Dikkatimizi çeken bir şey daha oldu. Alagöz ün adının karıştığı, Ankara Adliyesi nde ondan fazla dosya vardı. 2018 de bir başka kadın daha tecavüz mağduru olduğunu söylüyordu. Yazdığımız kitabın ardından kadınlar, sosyal medyadan bize ulaştı. Üniversitede kadro arayan bir akademisyen, Alagöz ün, kendisiyle birlikte olma karşılığında devlette kadro teklif ettiğini anlattı. Kadın akademisyen onu reddettiğini Ankara da çok güçlü, ben yurtdışında doktora yapıp kadro ararken, o üniversitelerde konferans veriyor, anlattıklarınızı görünce hiç şaşırmadım diyerek durumu anlattı. Onu en çok şaşırtan, Alagöz ün, gayet normal bir şeymiş gibi bunu teklif edebiliyor olmasıydı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...Slider%20Haber
Kimisi paraya cokuyor, kimi namusa.
Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay ın Kara petrolden de kara bir ticaret başlıklı köşe yazısına AKP li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından erişim engeli talep edildi.
30 Mart 2023 tarihinde yayımlanan yazıya, İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.
O hafta gündeme oturan Reuters haberine değinen Balbay yazısında, Uluslararası Tahkim Mahkemesi nin Kuzey Irak tan kaçak petrol ticareti yaptığı gerekçesiyle Türkiye yi Irak merkezi yönetimine 1.4 milyar dolar tazminat ödemeye mahkûm etmesini konu almıştı.
Türkiye Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı'nın karara itiraz etmediğini ve uyacaklarını ifade eden Balbay ın yazısında aktardığına göre, Petrol ticaretini yapan Powertrans firması 2011 yılının mart ayında kuruldu. Aynı yılın temmuz ayında Erdoğan ın başbakanlığındaki Bakanlar Kurulu kararı ile Irak tan petrol ticaretinde tek yetkili kılındı. Tekel yapıldı. Şirketin yetkili makamları ise tanıdık: damat Berat Albayrak, enişte Ziya İlgen ve Pınarhisar koğuş arkadaşı Hasan Yeşildağ idi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...st%C3%BC%205li
Yeni gelecek olan iktidarın Pardusu kamuda zorunlu kılması ile yılda 2 milyar$ tasarruf olacak. Seçimde kim gelirse gelsin bunu acil en öncelikli konu olarak gündeme alması lazım.
Tübitak başkanı ağlıyor adam, ne yaparsak yapalım kamu yeterince kullanmıyor diye. Herkes mirasyedi gibi hazır kolayı yemeye alışmış. Yılda 2 milyar$ az para değil.
Kamuda komple Pardus kullanılsın da... Pardus'u kullanmak ile bu iş bitiyor mu?
İşletim sistemi sadece tarla görevi görüyor. Bazı ekinler Linux'ta değil, sadece Windows üzerinde çalışıyor
Kamunun kullandığı öbür programların hepsi ya Microsoft ürünü ya da yerli bile olsalar Windows'ta çalışacak şekilde yazılmıştır diye tahmin ediyorum. Bunların hepsine ayar çekme kısmı işi baltalıyor büyük ihtimalle.
Bill Gates az anasının gözü değil, gerekirse o yazılımların hepsini TC'ye bedava verir ama Linux kullanmayın der. Yazılımı yazmakla da bitmiyor, bunlar sürekli güncelleme alıyor, hatalar düzeltiliyor... Bu bahsettiklerim işlerim sistemi üzerinde çalışan ikincil yazılımlar.
İşletim sistemini yazdık bitti ile olsaydı ohoo...
Ehonomi çok eyi...
TOGG, Bayraktar, MMU, TCG Anadolu, yol yabdık, hastane yabdık...
Ha bi de vatanı soğana satmadık..
Yapıştır olm endeks direk 5100 üstüne![]()
Yer İmleri