https://www.ukrhaber.com/blog/trumpi...18737792968750
ABD Bakan’nn Ukrayna zel Temsilcisi Keith Kellogg, 14-16 ubat tarihlerinde gerekleecek olan Mnih Gvenlik Konferans’nda sava sona erdirme stratejisini sunacak.
X sayfasnda bir mesaj yaynlayan Kellogg “Donald Trump‘n Ukrayna’daki kanl ve maliyetli sava sona erdirme hedefleri hakknda konuma frsatn sabrszlkla bekliyorum. Bizimle almaya hazr olan Amerika’nn mttefikleriyle greceim.” dedi..
Ukrayna makamlar, Amerikal yetkililerin Ukrayna’ya yapaca ziyaret iin belirli tarihler zerinde anlamaya varyor. Bankova Bakan Andrey Yermak ile Trump’n Ulusal Gvenlik Danman Michael Volz, yakn gelecekte Ukrayna ve ABD bakanlar arasnda kiisel temaslarn dzenlenmesi gerekliliini ele ald. Siyasiler, cephedeki durum, gncel olaylar ve Ukrayna’nn kar karya olduu zorluklar hakknda bilgilendirme yapmak amacyla srekli iletiim halinde olma konusunda mutabakata vard.
ABD Bakan Donald Trump, 3 ubat Pazartesi gn, Keith Kellogg‘un Ukrayna ve Rusya’ya zel temsilci olarak atanmas da dahil olmak zere eitli konularda ABD’ye zel temsilci atanmasn ngren be bakanlk kararnamesine imza atmt.
Rusya’nn, ABD Bakan Donald Trump ile Rus lider Vladimir Putin arasnda gereklemesi planlanan zirve iin Suudi Arabistan ve Birleik Arap Emirlikleri’ni deerlendirdii bildirildi.
Rus yetkililer, Trump ile Putin arasnda bu yl iinde gereklemesi muhtemel bir grme ncesinde yaplmas planlanan telefon grmesine ynelik hazrlklar konusunda ABD ile dorudan bir temas olduu ynndeki iddialar defalarca yalanlad. Ancak isminin aklanmasn istemeyen Rus kaynaklara gre, st dzey Rus yetkililer son haftalarda Suudi Arabistan ve BAE’yi ziyaret etti.
ukrhaber.com
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
ukrayna bar gndem olmaya devam ediyor..gesan bara hazrlklar yapyor...gerekli pozisyonlar almak iin tetikte bekliyor...bir eyler olacak gibi...
bu arada ukrayna bar ile ilgili youtubede de baz yorumcular bu konuyu yeni yeni gndeme getirmeye balyorlar....https://www.youtube.com/watch?v=D8ZhhgPOcE8
bu durumu aylar nce grdk ama piyasann bozuk olmas nedeniyle bu grmenin pek de avantajn gremedik...en ok da buna zlyorum...bu ortamda iyi tekniki ,iyi takas veya iyi temelci olmak ok da fark yaratmyor...ortam katlarn ortam ne yazk ki...gram altnlarm keke biraz daha bekletseydim...hatta hi satmasaydm...![]()
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
Fintables'tan takaslara baktigimda 2024 Agustos'tan beri bireysel yatirimci sayisi 200 bin 'den 160 bine dusmus. Tahta bicilmis zaten.
Su an baski devam ediyor, demekki doymamislar, bir noktada donusu olur, ama ne zaman kim bilir. O zamana kadar, gelen kucuk olumsuz haberde asagi basacaklardir.
Yukarida yazilanlar kisisel gorusumden ibarettir, yatirimlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz. Yatirim tavsiyesi degildir.
gemite kocaeri beklentilerine gvenerek 17 tl den alp beklemeye baladmda , ilk iki ay hi bir hareket olmamt...bende acaba kardm veya yanldm bir ey mi var diye dnmeye balamken ,kocaer bir hareketlendi ,pir hareketlendi....bir ka ayda 70 tl yi grd...ardndan da kurt piyasann gelmesi ile hzla deer kayp etmeye balad...
gesanda da beklentilerine gvenerek aldm ve hala doru drst bir karm yok...acaba yine ok mu erken aldm dncesine giriyorum..piyasa eskisi gibi beklentilere aylar nce tepki vermiyor...yumurta kapya dayanp da somut gelimeler olmaya baladnda piyasa beklentileri fiyatlamaya alyor...bu kurt ortamda akas ou fiyatlama abalar ok az prime tamah edilmesi nedeniyle yarm kalyor....mesela geen hafta romanyada alnan 2,5 milyarlk i kapnn hakk en az iki tavan idi...gemite bu haber gelseydi belki bir ka gn st stte tavan yapabilecekti...ama o haberden sonra hisse gn eksi ile kapatt....
demek istediim ortam ok kt...byle bir ortam son 15 ylda hatrlamyorum..
gesanda her zaman son eyrek gzel geliyor...nemli beklentilerden birisi de gesann son eyreidir...bir ok sektrn kld bir ortamda gzel bir bilano gzel bir moral salayacaktr...ikinci gzel beklentimiz de haziran aynda alacak olan trafo fabrikamzdr..o fabrika ok gzel ciro ve karlar getirecek...nc gzel beklentimiz ise suriye ve ukraynada alabilecei ilerdir...eer suriyede bir engel karlmazsa ? ok ciddi bir potansiyel var...ukraynadaki potansiyel ise ok yksek..yatrmc ilikilerinden hseyin beyin dediine gre oradaki potansiyel trkiyedeki potansiyelden ok daha fazla olacaktr...ukraynada yerleik bir firmamz var...piyasay ok iyi tanyorlar ki zaten geen hafta ukraynann enerji sektrnn nde gelen irketleri ile bir toplant ve tantm dzenlemilerdi...ukraynann ihtiyalarn ok iyi biliyorlar ve onlara gre rnleri oktan retmeye balamlar...
gesan dou avrupa lkelerini ok iyi tanyor ve istedikleri rnleri de ok iyi biliyorlar...bu bilgiler ok deerli...sizi rakiplerinizin bir ka adm nne tayor...
ksacas bu kurt piyasaya ramen bu gzel beklentiler sayesinde her zaman umutvar olabiliyorum...bakalm nasibimizde neler olacak..sabrla beklemeye devam ediyorum... ay gemesine ramen hala kayda deer bir kar gremedim...ama ok umutluyum...
![]()
bu ylda mitli deilim borsadan
hisselerde para eriyip gidiyor
2 hesabm vard hissede olanlar zararda olmad halde
dier hesaba gre 1 ylda %50 geride kald
benim gibi parasnn %100 zararda ve hissede olanlarn
eski sermayelerini kazanmalar iin *3 yapmalar lazm
yinede %20 hisse devam uzun vade geri kalan ppf 2025 de.. ytd..
baz uzmanlar bu yl sonunda faizlerin %30 lara ineceini sylyor..byle olursa ?? borsann iyiye doru gideceini dnyorum...nk ne kadar yksek faiz , o kadar kt borsadr...faizlerin dmesi de borsaya can katacaktr...2024 ylnda tm borsa yatrmclar bir ok yaad...bence yava yava bu ok atlatlacaktr...ben 2025 ylnn 2024 ylndan ok daha iyi olacan dnyorum..
Yer mleri