Artan

34,10 10 18:10
12,00 9.99 18:10
6.742,50 9.99 18:10
36,58 9.98 18:10
18,32 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

477,00 -10 18:10
7,92 -10 18:10
95,40 -10 18:10
31,90 -9.99 18:10
30,48 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.610.120.553,75 18:10
15.395.772.063,75 18:10
12.839.122.521,65 18:10
11.391.294.342,66 18:10
10.987.845.810,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 261/261 İlkİlk ... 161211251259260261
Arama sonucu : 2083 madde; 2,081 - 2,083 arası.

Konu: ASTOR - Astor Enerji A.Ş.

1. Bir önceki mesajımda verdiğim link ile ilgili kısa bir özet paylaşmak istiyorum (ABD'li şirket META olduğunu varsayalım);
    https://www.business-punk.com/tech/m...ki-kraftwerke/

Business Punk makalesi şunu açıkça ortaya koyuyor: Altyapı yeni para birimidir. Dünya hangi yapay zeka modelinin daha iyi olduğunu tartışırken, Meta donanımı kontrol etmesini sağlıyor. ASTOR ise, bu donanımı hızlı ve yüksek kalitede sunmak için gereken kapasiteye sahip dünyadaki sayılı oyunculardan biri olarak görünüyor.

Özetle:
    Meta (Altın Arayıcısı): Yapay zekanın o kadar güçlü bir şekilde paraya dönüştürülüp dönüştürülemeyeceği konusundaki yüksek riskle 600 milyar dolar yatırım yapıyor.

Dina Powell McCormick (Mimar): Altyapı için siyasi ve finansal yolları oluşturuyor.

ASTOR (Kürek Üreticisi): Yeni bir veri merkezinin temeli atılır atılmaz – yapay zekanın daha sonra kar edip etmeyeceğinden bağımsız olarak – güvenli bir şekilde kazanç sağlıyor.

Transformatör Kıtlığı: Makale, fiziksel altyapının sınırlayıcı faktör olduğunu belirtiyor. ABD'de şu anda on binlerce transformatör eksik. Bu bileşenler olmadan 600 milyar dolarlık proje sadece kağıt üzerinde kalır.

ASTOR'un Konumlanması: ASTOR, tam da bu tür gigawatt projeleri için gerekli olan büyük güç transformatörlerini ve şalt ekipmanlarını üretiyor (2026 1. Çeyrekte kapasitemiz %100 artacaktır).

Meta'nın (makalede belirtildiği gibi) nükleer enerjiye yönelmesi, ASTOR yatırımcıları için adeta bir müzik ziyafeti: Nükleer santraller ve bunların bağlantıları, piyasadaki en kaliteli ve en pahalı transformatörleri gerektiriyor ki bu da ASTOR'un uzmanlık alandır.

2. NRGV .jpg

NRGV’nin hisse performansındaki bu yükseliş, Astor hisselerin için neden bu kadar kritik mi? Burada Barron's da okuduğum raporundan çıkardığım bilgiler ile güncel ABD projeleri birleşiyor:

Donanım Darboğazı: Energy Vault, Teksas'taki SOSA Enerji Merkezi (150 MW) ve Michigan'daki devasa Midwest Grid projesi için inşaat sürecinin başladığını duyurdu.

Tedarikçi Olarak Astor: Yapılan küresel anlaşma uyarınca Astor, dünya çapındaki NRGV projelerinin 1 Gigawatt’tan fazlası için transformatör tedarik edecek.

Denetim (Audit) Ayağı: Astor'u şu an denetleyen ABD'li firma, Ankara'da üretilen transformatörlerin bu milyar dolarlık ABD şebeke projelerinin gereksinimlerine tam olarak uygunluğunu onaylıyor.

Özellikle şuna değinmek istiyorum; NRGV'nin piyasa değeri ne kadar artarsa ve ABD'de ne kadar çok proje başlatırsa, Astor için ihracat hacmi o kadar güvenli ve büyük hale gelir. Piyasa, Astor'un dünyanın en hızlı büyüyen enerji depolama sağlayıcılarından birinin özel donanım ortağı olduğunu fiyatlamaya başladı.

Bu genel bir analiz olup yatırım tavsiyesi içermez. Portföy stratejin doğrultusunda risklerini her zaman göz önünde bulundurmalısın.

3. Ortaklar, izinizle farklı olaylar arasında ilişkiler kurmak istiyorum; bir varsayım diyelim....

Konu (yine) Amerika'dan gelen bir şirket ASTOR'umuzda bir Audit (Denetim) gerçekleştirmesi. Önceki yazımda Amerikalı GE Vernova'yı da potansiyel şirketler arasında olabileceğini söylemiştim. Bu araştırmamda 'OSINT' (Open Source Intelligence) yöntemini kullandım.

Elde ettiğim sonuçlar şöyle:

1. GEV’in kapasitesi doldu: The Street raporuna göre 2028’e kadar satışlar kapalı
    https://www.thestreet.com/investing/...ividend-payout

2. GEV, Astor'un şehri olan Ankara'da personel arıyor (LinkedIn iş ilanı)
    GE Vernova, Ankara lokasyonu için çok yakın zamanda bir 'Project Engineering Manager' (Proje Mühendislik Müdürü) ilanı açtı. Ancak GE Vernova'nın Ankara’da bu düzeyde bir kıdemli yöneticiyi doğrudan görevlendirmesini gerektirecek kendine ait devasa bir trafo fabrikası bulunmuyor. Ankara'da yerleşik bir Proje Mühendislik Müdürü, genellikle bir ortağın veya tedarikçinin (Tier-1) üretimini yerinde denetlemek ve koordine etmek için gereklidir. Astor, Ankara’daki en modern tesislere sahip olduğu için bu bağlantı neredeyse kaçınılmazdır

3. Astor resmi olarak ABD'li bir firma ile denetim sürecini duyurdu: (9 Ocak tarihli KAP bildirimi)

4. Her iki şirketin çalışanları dijital ağlarını birleştiriyor: (LinkedIn ağ analizi)
    LinkedIn'in şirket sayfalarındaki Kişiler özelliği üzerinden GE Vernova ve Astor ağlarının nerede kesiştiğini görebiliyoruz. Dikkat çekici bir gelişme; Aralık/Ocak döneminde, GE Vernova’nın 'Global Sourcing' (Küresel Tedarik) veya 'Grid Solutions' (Şebeke Çözümleri) birimlerinden çok sayıda çalışanın aniden Astor'un yönetim kademesiyle (İhracat Müdürleri, Üretim Müdürleri vb.) 'ortak bağlantı' kurması, istatistiksel olarak bir yakınlaşmanın net sinyal olarak sayıyorum. GE Vernova'nın kilit müşteri yöneticilerinin (Key Account Managers), Astor mühendislerinin yeni test protokolleri veya kapasite artırımları hakkındaki paylaşımlarını beğenmesi veya yorum yapmaları gibi.

Dediğim gibi bunlar hepsi bir Hipotez

Sayfa 261/261 İlkİlk ... 161211251259260261

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •