Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
64,35 10% 252,50 Mn 60,60 / 64,35
33,02 9.99% 518,67 Mn 29,92 / 33,02
35,88 9.99% 158,11 Mn 34,10 / 35,88
172,00 9.97% 2,11 Mr 155,60 / 172,00
34,22 9.96% 1,39 Mr 31,32 / 34,22
17,82 -10% 610,98 Mn 17,82 / 19,98
1.963,00 -10% 17,83 Mn 1.963,00 / 1.963,00
15,16 -9.98% 2,76 Mr 15,16 / 15,85
296,25 -8.56% 710,86 Mn 291,75 / 317,50
18,66 -7.07% 1,32 Mr 18,59 / 20,44
2,99 2.75% 12,07 Mr 2,87 / 3,02
878,50 9.95% 10,17 Mr 741,50 / 878,50
307,00 0.99% 8,06 Mr 305,25 / 308,50
335,25 0.07% 7,74 Mr 330,25 / 347,50
72,50 1.33% 7,69 Mr 71,30 / 73,45
20,54 -0.77% 605,86 Mn 20,52 / 21,04
416,75 0.97% 2,97 Mr 414,75 / 421,00
335,25 0.07% 7,74 Mr 330,25 / 347,50
419,00 3.08% 2,68 Mr 409,25 / 425,00
98,85 -1.54% 280,04 Mn 98,75 / 101,10
113,10 -0.26% 108,47 Mn 113,00 / 114,90
416,75 0.97% 2,97 Mr 414,75 / 421,00
37,32 1.41% 294,06 Mn 36,84 / 37,78
11,10 1.19% 162,57 Mn 11,03 / 11,23
83,60 -1.76% 361,24 Mn 83,30 / 86,20

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 25/35 lklk ... 152324252627 ... SonSon
Arama sonucu : 276 madde; 193 - 200 aras.

Konu: Zrtler geyik laklak kraathanesi

1.  Alnt Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazy Oku
    Ariston abi sizde olan edeb g zeka kltr sanat vs bizde bunun krntlar yok maalesef kez okuyorum ancak anlyorum.
    Sen beni sevdiinden yle geliyor.

Hikaye yazma kitab alacaktm gerek kalmad yukarda nasl hikaye yazlyor anlatm.
    Tm yorumlarm asla/zinhar alm veya satm tavsiyesi deildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deildir."

2. Bu hikayede bir eyler eksik veya kurgu hatalar var gibi.

yle romantik eyler ChatGPT'de kolay yazdrlmyor olabilir.

>>>>>>>

Elif ve ben, yine pastane kefine ktk. Bu sefer Lezzita Pastahanesi'nde deneyimlerimize devam etmeye karar verdik. Masaya oturduk ve garson bize gleryzle yaklat.

Garson: "Ho geldiniz! Bugn ne sipari etmek istersiniz?" dedi.

Elif: "Her zamankinden farkl olsun mu?" diye bana sordu.

Ben garsona dnerek "Yok yok, her zamanki gibi olsun hi riske girmeyelim zaten az" dedim ve garsona gz krptm.

Garson arm gibi yapt "sterseniz deiik bir eyler getirebilirim" dedi

Ben "Hi gerek yok, hi riske girmeyelim" dedim.

Elif'e baktmda biraz bozulm olduunu hisstettim ve baarl bir oyun kardm anladm.

Garson samimi bir ekilde glmsedi ve sipariimizi almak iin defterini hazrlad. Ardndan, bize attrmalk ve taze sklm portakal suyu getirdi.

Elif bugnn doum gn olduunu unuttuumu sanyordu ama yanlyordu.

Elif ve ben, Lezzita Pastahanesi'nde attrmalklarz yerken iim kpr kprd nk arkadamn doum gnyd ve srpriz bir planm vard. Garson, pastalarmz masamza getirirken birden pashanenin klar snd ve pasta masamza doru ilerliyordu. Kocaman bir pasta zerinde yanp snen mumlar, Elif'in yzndeki akn ifadeyi grnce glmsememe engel olamadm.

Elif akn bir ekilde "Bu ne?" diye sordu.

Ben glerek "Doum gnn kutlamak iin srpriz bir pasta!" dedim.

Garson, pastay masaya koydu ve "Doum gnnz kutlarm!" dedi.

Elif fleyerek mumlar sndrd yzndeki glmseme benim iin en gzel hediye oldu. Hemen doum gn hediyesini kartp Elif'e verdim. O da sevinle hediyesini at ve mutluluunu ifade etti.

3. Ufak tefek yine kurgu ve anlatm hatalar var gibi ama yine de gzel hikaye.

Belki ingilizce daha gzel yazar.

>>>>>>>>>
    Levend, henz lise 1 rencisi olmasna ramen olduka macera dolu bir yaz tatili geirmiti. Okul baladnda Trke hocas, serbest kompozisyon devi verdi ve herkesin yazn ne yaptn anlatmasn istedi. Levend, dier arkadalarnn neeli yaz tatillerini anlatt snfta, iinde karmak duygular hissetti. nk yaz tatilinde bir koltuk tamircisinde almt ve bunu belirtmekten ekiniyordu. Ancak, sonunda iindeki cesareti toplayarak, gerei yazmaya karar verdi. te Levend'in Trke devinde yazdklar:

"Yaz tatilimde, kendi kendime bir meydan okuma kabul ettim ve bir koltuk tamircisinde almaya baladm. Bata zorlandm ve tereddt ettim, nk arkadalarmn ou tatillerini plajlarda, elence parklarnda geirirken, ben bir tamir dkkannda alyordum. Ancak zamanla fark ettim ki, bu deneyim benim iin ok deerliydi.

Tamir dkkannda, koltuklarn nasl onarldn, denildiini ve yenilendiini rendim. Ahap iilii, diki teknikleri, snger doldurma, kuma seimi gibi birok beceri kazandm. Usta tarafndan mentorluk almak ve gerek dnya deneyimi kazanmak benim iin nemli bir frsatt.

Ayrca, tamirci dkknnda alrken farkl insanlarla tanma ansm oldu. Mterilerin ilgin hikayelerini dinledim ve onlarla iletiim kurarak insan ilikileri konusunda deneyim kazandm. Her gn farkl bir mteri ile karlayor ve sorunlarna zmler retiyorduk.

Bu deneyimde en ok houma giden ey, yaratclm kullanma frsatyd. Koltuklarn yeniden denmesi srecinde, farkl kuma ve snger kombinasyonlar deneyerek yeni tasarmlar oluturdum. Bu da benim iin keyifli ve ilham verici bir deneyimdi.

Sonu olarak, yaz tatilimde bir koltuk tamircisinde almak belki de dierlerinden farklyd, ancak benim iin ok anlaml bir deneyimdi. Hem el becerilerimi gelitirdim, hem de farkl insanlarla iletiim kurma ve yaratclm kullanma frsat buldum. Belki de en nemlisi, kendime bir meydan okuma kabul ederek kendi snrlarm zorladm ve gl bir zgven gelitirdim. Bata endie ettiim arkadalarmdan farkl olduum dncesi, sonunda benim iin bir sorun olmadn anladm. Aslnda, farkl deneyimlerin, gerek dnya deneyimleri ve yeni beceriler kazanmann, insanlarn farkl hikayelerini dinleyip empati kurmann ne kadar deerli olduunu fark ettim.

Bu deneyim, bana samimiyetin, kendini gereki bir ekilde ifade etmenin ve kendi doruluunu takip etmenin nemini retti. Kimsenin beklentilerine uymak zorunda olmadm, kendi yolumu seebileceimi ve doru olduuna inandm eyleri ifade etmenin nemli olduunu kavradm.

Trke hocamn devi sayesinde, iinde bulunduum deneyimleri samimiyetle yazdm ve kendimi ifade etmekten ekinmedim. devi snfta okuduumda, arkadalarmn ilgiyle dinlediini ve sayg duyduunu grdm. Kimse benimle dalga gemedi veya kmsemedi. Aksine, farkl deneyimlerimi anlatmann ne kadar deerli olduunu vurgulayarak, snfn dier rencileriyle daha samimi bir ba kurduk.

Bu deneyim, samimiyetin ve gerekiliin nemini benim iin bir kez daha vurgulad. Hava atmak veya beklentilere uymak yerine, kendimiz olmak, doru ve samimi bir ekilde ifade etmek, ilikilerimizi ve iletiimimizi daha anlaml hale getirir. Herkesin farkl deneyimleri ve hikayeleri vardr ve bu hikayeleri paylamak, bizi daha zengin bir ekilde bir araya getirir. "

Sonu olarak, Levend'in Trke devi sayesinde, kendi doruluunu takip etmenin, samimi ve gereki olmann nemini anlatan bir hikaye ortaya kmt. Levend, deneyimlerini samimiyetle paylatnda, arkadalar onu takdir etti ve Levend, kendi doruluuna sadk kalarak ve samimi bir ekilde ifade ederek, hem kendine hem de bakalarna sayg duymann ne kadar deerli olduunu renmiti.

4. zerinde biraz altm bakalm beenecek misiniz?

<<<<<<<

Dursun dostu Temel ile sohbet ediyorlarm:

"Temel, eer gerekten yabanc bir dil renmek istiyorsan, en iyi yol o dilin ana vatanna gitmektir! Franszca en iyi Fransa'da, talyanca en iyi talya'da, Almanca en iyi Almanya'da renilir."

Temel dnceli bir ekilde dinler ve sonra artc bir fikirle karlk verir.

"Ama Dursun, ben hepsini birden renmek istiyorum ve bunu ucuza halletmek istiyorum. Ne dersin, svire'ye gidersem, ngilizce kurslarna katlrm. Orada zaten herkes birden fazla dil konuuyor, deil mi?"

Dursun bu fikri beenmez,

"Temel bence bu iyi bir fikir deil, geen sene dris de senin gibi dnp svire'ye gitti ve kafasna gre kurslara yazld. imdi Almanca 'Bonjour' diyor, Franszca 'Guten Tag' diyor, talyanca 'Hello' diyor, ngilizce 'Ciao' diyor. Hepsini birbirine kartryor, insanlar glmsetiyor!"

Temel cevap vermi
    "Umarm dris, svirece dzgn renmitir".

5. Bu aynen ne yazyor ise o ekilde

>>>>>

Bir mezzin ve imam, Trkiye'den Umre'ye gitmiler. Hac grevlerini tamamladktan sonra Mekke'de bir kafe'ye gidip serinlemek istemiler. Ancak, garson ile iletiimde sknt yaamlar nk garsonun bildii diller eski Arapa, mezzin ve imamn ise Trke dnda baka dillere pek hakim olmamlar.

Mezzin ve imam, garsona "ekerli ay" demek istemiler, ancak garson onlar anlamam. Mezzin, "eker" kelimesini Trke-Arapa kark kullanm, imam da "ay" yerine Arapa bir kelime kullanm. Garson anlamaya alm ama kafas karm.

Mezzin: "Aabey, ltfen bana anlatsana 'ekerli' derkene, 'sukkarli' demem mi gerekir, 'sakarli' demem mi gerekir, yoksa 'sukkerli' mi demem gerekir?"

Imam: "Hayr, hayr! 'Sekerli' demek yanl olur. 'Helvalli' dememiz gerekir, nk Arapa'da 'eker' helva demektir!"

Garson ise anlamakta zorluk ekerken bir yandan da kendi kendine glmekten kendini alamaz. Mezzin ve imam da kahkahalarla glerler.

Sonunda garson, kendi bildii eski Arapa, Trke ve biraz da mimiklerle mezzin ve imama "ekerli ay" getirir. Mezzin ve imam, kendilerine gelen aylar alp teekkr ederler. Garson ise hala glmekten kahkahalarla kafe'yi terk eder.

Mezzin ve imam, keyifle aylarn iip anlarna glerler ve kendi aralarnda "Arapa, Trke ve mimiklerle iletiim kurulan kafe" ansn paylarlar.
    Son dzenleme : ariston; 09-04-2023 saat: 10:35.

6. Sizi burada grnce soraym istedim
    yapann yanna kar kalrm dercesine Volkan Dkkanck ƁOFA bist100 le alakal
    Bir aydr piyasaya nefes aldrmayan fonun kulland kurumlardan biri dun idari para cezasn yiyince bugn en iyi alc oldu.
    Tesadf de olabilir tabi.
    Ekibin kalan da bugn pek satamad.
    Bakalm haftaya nasl bir serven bekliyor bizi diye niyet belirtmi.

sizce de oyuncu farkl kurum mu bulur

7.  Alnt Originally Posted by rosense Yazy Oku
    Sizi burada grnce soraym istedim
    yapann yanna kar kalrm dercesine Volkan Dkkanck ƁOFA bist100 le alakal
    Bir aydr piyasaya nefes aldrmayan fonun kulland kurumlardan biri dun idari para cezasn yiyince bugn en iyi alc oldu.
    Tesadf de olabilir tabi.
    Ekibin kalan da bugn pek satamad.
    Bakalm haftaya nasl bir serven bekliyor bizi diye niyet belirtmi.

sizce de oyuncu farkl kurum mu bulur
    Bence SPK uzun uzun inceliyor, ceza yazlncaya kadar en az 3-4 ay geiyor.

Burada nemli olan SPK'nn IP numaralarn takip ediyoruz mesaj vermeleri. Yani bir ok kiinin hesabn kullanp ayn yerden ilem yaplmasn takip ediyoruz diyebilirler. rnein 100 kii ayn IP'den ilem yapyor ama bir bakyorsun oras 100 M2 bir yer!

8. teekkr ederim sayn ariston ...

Grafii ve tabloyu grnce isyan etmemek elde deil maalesef..

Hangi grte olursanz olun Hakszla susmamalyz.

yaanan yeni bir olay

Bir gen Siyasi hiciv ieren grseller hazrlamas nedeniyle gzaltna alnyorsa, o lkede ifade zgrl yoktur.

@AhmetBeyefendi adl kiiye

FE'den arndrlm asgari creti, dolar enflasyonundan arndrlm bymeye bldmzde 2002-2014 ve 2020-2022 arasndaki cretliyi sermayedara gre fakirletiren politikalarn sonucunu daha net grebiliyoruz.
    Dipnot: Gncel GDP verisi ile son deer 1.55

Sayfa 25/35 lklk ... 152324252627 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •