Bana faydasý olmayan kilisinenin papazýný öpeyim demiþler. Kap geliyor ama hisse 60 tl bile olamadý. Bu kaplar kara yansýmasý f/k oranýný düþürmeden bu hissede hareket gelmeyecek
Bana faydasý olmayan kilisinenin papazýný öpeyim demiþler. Kap geliyor ama hisse 60 tl bile olamadý. Bu kaplar kara yansýmasý f/k oranýný düþürmeden bu hissede hareket gelmeyecek
Ýlk hedefimiz 80 ileri..![]()
Bugunku KAP: https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1551678
Bende biraz daha kurcaladim, benim yapay zeka soyle diyor:
Neden Rakam Verilmedi?
HUPEX (Macaristan Borsasý) üzerinden güneþ enerjisi fiyatý öngörülebilir bir ortalamaya sahiptir, ancak dengeleme piyasasý ve arbitraj kâr marjlarý anlýk dalgalandýðý için þirket buraya muhafazakar davranarak net bir rakam yazmamýþtýr.
Özetle: 634,40 MWh çok ciddi bir depolama kapasitesidir (yaklaþýk 4 saatlik tam kapasite deþarj demek). Romanya piyasasýndaki dinamiklere göre, bu depolama ünitesinin sadece arbitraj ve yan hizmetlerden, mevcut 23,4 milyon Euro'luk hasýlata ek olarak yýllýk %30 ile %50 arasýnda ilave bir gelir katkýsý (tahminen 7-10 milyon Euro bandýnda) saðlama potansiyeli yüksektir.
Þirket muhtemelen tesisler devreye alýnýp piyasa þartlarý netleþince bu ek geliri finansallarýna yansýtacaktýr.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
neden en güzel kaplar bile bu aralar iþe yaramýyor ?? geçmiþte bunun nedenini borsa iklimine baðlamýþtýk...son bir yýldýr 57 ye yaklaþtýðý anda sert satýþ yiyiyordu gesan ..ama bu aralar ýsrarla o civarlarda duruyor...bunun nedeni de yavaþ yavaþ bu soðuk borsa ikliminin ýsýnmaya baþlamasýdýr..bahar geldiðinde kaný kaynayan gençler ,hikayesi olan ve bol bol kap atan gesaný fazlasý ile fiyatlayacaktýr...
borsa þu anda bile çok dalgalý..görüyorsunuz türkiyede ve dünyada siyasi çalkantýlar bitmiyor...altýn ve gümüþ gibi emtiyalarý bile oyuncaða çevirdiler...bu ortamda yatýrýmcýlar çok tedirgin...hala tam anlamý ile borsaya gelmeye korkuyor...bu korku ortamý geçtiðinde gesan geçmiþte attýðý kaplarý tek tek hesaplamaya ve daha ne kadar ileri gitmesi gerektiðini belirleyecektir...geçmiþte hep böyle yaptý...insanlarý geçmiþi daime kendisi ile gelirmiþ..hisselerin de bence öyle..geçmiþimiz geleceðimiz hakkýnda fikir verir...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
dostum ben de aynen senin gibi düþünüyorum...yalnýz öncesi yýllarda kat be kat kazandýðýmý hatýrlayýnca bana teselli geliyor...eskiler hatýrlayacak 19,70 ten gesaný almýþ ve çok kýsa sürede bölünmemiþ haliyle 440 larý görmüþtü...bu çýkýþtan bazý arkadaþlar tamamýndan faydalandý kimi arkadaþlar da kýsmetleri kadar kazandýlar ...ama gesanla biraz aþk yaþamýþ herkes en az 2-3 kat kazandý geçmiþte...bu karý düþündüðümüzde varsýn bir iki yýl kazanmayalým diye düþünüyorum...dediðim gibi geçmiþi hatýrladýðýmda teselli buluyorum...
herþeye raðmen temenni ediyorum ki tüm arkadaþlarýn artýk son iki üç yýllýk iþkencesi bitsin ..dört gözle gesanýn 57 direncini aþmasýný bekliyoruz...kendim için sabýr sabýr sabýr diyorum..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Açýkçasý ben bu aralar hisseleri temettü veya bedelsizleri için almýyor veya tutmuyorum..benim için hisselerin büyüme hikayeleri önemlidir..sizin de gördüðünüz gibi sektörün en dinamik þirketidir..attýðý kaplardan gelirlerini cesitlemesinden görüyoruz..bir çok enerji hissesi faizlerin yükseldiði bu dönemde borçlar ile boðuþurken,gesanin öyle bir derdi yok..ayak ayak üstüne atmýþ kahvesini yudumluyor..bir musibet bin nasihatten iyidir demiþ atalarýmýz..borsaya açýlmadan önce gesan tahsil edemediði alacaklarý yüzünden iflas riskini yaþamýþ idi..iþte bu yüzden gesan saðlam iþ yapýyor..ne demek istediðimi anlamanýz için kontr e bakmalý..smrtg de yanlýþ hatýrlamýyorsam ?? Ayný durumda.. geçmiþte ismini hatýrlayamadýðým bir iki enerji hissesinde de durum ayný..gesan ise çok farklý..
Yer Ýmleri