriler ile deðerlendirilmesi için farklý bankalara ve kurumlara yönlendirilmesi ancak yönlendirilen yerlerdeki yeni açýlmýþ hesaplar yerine mevcut hesaplar üzerinden takip edilmesi nedeni ile þekli bir uygunsuzluk
olduðu þeklinde açýklanabilir.
Kamuoyu ve yatýrýmcýlarýmýzýn bilgilerine sunarýz.
Saygýlarýmýzla,
Yer Ýmleri