ben gram altýnlarýmý bozduðumda ons fiyatý 2650 idi...trump seçildiðinde güya savaþlarý bitirecek ve altýn düþecekti...trumpa güvendik...altýn elimde iken ons 3100 civarlarýndan hýzla düþmeye baþlamýþtý...güya altýnda ons zirve 3300 idi ve güya orayý hiç bir zaman geçemeyecekti...
tam tersi oldu ve þu anda ons 4,532 dir...ki 5,500 leri de görmüþtü...dolar o vakit 34 tl civarý idi..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gesanýn europowerdeki payý %52 dir dostum..bu olay nasrettin hocanýn hikayesine döndü...bu hikayeyi yeniden hatýrlayýp gülmek maksadýyla tekrardan paylaþmak istiyorum...
Hoca, bir sabah evden çýkarken ‘‘Haným caným çekti, bu akþam güzel bir ciðer yahnisi yiyelim, ben ciðeri alýr sana yollatýrým’’ demiþ.
Kasaptan iki okka ciðer alýp eve göndertmiþ. Hocanýn hanýmý, yahniyi hazýrlayýp piþsin diye ocaðýn üstüne koymuþ. O arada iki çift laf etmek için komþuya geçmiþ. Ama çeneye dalmýþ. Ateþte yemek olduðunu unutmuþ. Birden hatýrlayýp telaþla eve dönmüþ; bir de ne görsün, ciðer yahnisi kömür olmuþ. Tabii çok üzülmüþ. Üstelik kocasýndan laf iþiteceðinden, içini bir korku almýþ. Akþam hoca, daha kapýdan girer girmez ‘‘Haným hazýr mý ciðer yahnisi? Karným da çok aç, getir de yiyelim’’ diye gürleyince eli ayaðýna karýþmýþ. ‘‘Hoca efendi, yolladýðýn ciðerleri nankör kedi yedi’’ diye yalaný kývýrtývermiþ. Hoca, durumda bir anormallik olduðunu sezinlemiþ. Gel pisi pisi, deyip kediyi yanýna çaðýrmýþ. Sonra hayvaný ense derisinden tutup havaya kaldýrmýþ. ‘‘Haným söyle bakalým’’ demiþ, ‘‘Þu havaya kaldýrdýðým kedi, gelse gelse iki okka gelir. Eðer elimdeki þey kediyse, ciðer nerede? Yok bu þey ciðerse, kedi nerede?’’![]()
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
panik ve inanmayan yatýrýmcýlar bu gün de döküldüler dün kapanýþa yakýn tavan yapmýþtýk bu gün saat 13:40 ta tavan yaptýk...inanmayan ve panik yatýrýmcý sayýsý bayaðý azaldý arkadaþlar...ama hala bir miktar var çünkü 80-100 aralýðýnda maliyetli olan yatýrýmcýlar bile hala var..
bu gün bu yorumu yapmýþtým...tahmin ettiðim gibi tavan olduk...hayýrlý uðurlu olsun...tavanýmýz düne göre daha erken oldu..buda ivmemizin gittikçe artmasýna neden oluyor...europower yavrumuz çýktýkça bizde çýkacaðýz görünüyor..ama europower nereden düzeltme yer bilemiyorum...bir önceki yorumlarýmda da söylediðim gibi astora göre europoerin ederi daha çok yükseklerdir ama piyasa onu götürür mü ?? götürürse direk mi yoksa düzeltme yapa yapa mý götürür bilemiyorum...her þeye raðmen temkinli de olmak lazým...ben son iki tavanda da satmadým ...sonrasý için de karar vermedim..herkes nasibi kadar kazanacak diyorum...bunu hep söylüyorum çünkü gerçekten de öyledir...
gesaný geçmiþte ilk keþif edenlerden biri olmama ve ta baþýndan beri (19,70) içinde bulunmama raðmen 22 katlýk çýkýþtan ancak 5-6 kat kazanmýþ idim...sadece beni takip eden ve hisse ile ilgili çok da fikri olmayan bir dostum ise tam 22 kat kazanmýþ idi..demek ki bazý þeyler çok bilmekle alakalý deðil..
sayýn keko bugünleri çok bekledik 2 tavan gördük þuan inanamýyorum. bu hisse çok deðil 2 ay önce 40 tl düþtü. oradan hisseye kýzdým ve tekrar sermaye eklemedik çünkü halim kalmamýþtý. bu hissede hala çok fazla ky olduðunu düþünüyorum. bireysel oran %40 altýna geldiðinde asýl ralli o zman baþlayacak. hisse fiyatý yükseldikçe kayýtlý sermaye tavaný 10 kat arttýrýlmýþtý belki bedelsiz falan gelir. sabýrla beklemeye devam.
umarým iki yýldýr bu hissede iþkence çeken tüm yatýrýmcýlar zararlarýný çýkarýrlar...gesanýn psikolojisi tavanlar ile iyileþiyor..son günlerde sürekli iyileþmemiz ve eski gesana dönmemiz için tavan yapmaya ihtiyacýmýz var diyordum..görüldüðü üzere tavan yaptýkça ivmemiz de artýyor..tabi gesan henüz tam anlamý ile kendine güvenmiyor bir gözü hep yavrusundadýr..dua edelim de yavrumuz çýkmaya devam etsin..![]()
Yer Ýmleri