Sorumun cevabýný aldýðým için sildim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Sorumun cevabýný aldýðým için sildim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
" Bir Cüzdaný Doldurmak, Boþ Olanýna Katlanmaktan Daha Kolaydýr "
Bear_Bull
@BearBull26
Deprem konusunda iç Anadolu Bölgesi konya vs güvenli deðil. Niye diyeceksiniz. Ýç Anadolu Bölgesinde su yok kaçak kuyu sondaj ile sulama yapýlýyor. Daha önce gördüm Mýsýr suluyor adam derede ki su yetmez o derece büyük. Aksaray bölgesinde zaten sürekli derin obruklar oluþuyor. Çöl gibi yerde devasa mýsýr ekilip sulanýyor. O yeraltý suyu bitince çökme meydana gelir. Kaçak kuyu sayýsý 10 binlerce bu sadece Konya'da. Ýlk fýrsatta apartmandan kaçýp bahçe tarzý eve geçeceðim. Hatta Konya merkezde trenyolu civarlarý kendi kendine göçüyor þuan da bile derin çatlaklar var sebebi kaçak kuyu suyu.
millet oturduðu yerden bile farkýna vardý depremin büyüklüðünü felaketin boyutunuda.
kime anlatýyoruz.
depremin ilk saatlerinde 8 bin küsür dedim vefat sayýsý.
açýn bakýn yazým duruyor.
bu kadar gecikme olacaðýný zaafiyetin bu kadar büyük olacaðýný bilemedik sadece.
halbuki yapacaklarý sadece yapacaklarý bir iha veya helikopter ile üzerinden uçmaktý durumu görmeleri için. sadece bu olsa anlaþýlýrdý durum.
3 cü gün anca farkýna vardýlar.
ne yazýkki durum bu
o yüzbinlerin ölümü depremden deðil bu saatten sonra. gecikmeden
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Þu bolgede deprem olmaz bu bölge daha iyi diye birþey yok bu sadece alým gücü kýsýtlý olan fakir halkin alternatif üretme çabasýdir asýl konu 3 5 katlý saðlam yapýlara ulaþýlabilir olmasýdýr.
Emlak fiyatlarýnda bir balon görüyordum þimdi bu balonun gazýný alýrlar.
Çok katlý teknolojik olmayan beton tuðla yapýlar fakirliðin eseridir.
Hepimizin etkilendiði bir dönem oldu 4 gün kendi çapýmýzda birþeyler yapmak , gönüllü ekipler kurmak için yetkililerle görüþmeler derken , sahadan gelen bilgilere göre sýkýntýlý ve zor bir süreç mevcut.Dün Kahramanmaraþ ýn depremden önceki uydu fotoraflarý vardý ve þuanki uydu fotoraflarý ile karþýlaþtýrýldýðýnda bariz þehirin çoðunluðunun yýkýldýðýný görüyorsun 2019 da 1.149 milyon nüfus Kahramanmaraþ , hatay 1,670 milyon en büyük hasar bu 2 þehirde , göreve gönderilen , gönüllü giden doslarla konuþulduðunda girilmeyen çok yer olduðu söyleniyor.Yetkililerde kabullenemiþlik mevcut yýkýmýn büyüklüðünden dolayý , bana kalýrsa koronadaki gibi nasýl hasta sayýlarý bir anda artmaya baþladýðý gibi ölü sayýlarýda bir anda artmaya baþlayacak önümüzdeki günlerde.
Anneler ve babalar çocuklarý ile , çocuklar baba ve Anneleri ile sýnandý bu felaketin getirdiði yýkýmýn altýnda ,Allah sað olanlarýn yardýmcýsý olsun , vefat edenlere Allah rahmet eylesin
Deprem öldürmez,
müteahhit malzemeden çalarsa, yapý denetimci denetimini layýkýyla yapmazsa, zemin etüdüne uygun plan proje , mühendislik yapýlmazsa, belediyeler bunlarý onaylarsa ortaya çýkan inþaat ve barýndýðýmýz apartman daireleri öldürür hepimizi.
bi öðrenemedik þunu.
Bear_Bull
@BearBull26
Yer Ýmleri