normalde teknik olarak zirvesini geçen ve üzerinde kapanýþ yaptýðýnda hisseler yukarýya doðru ivmeleniyordu...ama gesan nedense ivmelenmeyi unutmuþ...ne çýkýyor nede iniyor...çok ilginç...sanki bilançosunu bekliyor gibi...son bir yýlýn zirvesinden satýþlarý da bana göre birileri karþýlýyor...kim alýyor kim satýyor doðrusu bilmiyorum...herþeye raðmen sabýrla tutuyorum..gözlerime deðil akýl ve mantýðýma güvenmek istiyorum..
gesan artýk büyük çaplý hem yurtiçi hem de yurtdýþý ihaleleri kazanabiliyor..türkiyenin yenilenebilir enerjide katatmesi gereken daha çok yolu var...bu yolda gesan güçlü bir oyuncu...hem üretimiyle, hem finansal yapýsý ile hem de tecrübesi ile...
sakinleþen suriyede ve olasý ukrayna -rusya savaþýnýn sona erme ihtimali de büyük bir bonus olarak duruyor..bu iki ülke gesaný ikiye ,üçe katlayabilecek potansiyeldedir...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gesanda belki de tek sýkýntý lotlarýn ky ya çok daðýlmasý olabilir...büyük bir yatýrýmcý gelse üç tavan yapsa zaten tüm malý alabilir ky dan...yani çok da zor deðil aslýnda..bakalým önümüzdeki günlerde gesaný ne bekliyor...umuyorum ki güçlü yatýrýmcýlar hisseye gelir..gesan hakettiði yere gider...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Aslýnda alýcý geliyor ama yüzde 20 ye fit olup çýkýp gidiyor. Þuan bist kadar bile yükselse en az 2 tavan yapmasý lazým. Piyasanýn baya gerisinde kaldýk. 11 martta açýklanacak bilançoda çok bir beklentim yok zaten genelde gesaný bilançoya kadar yukarý sürüp sonra tekrar aþaðýya veriyorlar benim beklentim yine öyle olacak. Þahsen kara geçebilsem al sata baþlayacaðým.
dostum borsada mevsim artýk deðiþiyor..kara bulutlarýn gökyüzünü kapladýðý ve oldukça buhranlý geçen kýþ ayý geçiyor...artýk bahar havasý var...dünyada dolarýn deðer kayýp etmesi ile dolarda park etmiþ sermaye dolarý terk edip altýn gümüþ ve borsa gibi somut varlýklara yöneliyor..yönelen bu sermaye sel sularý gibidir ,önüne gelen engelleri yýkýp geçiyor...bu sýrada çok ucuz kalmýþ borsa istanbul vede gesan gibi hisseler olumlu etkilenecektir ki bu gün ilk defa 60,15 i görüyoruz..ALLAH ýma çok þükür ki 38-57 bandýný artýk aþmýþ bulunuyoruz...inþALLAH ilk hedefimiz 75 civarlarý olacak..tabi ülkemizde ve dünyada siyasi sorunlar olmaz ve borsamýz sert düþmez vede gesan kendisinden beklenen bilançolarý ve kap haberlerini attýðý sürece..sabýrla bekliyoruz..
tam bir yýldan fazladýr devam eden 38-57 dar bandý çok sýkýcý olmuþtu...ilk defa bu gün rahat bir nefes alýyoruz...inþALLAH devamý gelir...þöyle 60 ýn üzerine çýksak ve artýk önündeki 5 rakamý görmezsek çok iyi olacak..umarým geçmiþin de öcünü fazlasý ile aldýðýmýz bir sürece gireriz..
unutmamak lazým ki iþtirakimiz olan europowerin trafo fabrikasý devreye girdi..etkileri 2026 ilk çeyrekte görmeye baþlayacaðýz..yine iþtirakimiz europowerin üretimde iþbirliði yaptýðý byd nin enerji depolama ürünleri ile dünyada birinci kalite olmaya ve uluslararasý ihalelerde boy göstermeye baþlayarak global bir oyuncu da olmaya baþladý..yine dolaylý iþtirakimiz olan peak ýn çok yoðun sattýðý paneller ile de ciddi bir gelirimiz olmaya baþladý..
finansallarýmýz da çok iyi..borcumuz çok az..sürekli ciromuz artýyor...bu gidiþle 2026 da tekrardan adýmýzdan söz ettirmeye baþlayacaðýz gibime geliyor...eski günlerdeki gesanýn ilk iþaretleri oluþuyor...beklemeye deðer olarak görüyorum...kendim de zaten tamm 15 aydýr çakýlý bekliyorum...![]()
bu gün güzel bir kapanýþ yaptýk (60,25) günün en yükseðinden kapattýk...zaten bana göre 57,00 direncinin geçileceðinin iþaretlerini vermiþ ve ben de burada paylaþmýþ idim...günlerdir 56-57 seviyelerinden satýþlar karþýlanýyor ve satmak isteyen herkese satýþ fýrsatý sunuyorlardý..ýsrarla zirvesinden uzaklaþmýyordu...sonunda 60 lý rakamlar ile tanýþtýk..içimize ferahlýk geldi..
gesan ve europower ikilisi çok sýk kap atýyorlar ama uzun süredir attýðý kaplara duyarsýz kaldýðý için (ki bunun nedeni bence borsanýn kýþ mevsiminde olmasý idi ) artýk bu kaplarý bu forumda paylaþma gereði bile duymuyorduk...ama daha önce de söylemiþtim gesan bir gün gelecek geçmiþteki tüm kaplarý masanýn üzerine serecek ve tek tek o kaplarýn hakkýný verecektir...bunun için borsanýn iyicene bahar havasýna girmesi gerekiyor...o yolda ilerliyoruz..borsa dolar bazýndaki dirençlerini de tek tek geçiyor...bu ortam gesana çok fayda saðlayacaktýr...
gesanýn sektörü çok canlý..gesan ise diðer sektör þirketlerinden çok daha güçlü..hem finansal yapýsý ile hem de ciro kaynaðýnýn çeþitliliði ile...suriye de yavaþ yavaþ duruyor...oradan da iþ imkaný olacaktýr...ukrayna beklentisi ise çok büyük ama bu beklenti bonustur..uzmanlar rusyanýn en fazla sonbahara kadar savaþý sürdürebileceðini daha ötesine gidemeyeceðini dolayýsý ile en geç sonbahara kadar bir barýþýn olmasý gerektiðini söylüyor...bakalým o vakte kadar kim sað kim ölü...sabýr sabýr sabýr...nasip nasip nasip..
Maþallah güçlü duruyor ,piyasa deðeri benzerlerinin çok gerisinde kalmýþtý, inþallah bundan gelecek olan bilançolarýn desteði ile daha yüksek fiyatlara gidecek.
Yer Ýmleri