Hocam ben bi düzeltme bekliyorum açýkçasý, çimentolar kadar olmasa da. Yalnýz þunu farkettim patron 2 güne 1 kap atýp, hisseyi düþürmemeye çalýþýyor gibi geldi. Yukarlarda bi arkadaþ dedi yýl sonuna kadar x3 x4 bekliyorum ben de.. Zaten 40 yakýn 50ye kadar düzeltme düzelte gider.. Sen bunu yatýrým tavsiyesi olarak alma ama..
Þirketin ileriye dönük bir çok projesi var.. Güneþ enerji santralleri.. elektrik oto þarj istasyonlarý..Baktýðýmýz zaman þirketin politikasý Kontrolmatik i andýrýyor..ancak Astor ,Kontrolmatikten çok büyük bir þirket.. Halka arzda mal alan yatýrm fonlarý emeklilik fonlarý ve citibank taki yabancý mallarýn büyük bir çoðunluðu oldukça iyi karlarla boþaltýldý..Hisse 30 lu fiatlarla yeni maliyetler oluþtu.. Bu arada halka arzdan þirkete yaklaþýk 1.850 milyar nakit girdi Patronda ayrýca cebine 1 milyar koydu.. Halka arz 18 Ocak ta gerçekleþtiði için þirkete giren nakit 2023 bilançolarýna yansýyacak..Þuan 2022 yýl sonu bilançoyu bekliyoruz..Tahminimce 2022 yýlsonu bilançosunu 1.5 milyar tl net kar ile kapatýrýz..
Halka arzda 17 Ocak 2023 Kurumsal yatýrýmcý adý altýnda hisse alan kurumsal yatýrýmcýlar:
YATIRIM FONLARI 46 MÝLYON LOT
EMEKLÝLÝK FONLARI 34 MÝLYON LOT
CÝTÝBANK 13 MÝLYON LOT
DEUTSCHE BANK 3 MÝLYON LOT
24 Þubat 2023 Tarihi itibarý ile Takas þu þekilde:
YATIRIM FONLARI 10 MÝLYON LOT
EMEKLÝLÝK FONLARI 3 MÝLYON LOT
CÝTÝBANK 185 BÝN LOT
DEUTSHEBANK SIFIR
Yukarýdaki tabloyu analiz ettiðimiz zaman Kurumsal yatýrýmcý adý altýnda halka arzdan alýnan toplam 96 milyon lot hisseden 14 milyon lot mal kalmýþ takaslarda.. Bu hesaba son iki gün dahil deðil. Yani bu Kurumsal arkadaþlar 20 günde 82 milyon lot hisseyi büyük karlarla satýp parayý cebe indirmiþlr.. Bu tablo bize halka arzlarda yapýlan büyük yaðmayý gözler önüne seriyor. Kurumsal yatýrýmcý tüm dünya borsalarýnda önemli yatýrýmcýdýr ve asýl amaçlarý uzun vadeli yatýrýmlardýr..Bizde ise adam 20 günde 2-3 kat karý cebine indiriyor..Küçük yatýrýmcýya 100 er lot bile vermeyen sistem büyük para sahiplerini dahada zengin ediyor.. Bu kurumsal yatýrým fonu adý altýnda hisse alanlarýn büyük çoðunluðuda büyük para sahibi bireysel yatýrýmcýlardýr..Umarýz patron bunun farkýndadýr..
Bencede kontr den büyük firma ama kontr nin fiyatý çok ama çok þiþik dd 2 küsür pd si 150 küsür pd/dd 65 den iþlem görüyor f/k120 olmuþ bu þirkete 1 lira para koymam tekniðinden dolayý tekniði ky çizmiþ þirketin temeli böyle bir fiyatlamayý öngörmüyor bu bir balon baþka biþey deðil
Yazdýklarým beni baðladýðý gibi al sat tut tavsiyesi de deðildir
Astor'un halka arz gekiri ile nakit akýþý gerekse güneþ enerjisi ve þarj istasyonu projesi ile üretim ve aatusjardaki karlýlýðý hem üretim hemdevanahtarjsna teslim yapmasý 29-30'laeda yeni maliyetler oluþmasý nedeniyle 40 ila 50 seviyeler arasýnda olabilir mi sizce ???
Yer Ýmleri