ASTOR Güçlü Bölgede: RSI 70+, Yükselen Fibonacci Kanallarý Ýçinde ABCD Formasyonu Tamamlanmak Üzere "
ASTOR 19 ARALIK.jpg
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1530011
81 milyon dolarlýk iþ
Merhaba, ASTOR ile ilgili bir iki fikri tartýþmak amacýyla ortaya atmak istiyorum. ABD piyasa giriþi ve NRGV 'dan Aralýk 2025'de gelen sipariþ. Devamý olarak Ocak 2026'de yurt içinden gelen sipariþ, (benim fikrim) büyük ihtimalle ENTEK'den (TUPRS) gelmiþtir. Neden bu sonuca vardým? TSKB'den alýnan dollar kredisi (ENTEK) ve Ocak ayýnda ENTEK'in ÇED onayý. TUPRS'ýn Ocak yatýrýmcý sunumu bana 2026 yýlýnda sipariþlerin devam edeceðini gösteriyor. ASTOR'un ihracat hikayesi daha yeni baþlýyor, eðer NRGV'un Avustralya yatýrýmý hayata geçerse, son haberler bunu teyit ediyor, 1 GW üstünde bir transformatör yatýrýmý gerçekleþecek. Aðustos 2025 'de ASTOR ve NRGV ABD+AB+Avustralya için bir partnerlik anlaþmasý imzalamýþlardý.
Sizce düþüncelerim ne kadar doðru ???
Ýnfo Yatýrým ASTOR - Astor Enerji için hedef fiyatýný 176 TL olarak korudu, hisseyi model portföyünde tutmaya devam etti.
Þirket, Ankara daki yeni 228.000 m² lik fabrika yatýrýmýyla üretim kapasitesini %100 artýrýyor ve 2026 dan itibaren tam kapasite çalýþmasý hedefleniyor. Yeni tesis, transformatörün yaný sýra anahtarlama ürünleri, invertör iletimi ve metal üretimine odaklanarak üretim süreçlerini optimize ediyor. Küresel enerji altyapýsý yatýrýmlarýnýn hýzlanmasý ve ihracatýn gelirlerde %50 ye yaklaþmasý, þirketin karlýlýk ve bilanço dayanýklýlýðýný güçlendirirken, sürdürülebilir büyümede rekabet, hammadde ve döviz riskleri dikkatle izlenmesi gereken unsurlar olarak öne çýkýyor. (8 Ocak 2026)
Son düzenleme : Yüksel_Kart; 08-01-2026 saat: 13:51. Sebep: hata verdi
Yer Ýmleri