Gesan yine bir kap atmýþ..Mardin belediyesine ges yapacak...347 milyonluk bir iþ..tebrikler..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1408910
Gesan yine bir kap atmýþ..Mardin belediyesine ges yapacak...347 milyonluk bir iþ..tebrikler..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1408910
Üstad 2 yýl öncesine döndük yine, beklediðimiz iþ alýmlarý baþladý, piyasa bu konuda çok rakip olsada söylediðin avantajlar GESAN’a yarýyor, ilk çeyrek bitmeden bildirdiði iþ anlaþmalarý bu doðrultuda ilerleyip Yurtdýþý beklentileri eklenirse sene sonunda ciro olarak þirketin beklediði 715 milyon dolarý aþabilir, büyüme tam gaz devam ediyor yeni fabrikalarýn eklenmesi ve olasý yurtdýþý ortak konusu (Europower) çok önemli, Almanya’da iki sene önce teþvik kullanýmý amacýyla þirket kurulacaktý henüz oradan ses yok, piyasa da þirketlerin bilançolarý geldi, yarýn bu saatlerde bizde son çeyrek bilançomuzu görelim, bizim gibi Mühendislik ve Taahhüt firmasý olan BRLSM de son çeyrek sonrasý %25 yukarý hareket geldi, benzer durumda son çeyrekler iyi gelecek gibi duruyor, büyüme yönünde rakamlarý tutturabilirsek üzerimizdeki baskýnýn kalkacaðýný düþünüyorum herkese bol kazanç…
Bilgim yok, þirketin ortak aradýðýný ve görüþmelerin olabileceðini yabancý sektörel bir site haber yapmýþtý, ayný gün KAP gönderdiler, yapýlacak olan yatýrým için ortaklýk yapýp Fon oluþturacaklardýr diye tahmin ediyorum, Lot satýþý ihtimali de bu sebeple ortadan kalkmýþ olur, Kontr benzer hamleler yaptý ama yinede Lot satýþý yaptý, bizim üstümüzde baský oluþturmuþtu bu durum, bilanço sonrasý durum biraz daha anlaþýlýr olacak, büyüme ve kârlýlýk ayrýþmayý ve fiyatlamayý saðlar þeklinde beklentim var.
Ciro 15,187 milyar...geçen yýl 15,088 milyar idi...
brüt kar 4,168 milyar..geçen yýl 5,498 milyar idi
favok 3,298 milyar.....geçen yýl 5,008 milyar idi
net parasal pozisyon kayýp -1,319 milyar geçen yýl -2,364 milyar
net dönem karý 1,344 milyar geçen yýl 992,112 milyar
ciro geçen yýla göre %1 artmýþ...brüt kar %24 azalmýþ...favok %34 azalmýþ...net kar ise %36 artmýþ...
2024 yýlý çok durgun geçen bir yýl oldu arkadaþlar..buna raðmen ciro az da olsa artmýþ..brüt kar faizlerin artmasýndan dolayý ve iþçilik maliyetlerindeki artýþlardan dolayý normal bir þekilde bir miktar azalmýþ...enflasyon muhasebesinden dolayý da 1,319 milyarlýk bir gider oluþmuþ...enflasyon muhasebesinden olmasaydý net kar 2,6 milyar gelecekti... bu yýl ilk üç çeyrekte enflasyon muhasebesi olmayacaðý için net karlýlýk artacak...
net karýmýz herþeye raðmen geçen yýla göre %36 artmýþ...ben bilançoyu beðendim arkadaþlar...piyasa net kara bakýyor...brüt karlýlýðý ve favok karý artmasýna raðmen net karý azalan þirketlerin bilançolarýný piyasa genelde beðenmedi...
2025 yýlýnda gesanýn aldýðý iþlere baktýðýmýzda bu yýl daha da canlý bir piyasa görüyoruz...yani satýþlar güzel artýyor...bir de önümüzdeki bir kaç ayda trafo fabrikasý da devreye girecek...o zaman karlýlýk daha da artacak...
europower nisbeten kötü bilanço açýkladý...ama bu yýl onun da iþleri iyi gidecek..o zaman gesanýn konsolide bilançolarýna daha güzel katkýlar sunabilecek...
özet olarak bilançoyu beðendim...kriz ortamýnda bir çok sektörün tersine karýný ve satýþlarýný artýrabilmiþ...ukrayna beklentisi de benim için bonus bir beklentidir...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri