-

Originally Posted by
Sade Vatandaş
150 milyon dolar yatırdık dünyanın zirvesine çıktık, ah be abi hayat keşke dediğin gibi toz pembe olsa.
Haklısın Sade Vatandaş, dünya maalesef hiç toz pembe değil; özellikle enerji altyapısı gibi devlerin çarpıştığı bir sahada 'zirve' kelimesini kullanmak büyük bir sorumluluk.
Ancak buradaki 150 milyon dolarlık yatırım, sadece yeni bir bina inşa etmek değil! Bu, transformatör üretiminde kapasiteyi 32.000 MVA'dan 100.000 MVA'ya taşıyan, yani şirketi küresel ölçekte en büyüklerden biri yapacak bir matematik. Daha 20 Ocak'ta imzalanan 164,3 milyon dolarlık ABD rezervasyon anlaşması, piyasanın bu 'toz pembe' görünen hayale ne kadar aç olduğunun somut, faturalı kanıtıdır.
Ben hayallere değil; 2026 sonunda tamamlanacak olan bu tesislerin yaratacağı 1 milyar dolarlık ek ciro ve 350 milyon dolarlık FAVÖK potansiyeline bakıyorum. Zaman, ukalalıkla öngörüyü birbirinden her zaman ayırır.
Şans, hazırlıkla fırsatın karşılaştığı köşe başıdır. (Seneca)
Saygı ve Sevgilerle
-

Originally Posted by
Yüksel_Kart
Haklısın Sade Vatandaş, dünya maalesef hiç toz pembe değil; özellikle enerji altyapısı gibi devlerin çarpıştığı bir sahada 'zirve' kelimesini kullanmak büyük bir sorumluluk.
Ancak buradaki 150 milyon dolarlık yatırım, sadece yeni bir bina inşa etmek değil! Bu, transformatör üretiminde kapasiteyi 32.000 MVA'dan 100.000 MVA'ya taşıyan, yani şirketi küresel ölçekte en büyüklerden biri yapacak bir matematik. Daha 20 Ocak'ta imzalanan 164,3 milyon dolarlık ABD rezervasyon anlaşması, piyasanın bu 'toz pembe' görünen hayale ne kadar aç olduğunun somut, faturalı kanıtıdır.
Ben hayallere değil; 2026 sonunda tamamlanacak olan bu tesislerin yaratacağı 1 milyar dolarlık ek ciro ve 350 milyon dolarlık FAVÖK potansiyeline bakıyorum. Zaman, ukalalıkla öngörüyü birbirinden her zaman ayırır.
Saygı ve Sevgilerle
2026 sonu çok zorlama 2027 ikinci yarı daha mantıklı geliyor.
-
Dün Gece Bir Rüya Gördüm ...
Astor Enerji, yerel bir devden küresel bir altyapı oyuncusuna dönüşme yolculuğunda tarihsel bir eşikte bulunuyor. Polonya'nın sanayi kalbi olan Lubliniec bölgesinden şirketimizin Avrupa Birliği pazarına doğrudan giriş yapmak için ELHAND Transformatory üzerinden stratejik bir hamle hazırlığında olduğunu rüyamda gördüm.
Made in EU Avantajı:
Polonya üzerinden yapılacak bir satın alma, Astor'a sadece bir fabrika değil, aynı zamanda 'AB Menşeli Üretici' statüsü kazandıracaktır. Bu durum, 2026 itibarıyla sıkılaşacak olan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (CBAM) vergilerinden muafiyet ve AB kamu ihalelerinde doğrudan yer alma imkanı tanır.
Kritik Zamanlama (28-30 Ocak):
Varşova'da düzenlenecek olan Elektrotechnika 2026 fuarı öncesinde bu tür girişim mantıklı olur. Astor'un yakın dönemde gerçekleştirdiği 235 milyon dolarlık sermaye girişi, bu tür bir satın alma için gerekli olan 'savaş sandığını' (war chest) fazlasıyla doldurmuştur.
Niş Teknoloji Entegrasyonu:
ELHAND'ın özellikle denizcilik (marine) ve askeri projelerdeki uzmanlığı, Astor'un mevcut yağlı tip transformatör gücünü kuru tip ve özel trafolar ile tamamlayarak marjları yukarı çekecektir.
CFO Olcay Doğan'ın Vizyonu ve Stratejik Uyum:
Şirketin finansal mimarı CFO Olcay Doğan, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarda ve yatırımcı sunumlarında, Astor'un sadece organik büyümeyle yetinmeyeceğini, yurt dışı satın alma (M&A) girişimlerinin ajandalarının en üst sıralarında olduğunu net bir şekilde vurgulamıştı. Doğan'ın işaret ettiği 'küresel oyuncu olma' hedefi doğrultusunda, Polonya'daki hareketlilik bir tesadüf değil, bu stratejinin ilk somut adımı olarak görülmelidir.
Bu genel bir analiz olup yatırım tavsiyesi içermez. Portföy stratejin doğrultusunda risklerini her zaman göz önünde bulundurmalısın.
CFO Olcay Doğan Açıklamaları:
https://www.youtube.com/watch?v=OaRKgFXFL1I
Son düzenleme : Yüksel_Kart; 26-01-2026 saat: 10:58.
Sebep: hata düzenleme
-
GE Vernova 2025 Yıl Sonu Sonuçları Işığında ASTOR Yatırım Analizim
GE Vernova'nın bugün açıklanan 2025 yılı dördüncü çeyrek ve tam yıl finansal sonuçları, küresel enerji altyapısı sektöründe bir ''altın çağın'' yaşandığını teyit etmektedir. Bu küresel devin başarısı, Astor Enerji için sadece bir gösterge değil, aynı zamanda bir ivme kaynağıdır.
Analizimin Önemli Noktaları:
Elektrifikasyon Patlaması ve Sipariş Yoğunluğu:
GE Vernova, 'Electrification' segmentinde sipariş rekorları kırmıştır. Özellikle şebeke çözümleri (Grid Solutions) segmentindeki %20'yi aşan büyüme, Astor'un ana iş kolu olan transformatör ve şalter sahalarına olan talebin ne kadar agresif olduğunu kanıtlamaktadır. Küresel arzın talebe yetişememesi, Astor'un Ankara'daki kapasite artışını kritik bir stratejik hamle haline getirmektedir.
Fiyatlama Gücü ve Marj Genişlemesi:
GEV sonuçları, enerji ekipmanları pazarında fiyatlama gücünün üreticide olduğunu göstermektedir. GEV'in marjlarını artırabilmesi, Astor'un da hammadde maliyetlerini fiyatlarına yansıtabileceğini ve yüksek kârlılığını koruyabileceğini simgelemektedir.
Avrupa ve Polonya Stratejisinin Onayı: GEV, Avrupa şebeke modernizasyonunu büyümenin ana motoru olarak tanımlamıştır. Bu durum, Astor’un Avrupa Birliği pazarına yerel bir üretici olarak girme stratejisinin ne kadar doğru bir zamanlamaya sahip olacağını göstermektedir. Brüksel'in 3,4 milyar Euro'luk hidrojen altyapı onayı ile bu talep daha da perçinlenecektir.
Nakit Akışı ve Finansal Güç:
GEV'in faaliyet raporunda görülen güçlü serbest nakit akışı (Free Cash Flow), sektörün ''nakit üreten bir makineye'' dönüştüğünü simgelemektedir. Astor'un düşük borçluluk yapısı ve yüksek özsermaye kârlılığı, onu GEV gibi devlerin yanında daha çevik ve yüksek büyüme potansiyelli bir ''challenger'' (meydan okuyucu) yapmaktadır.
Çıkardığım Sonuç:
GE Vernova'nın performansı, ''Enerji Dönüşümü'' hikayesinin sadece bir başlangıç olduğunu göstermektedir. Astor, bu küresel dalgayı hem yerel üretim gücüyle hem de Avrupa'daki yeni ayak iziyle yakalamak için eşsiz bir konumdadır.
Kaynaklar:
https://www.investors.com/news/ge-ve...ck/?src=A00220
https://www.gevernova.com/sites/defa...n_01282026.pdf
https://finance.yahoo.com/news/bruss...121351174.html
Bu genel bir analiz olup yatırım tavsiyesi içermez. Portföy stratejin doğrultusunda risklerini her zaman göz önünde bulundurmalısın.
Son düzenleme : Yüksel_Kart; 28-01-2026 saat: 17:22.
-

Originally Posted by
Yüksel_Kart
Saygı ve Sevgilerle
Dilerim öyle olur.
Lütfen olayı küçümsemek veya hiçbir şeyi beğenmemek olarak düşünmeyin.
Önümüzde Ulusoy elektrik örneği var, onun içinde uçacak, kaçacak diye çok yazılmıştı, gelinen nokta ortada.
Malum borsamızda parlatılan çok şirket oldu, o yüzden temkinli olmakta fayda var. 150 milyon dolar verilince sanki dünyanın zirvesine çıkılıyor, çıkılacak düşüncesine hemen kapılmamak lazım demek istedim.
150 milyon dolarlık yatırımla, 1 milyar dolar ciroda artış bana çok düşündürücü geldi..
-
Şirketimiz ile Fransa'da yerleşik Trench Group GmbH arasında, güç transformatörü üretiminde kullanılmak üzere, muhtelif tip ve teknik özelliklerde yüksek gerilim bushing ürünlerinin teminine ilişkin olarak, 30.01.2026 tarihinde toplam 53.250.000 EUR tutarında (TCMB döviz satış EURO/TL 2.744.986.600,00 TL) sözleşme imzalanmıştır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri