Seçim ekonomisine geçildiði zaman ralli olacaðýný bilmeyen yoktur
O zaman emlak ile borsanýn ne olacaðý az çok belli.sadece gesanmi gidecek ederi olan hersey gider
Seçim ekonomisine geçildiði zaman ralli olacaðýný bilmeyen yoktur
O zaman emlak ile borsanýn ne olacaðý az çok belli.sadece gesanmi gidecek ederi olan hersey gider
ytd
ben bu gün astor ve europoweri merak edip karþýlaþtýrdým..
...................ASTOR.............EUROPOWER
dönen varlýk....41,550...............15,320
nakit ve benzeri..1,924..................394
stoklar...............8,924................7,042
kýsa borçlar.........3,842...............6,358
uzun borçlar........2,699...............3,631
öz kaynaklar........38,403...........13,131
döviz pozisyonu....3,036.............8,345
ciro.....................9,286.............5,233
brüt kar...............3,524..............2,077
net kar.................1,811..............414
sermaye...............998.................660
halka açýklýk...........%42...............%30
piyasa deðeri...........351 milyar.......50 milyar
bu verilere baktýðýmýzda europower kýsa ve uzun borçlarda daha çok borçludur...ciroda astor sadece %80 daha fazladýr..bürüt karda da ayný þekilde %70 tir...net karda astor kabaca 4,5 kat daha karlýdýr..döviz pozisyonunda ise europoer astorun 2,5 katýdýr ama buna karþýlýk astorun ihracat oraný %40 civarýdýr ki bu dövizi elde etmekte baþarýlý olduðunu gösteriyor..piyasa deðerinde ise astor tam 7 kat daha deðerlidir..
ben bu kalemlerden en çok ciroya ve brüt kara deðer veriyorum..europowerin trafo fabrikasýnýn olumlu etkileri yeni yeni görülmeye baþlandý..ileride bu karlýlýk borçlarý da azaltacak ve buda þu anda astora göre nisbeten düþük olan karlýlýðý yukarý çekecektir...halka açýklýðýmýzýn da düþük olmasý olasý yukarý hareketlenmesini güçlü kýlacaktýr..þu anda bizden 7 kat deðerli olan astora önümüzdeki çeyrek bilançolarda gittikçe yaklaþacaðýmýzý düþünüyorum..
net karda sadece bizim 4,5 katýmýz daha fazla kar etmiþ astora göre bizim de þu anda piyasa deðerimiz 85 milyar olmalý buda 128 tl ye denk geliyor..ama ciroya ve brüt kara göre %70 lik farka göre hesap yaparsak bizim deðerimiz de 245 milyar buda borsa fiyatý olarak 371 tl de olmamýz gerekiyor..
bana göre net kar ve brüt karý göz önüne aldýðýmýzda europowerin borsa fiyatýnýn 128-350 tl aralýklarýna gitmeli..tabi önümüzdeki bir yýlda ve bu þekilde gelecek bilançolar ile ...açýkçasý ben europowerin karlýlýðýnýn gittikçe iyiye gitmesini bekliyorum..
tabi yavrumuz europower bu þekilde çýktýðý sürece biz de onunla birlikte çýkacaz diye düþünüyorum..bakalým piyasa neye karar verecek ???
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
europower þu anda astora göre kýsa ve uzun borçlarý daha fazla...dediðim gibi bu yeni yapýlan trafo fabrikasýndan kaynaklanmýþtýr...yeni fabrika üretim yapýp ciro ve karlar elde ettikçe bu borçlar eriyecektir ..o vakit de brüt ve net karlarý daha da güzelleþecektir...anasý gesan hem yurtiçinde hem de yurt dýþýnda sürekli büyük iþler alýyor...ona mal yetiþtirmesi gerekiyor..sektör canlý ve istekli..bu yüzden de önleri açýktýr..dünyanýn yeþil enerjiye dönüþ hýzý son iran -amerika savaþýndan sonra artmýþtýr...buda sektörü domine ediyor...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
europower tavan olmasa idi gesan ý tabana oturturlardý bunlar tahtacý resmen zikzak yaptýrýyor ytd
gesan europower yavrusundan daha deðerli olmasý gerekirken neden bu halde ?? neden finansallarý yavrusu kadar güzel deðil ?? benim aklýma asko iþleri geliyor dostlar...malum bu asko iþlerinde tüm yatýrýmý gesan kendi cebinden yapýyor daha sonra da iþletimi ve gelirini kendine alýyor...tabi bu asko iþlerine þimdilik parayý yatýrýnca geliri birden bire gelmiyor.belki de bir kaç yýl gelir dahi gelmiyor o iþlerden...buda ister istemez finansallarýný zorluyor...yoksa bu asko iþlerinden önce gesan yavrusundan çok daha güzel karlar yapýyordu...
zamanla bu asko iþlerinin karý da gelmeye baþlayýnca gesanýn ne kadar deðerli olduðu ortaya çýkacaktýr..bu konuyu yatýrýmcý iliþkilerinden hüseyin beyle görüþmek istiyorum..
Ýran bu kafayla giderse Haziran'da yine vurucaklar.
Rusya kendi savaþýnýn sürdürülemez olduðunu er geç anlýycak.eylül ayý karar ayý olabilir
Avrupa enerji bagýmsýzlýðý ve silah baðýmsýzlýðý na yöneldi birkere artýk gerisi gelir
ytd
europower bana göre daha da çýkmasý gerekiyor...gesaný da kendi arkasýndan sürükleyecek ...ama ne kadar ?? bilemiyorum...umarým biz de bu gün tavan oluruz..olursak ?? bizim de çýkýþýmýz ivmelenecek...biz de ky çok ve ne yazýk ki bu ky lar o kadar bunalmýþ ve güvenlerini kayýp etmiþler ki en küçük zayýflýk iþaretlerinde satýyor buda onun istikrarlý çýkmasýný önlüyor...maliyetine gelen yatýrýmcý kurtulmuþ edasýyla satýyor...saðlam çýkamýyoruz..
hýzlý bir iki tavan kayýp olmuþ olan güveni tekrardan inþa eder...sabah bir ara tavan olacak sandým ama %9 dan döndü...ama gün içinde tekrardan deneyebilir..bekliyoruz..
Eupwr bir tavan bozsa burda kimse kalmaz gibi![]()
ytd
Yer Ýmleri