adamlar 50bin TL'lik arabasý 300bin Tl oldu diye seviniyor...
ama 50 liralýk kýymanýn 300tl olmasýný dýþ güçlere, dolar lobisine baðlýyorlar...
anlatmanýn, izah etmenin bile bir anlamý yok. çünkü anlamak istemiyorlar.
adamlar 50bin TL'lik arabasý 300bin Tl oldu diye seviniyor...
ama 50 liralýk kýymanýn 300tl olmasýný dýþ güçlere, dolar lobisine baðlýyorlar...
anlatmanýn, izah etmenin bile bir anlamý yok. çünkü anlamak istemiyorlar.
Sayýn Ýbrahim Kalýn i kutlar , kabullerinin devamýný dilerim.
Sayýn Hilal Kaplan a ne olmuþ bilmiyordum öðrendim þaþýrdým mi , hayýr niye þaþýrmadým bilmiyorum Sayýn Hilal kaplan a ,
Bu arkadaþlar eskiden sanatçýlara , sosyeteye birbirlerinin karý koca larini alýrlar deye kizarlardi. Öylesine konudan baðýmsýz hatýrladým birdenbire.
Emekliye, 2018 de 1000 TL olarak verilmeye baþlanan bayram ikramiyesi seçim öncesi 2 bin TL ye çýkarýldý. Ancak bu para 5 yýlda pula döndü. 2018 de 228 dolar olan ikramiye 103 dolara indi. O gün 3.8 çeyrek altýn alýnýrken bugün bir tane bile alýnamýyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...Slider%20Haber
Simdi neden kaybediyoruz diyorlar mi acaba.?
Bunlarin matematikten de haberi yok.
Emekliye %25 zam, hadi benden de % 5 ha.
Cezaevinde yatarlarken belki sorarlar kendilerine, ya hersey elimizdeydi, biz niye kaybettik.
Cevrelerinde 3 er 5 er maas alan onca danisman, paranin satin alma gucu diye birsey var, bu insanlar gecinecek demedi.
Oyle bir hinc ve nefret biriktirdiler ki, bir daha iktidar hayali kurmak soyle dursun, secimden sonra da tum ulus bunlardan sorulacak hesabin takipcisi olacak.
Oyle bir yikim ki, es'i benzeri gorulmemis.
Oyle bir soygun ki,on binlerce ak-trole yetiyor.
Onlar da buyuk bir gayretle, siz bu soyguna nasil dur dersiniz ulan..! dusuncesiyle, muhalif olan herkese bok atiyor.
Onlarca tarikat, ulan bir dusunceniz de Allah korkusu olsun, bu soygunun ezdigi milyonlar var, onlarin semaya kalkan ellerinin dualarinin karsiligi olmayacagini mi sandiniz.
Can veremeyin insallah.
Et Fiyatlarý roket modunda, bi an sehven yanlýþ yapmýþlar galiba bu kadar deðildir diye evds den kontrol ettim, ( Son 1 aylýk artýþ oraný %26 mý, yýllýk %140 mý, nassý yani)....doðruymuþ..
https://www.tarimdanhaber.com/et-fiy...n-ustune-cikti
EVDS Nisan hariç
https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?...h/bie_tufe1yi/
Bu et fiyatlarýný geçen 6 ay öncesine kadar baskýlamýþlar bi þekilde, ya ithalatla ya iç dengelerle nasýlý bilemiyorum, bu þekilde eski enflasyon verisini düþük gösteriyorlar, buna %25 kira artýþ oraný sýnýrlamasýný da ekleyin, datada bu %25 mi kullanýlýyor yoksa gerçek piyasa kira artýþ oraný mý, onu da bilemiyoruz kapadýklarý için verileri. +Giyim enflasyonunda da bi dümen var.
Hülasa, bu baskýlanan þeyler, sonradan aslýna rücu ediyor diyelim.
Artýk hangi market deposunu basarlar, hangi et entegresini vatan haini ilan ederler vatandaþý kandýrmak için bilemiyecem.
J.P.Morgan seçimden hemen sonra dolar 24-25 sene sonu 34 demiþ....ben de inþallah o kadarýyla kalýr diyorum.
Bu da süt ürünleri EVDS..
Kasým 2021 de 583 olan endeks, þu an 2068, faiz sebep enflasyon sonuç (tabi tam tersten)
Ne için...yandaþa düþük faizli bedava kredi verecem diye..Bu þekilde üretim artmýþmýþ, iþsizlik önlenmiþmiþ...%19 du bizim enflasyonumuz...20 yýldýr siz yönetiyorsunuz..
![]()
Göprüden þu kadar araç geçse de geçmese de misali dogg mogg, ziha miha, naturel kaz maz iþlerinde hazine garantisi var mý?![]()
Atýcýlarý pardon tahmincileri bekleriz yaw!
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=60830
Bu et fiyatlarý inanýlmaz ipin ucunu kaçýrdýlar 400 den aþaðý sucuk yok bugünlük yarýn ne olur belli deðil tavukda yavaþ yavaþ týrmanýyor , et ortalama 300 üzeri oldu iyice þaþýrdýlar , damat koþþþ nebatiye yardým et Nebati yapamadý gözlerine baktým olmadý , uyudum uyandým olmadý .
Mehmet Þimþek ten yardým dileniyorlar su aczin boyutuna bakýn , bunu yaparken de ama gösterge faizini düþük tut amca dayý yiyen borçlarý yuzduruuyoruk demiþlerdir.O da teþekkürler isim baþýmdan aþkýn þimdi müsait deðilim , hayýrlý iþler size demiþ.
Yer Ýmleri