Originally Posted by
brokeray
- yoklama, açýlýþ, genel kurul baþkanlýk divan heyetinin seçimi,
2 - baþkanlýk divanýna olaðan genel kurul toplantý tutanaðý'nýn imzalanmasý için yetki verilmesi
3 - 2016 yýlý yönetim kurulu faaliyet raporunun ve baðýmsýz denetim raporunun okunup müzakere edilerek onaylanmasý,
4 - 2016 yýlý bilânço kar ve zarar hesabýnýn okunmasý, müzakeresi ve tasdiki,
5 - þirketimizin 2016 yýlý faaliyetleri sonucu sermaye piyasasý mevzuatýna göre oluþan 8.658.208 tl'lik dönem karýndan (yasal kayýtlara göre 1.954.894-tl) yasal yedek akçe ayrýlmasýndan sonra kalan kýsmýn geçmiþ yýl karlarý hesabýna kaydedilmesine iliþkin yönetim kurulu teklifinin genel kurulun tasvibine sunulmasý
6 - þirketimizin 2016 yýlý faaliyetleri sonucu sermaye piyasasý mevzuatýna göre oluþan 8.658.208 tl'lik dönem kara raðmen yasal kayýtlara göre 1.954.894-tl zarar hesaplanmýþ olmasý nedeniyle kar payý daðýtýlmamasýna iliþkin yönetim kurulu teklifinin olaðan genel kurul'un onayýna sunulmasý,
7 - dönem içinde görev alan yönetim kurulu üyelerinin 2016 yýlý faaliyetleri ile ilgili ayrý ayrý ibra edilmeleri hakkýnda karar alýnmasý,
8 - türk ticaret kanunu ve sermaye piyasasý kanunu uyarýnca 2017 yýlý için seçilecek baðýmsýz denetim þirketinin belirlenmesi,
9 - yönetim kurulu üyelerine verilecek huzur hakký hakkýnda karar alýnmasý,
10 - genel kurul'da oylamaya sunulup karara baðlanmaksýzýn; sermaye piyasasý mevzuatý ve ilgili düzenlemeler kapsamýnda; 01.01.2016-31.12.2016 hesap döneminde þirket ortaklarý veya üçüncü kiþiler lehine teminat, rehin ve ipotek,("tri") verilmediði ve bu suretle ile menfaat saðlanmadýðý, hususlarýnda ortaklara yapýlacak bilgilendirme ve açýklamalar yapýlmasý
11 - genel kurul'da oylamaya sunulup karara baðlanmaksýzýn; sermaye piyasasý mevzuatý ve ilgili düzenlemeler kapsamýnda; 01.01.2016-31.12.2016 hesap döneminde þirketimizce yapýlan baðýþlar hakkýnda ortaklara yapýlacak bilgilendirme ve açýklamalar yapýlmasý
12 - 01.01.2016-31.12.2016 hesap döneminde þirketin iliþkili taraf iþlemlerine iliþkin genel kurulun bilgilendirilmesi,
13 - kurumsal yönetim ilkeleri gereðince yönetim kurulumuz tarafýndan hazýrlanýp daha önce genel kurulu'da onaylanmýþ olan "kar daðýtým politikasý", "ücretlendirme politikasý", "bilgilendirme politikasý" ve "baðýþ politikasý"nýn koþullar deðiþmediðinden gözden geçirilmeksizin ortaklarýmýzýn bilgisine sunulmasý. Ayrýca, yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticiler için "ücretlendirme politikasý" kapsamýnda yapýlan ödemeler hakkýnda pay sahiplerine bilgi verilmesi,
14 - gündemin 15. Maddesinde görüþülecek olan iþlem sermaye piyasasý kanunu'nun 23'nci maddesi ve önemli nitelikteki iþlemlere iliþkin ortak esaslar ve ayrýlma hakký tebliði (ýý-23.1)'nin 5. Maddesinin 1. Fýkrasýnýn (e) ve (g) bentleri kapsamýnda önemli nitelikte iþlem olarak deðerlendirildiðinden, sermaye piyasasý kurulu'nun önemli nitelikteki iþlemler iliþkin ortak esaslar ve ayrýlma hakký teblið'i (ýý-23.1) uyarýnca, ortaklarýmýzýn ayrýlma hakký bulunmakta olup, ayrýlma bedeli ve ayrýlma hakkýnýn kullanýlmasýna iliþkin iþleyiþ sürecinin aþaðýdaki þekilde ortaklarýmýzýn bilgisine sunulmasý, a) 15 no'lu gündem maddesine olumsuz oy kullanarak muhalefet þerhini toplantý tutanaðýna iþletecek pay sahiplerimizin ayrýlma hakký kullaným süresi dahilinde, 1,00 tl nominal deðerli paylarý karþýlýðýnda 2,01 tl bedelden paylarýný þirketimize satarak ayrýlma hakkýna sahip olduðu; (spk teblið ýý-23.1 madde 10/4 gereði ilk açýklama tarihi olan 21.12.2016 baz alýnarak hesaplanmýþtýr.) b) 15 no'lu gündem maddesinde görüþülecek iþlemin genel kurulda kabul edilebilmesi için toplantý nisabý aranmaksýzýn, genel kurula katýlan oy hakkýný haiz paylarýn üçte ikisinin olumlu oy vermesi þartýnýn aranacaðý; ancak, toplantýda sermayeyi temsil eden oy hakkýný haiz paylarýn en az yarýsýnýn hazýr bulunmasý hâlinde, toplantýya katýlan oy hakkýný haiz paylarýn çoðunluðu ile karar alýnacaðý, c) spk'nun ýý-23.1 sayýlý tebliði'nin "ayrýlma hakkýnýn kullanýmý" baþlýðýný taþýyan 9'uncu maddesinin 9'uncu fýkrasýna göre; "ayrýlma hakký"nýn, pay sahiplerimizin sahip olduðu paylarýn tamamý için kullanýlmasýnýn zorunlu olduðu, d) spk'nun ýý-23.1 sayýlý tebliði'nin "ayrýlma hakkýnýn kullanýmý" baþlýðýný taþýyan 9'uncu maddesinin 6'ncý fýkrasý hükümleri dahilinde, "ayrýlma hakký" kullandýrýlmasýna onaya sunulacaðý genel kurul toplantýsý tarihinden itibaren en geç 6 (altý) iþ günü içinde baþlanacaðý ve "ayrýlma hakký" kullaným süresinin 10 (on) iþ günü olacaðý, e) spk'nun ýý-23.1 tebliði'nin "ayrýlma hakkýnýn kullanýmý" baþlýðýný taþýyan 9'uncu maddesinin 7'nci fýkrasýna göre; "ayrýlma hakký"ný kullanacak pay sahiplerimizin "ayrýlma hakký"na konu paylarýný, þirketimiz adýna alým iþlemlerini gerçekleþtirecek aracý kuruma, ayrýlma hakkýnýn kullaným sürecine iliþkin ilan edilen çerçevede genel hükümler doðrultusunda teslim ederek satýþý ("ayrýlma hakký" kullanýmýný) gerçekleþtireceði; "ayrýlma hakký"ný kullanmak için aracý kuruma baþvuran pay sahiplerimize pay bedellerinin en geç "satýþ"ý takip eden iþ günü ödeneceði, f) gündem maddesinin genel kurul toplantýsý'nda red edilmesi durumunda "ayrýlma hakký"nýn doðmayacaðý, hususlarý pay sahiplerinin bilgisine sunulmakta olup, genel kurul'da da bu hususlarda pay sahiplerine bilgi verilecektir.
15 - sermaye piyasasý düzenlemeleri çerçevesinde önemli nitelikteki iþlem tanýmýna giren, yönetim kurulunun 01 mart 2017 tarihli kararý uyarýnca alýnan karar ile edirne ili, merkez ilçesi kiriþhane mahallesi soðukkuyu mevkiinde kain 2261 ada e17d-13a-4b pafta 15 parselde kayýtlý 21.538,00 m2'lik arsa üzerinde avrasya gayrimenkul yatýrým ortaklýðý a.þ. Ile metro hotel apartments projesi üzerinde 120.000.000-tl gider ve takribi 325.000.000tl gelir ön görülen ve maliyetleri düþüldükten sonra kalan tutarýn %50-%50 hasýlat paylaþýmlý olarak anlaþýlmasýna iliþkin projenin onaylanmasý hususunun pay sahiplerimizin onayýna sunulmasýna.
16 - yönetim kurulumuz tarafýndan alýnan hisse geri alýmýna iliþkin duyurumuz çerçevesinde yapýlan iþlemlerin özetleri hakkýnda ortaklarýmýzýn bilgisine sunulmasýna,
17 - sermaye piyasasý kurulu tarafýndan yayýmlanan kurumsal yönetim ilkelerinin belirlenmesine ve uygulanmasýna iliþkin tebliðin 1.3.6. Maddesi ile türk ticaret kanununun 395 ve 396. Maddeleri kapsamýnda gerçekleþen iþlem olup olmadýðý hakkýnda genel kurula bilgi verilmesi,
18 - yönetim kurulu üyelerinin, yönetim hâkimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, üst düzey yöneticilerin ve bunlarýn eþ ve ikinci dereceye kadar kan ve sýhrî yakýnlarýnýn türk ticaret kanunu'nun 395 ve 396'nci maddeleri kapsamýna giren hususlarda yetkili kýlýnmalarý hakkýnda gerekli iznin verilmesi
19 - dilek, temenniler ve kapanýþ.
Gündemde yer alan hak kullaným süreçleri
kar payý daðýtým
birleþme
önemli nitelikte iþlem
genel kurul çaðrý dökümanlarý
ek: 1
2016 yýlý olaðan genel kurul ilan metni.pdf - ilan metni
ek açýklamalar
þirketimiz 2016 yýlý faaliyetlerine iliþkin olaðan genel kurul toplantýsý ekteki gündemi görüþmek ve karara baðlamak üzere; 29 mayýs 2017 tarihinde pazartesi günü saat 11:00'da, rüzgarlýbahçe mh. þehit er cengiz karcýoðlu sk. No:6 kavacýk beykoz istanbul adresinde ekteki gündem dahilinde akdedilecektir.
Yer Ýmleri