Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
64,35 10% 253,74 Mn 60,60 / 64,35
18,92 10% 876,01 Mn 17,25 / 18,92
19,36 10% 707,89 Mn 18,10 / 19,36
49,94 10% 2,74 Mr 45,88 / 49,94
35,88 9.99% 162,37 Mn 34,10 / 35,88
17,82 -10% 620,29 Mn 17,82 / 19,98
1.963,00 -10% 45,68 Mn 1.963,00 / 1.963,00
19,01 -9.99% 338,66 Mn 19,01 / 22,50
15,16 -9.98% 2,79 Mr 15,16 / 15,85
18,08 -9.96% 1,71 Mr 18,08 / 20,44
3,01 3.44% 15,65 Mr 2,87 / 3,02
305,75 0.58% 10,40 Mr 305,25 / 308,50
335,00 0% 10,19 Mr 330,25 / 347,50
878,50 9.95% 10,17 Mr 741,50 / 878,50
72,35 1.12% 9,42 Mr 71,30 / 73,45
20,42 -1.35% 783,05 Mn 20,42 / 21,04
415,50 0.67% 4,33 Mr 413,75 / 421,00
335,00 0% 10,19 Mr 330,25 / 347,50
414,00 1.85% 3,39 Mr 409,25 / 425,00
97,60 -2.79% 465,39 Mn 97,60 / 101,10
112,10 -1.15% 157,74 Mn 112,00 / 114,90
415,50 0.67% 4,33 Mr 413,75 / 421,00
36,78 -0.05% 338,74 Mn 36,56 / 37,78
11,01 0.36% 233,45 Mn 10,99 / 11,23
82,90 -2.59% 518,92 Mn 82,85 / 86,20

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 31/35 ÝlkÝlk ... 212930313233 ... SonSon
Arama sonucu : 276 madde; 241 - 248 arasý.

Konu: Züðürtler geyik laklak kýraathanesi

1. Ýsviçre Davos toplantýsýnda bir Fransýz, bir Alman, bir Ýtalyan, bir Ýngiliz, bir Türk, bir Rus ve bir Amerikalý konuþacak, her biri yanlarýnda bir þeyler getirip önemli bir þeyler söylemiþ, acaba yanlarýnda ne getirmiþler ve ne söylemiþler?

Fransýz temsilci bir þiþe kaliteli þarap getiriyor ve "Þarap gibi diplomasinin de tam potansiyeline ulaþmak için sabýr ve dikkatli uygulama gerektirdiðini hatýrlamalýyýz" diyor.

Alman temsilci, hassas mühendislik ürünü bir saat getiriyor ve "Saate her zaman dikkat etmeliyiz, çünkü zaman, akýllýca kullanmamýz gereken sýnýrlý bir kaynaktýr" diyor.

Ýtalyan temsilci bir tabak makarna getiriyor ve "Çeþitliliði kucaklamalý ve farklý kültürleri ve gelenekleri uyumlu bir bütün halinde harmanlamanýn yollarýný bulmalýyýz" diyor.

Ýngiliz temsilci, Shakespeare'in oyunlarýndan bir kopya getiriyor ve "Kelimelerin bize ilham verme, ikna etme ve harekete geçirme gücünü asla unutmamalýyýz" diyor.

Türk temsilcisi güzel bir kilim getiriyor ve "Her bireyin ve her milletin kendine özgü bir desen ve dokusu olduðunu kabul etmeliyiz ve birbirimizin farklýlýklarýný takdir etmeye ve saygý duymaya çalýþmalýyýz" diyor.

Rus temsilci oyuncak matruþka bebek getiriyor ve "Her sorunun birden fazla katmaný ve karmaþýklýðý olduðunu unutmamalýyýz ve konunun özüne inmek için katmanlarý soymaya istekli olmalýyýz" diyor.

Amerikalý temsilci bir akýllý telefon getiriyor ve "Ýnovasyonu ve teknolojiyi kucaklamalýyýz, ancak ayný zamanda eylemlerimizin istenmeyen sonuçlarý ve etik sonuçlarý konusunda da dikkatli olmalýyýz" diyor.
    Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."

2. Bir Fransýz, bir Alman, bir Ýtalyan, bir Ýngiliz, bir Türk, bir Rus ve bir Amerikalý uzaya gidecek, her biri yanlarýna bir þeyler alýp önemli bir þeyler söylemiþ, acaba yanlarýna ne aldýlar ve ne dediler?

Fransýz astronot bir þiþe þampanya getirdi ve "Sonsuza ve ötesine, ama yol boyunca kutlamayý da unutmayalým!" dedi.

Alman astronot, yýldýzlarýn bir haritasýný getirdi ve "Aya gidiyor olabiliriz ama evreni keþfetmeye ve öðrenmeye devam edelim" dedi.

Ýtalyan astronot bir resim seti getirdi ve "Uzayýn güzelliðini yakalayýp dünyayla paylaþmak istiyorum" dedi.

Ýngiliz astronot bir þiir kitabý getirdi ve "Uzayýn enginliðinde bile kelimelerin bize ilham verme gücünü unutmayalým" dedi.

Türk astronot bir takým tesbih getirip, "Bilinmeyene yolculuk ederken inancýmýzý ve umudumuzu diri tutalým" dedi.

Rus astronot bir satranç takýmý getirdi ve "Son sýnýrý keþfederken aklýmýzý çalýþtýrmayý unutmayalým" dedi.

Amerikalý astronot bir futbol topu getirdi ve "Uzayda bile biraz eðlenebilir ve takým çalýþmasý yapabiliriz!"

3. Projesi için sponsor arayan bir giriþimci dünyanýn her yerinden iþ adamlarýný davet etti. Ýþ toplantýsýna bir Fransýz, bir Alman, bir Ýtalyan, bir Ýngiliz, bir Türk, bir Rus ve bir Amerikalý iþ adamý geldi, her biri proje hakkýnda bir þeyler sordu ve önemli bir þeyler söyledi, ne sordular ve ne dediler?

Fransýz iþ adamý sordu: "Projeniz þirketimizin sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk deðerleriyle nasýl örtüþüyor?" Ardýndan, "Bu projenin toplum üzerinde olumlu bir etki yaratma potansiyeline sahip olduðuna inanýyorum ve þirketimizin dahil olabileceði yollarý keþfetmekle ilgileniyorum" dedi.

Alman iþ adamý sordu: "Bu projenin finansal projeksiyonlarý hakkýnda daha fazla ayrýntý verebilir misiniz?" Daha sonra, "Bu projenin çok fazla potansiyeli olduðunu düþünüyorum, ancak herhangi bir yatýrým yapmadan önce daha somut veriler görmek isterim" dedi.

Ýtalyan iþ adamý, "Bu projenin karþýlaþabileceði potansiyel yasal ve düzenleyici engeller nelerdir?" diye sordu. Daha sonra, "Bu projeyle ilgileniyorum, ancak gereksiz riskler almadýðýmýzdan emin olmak istiyorum" dedi.

Ýngiliz iþ adamý sordu: "Bu proje mevcut pazar ortamýna nasýl uyuyor ve onu rakiplerinden ayýran nedir?" Daha sonra þöyle dedi: "Bu projenin çok fazla potansiyeli olduðunu düþünüyorum, ancak gerçekten benzersiz bir þey sunduðumuzdan emin olmalýyýz."

Türk iþ adamý, "Bu proje için ne tür ortaklýklar ve iþbirlikleri öngörüyorsunuz?" diye sordu. Daha sonra, "Bu projenin diðer þirketlerle stratejik ortaklýklardan fayda saðlayabileceðine inanýyorum ve potansiyel fýrsatlarý keþfetmekle ilgileniyorum" dedi.

Rus iþ adamý sordu: "Fikri mülkiyetinizi korumak için ne tür güvenlik önlemleriniz var?" Daha sonra, "Bu projenin çok fazla potansiyeli olduðunu düþünüyorum, ancak varlýklarýmýzý ve bilgilerimizi koruduðumuzdan emin olmamýz gerekiyor" dedi.

Amerikalý iþ adamý sordu: "Bu proje için ne tür pazarlama ve marka stratejileriniz var?" Daha sonra, "Bu projenin çok fazla potansiyeli olduðunu düþünüyorum, ancak hedef kitlemize etkili bir þekilde ulaþtýðýmýzdan emin olmamýz gerekiyor" dedi.

4. Okyanusun kýyýsýnda bir sahil kasabasýnda, bir adam inci satýyordu.

Bir gün bir müþteri geldi ve fiyatýný sordu. Satýcý, yüksek bir fiyat söyledi.

Müþteri, "Ama bu çok yüksek bir fiyat. Bu incilerden denizde bir sürü var ve hepsi bedava" dedi.

Satýcý cevap verdi: "Evet, ama o incilerin hepsi denizin dibinde. Benim incilerim ise burada, tezgahýn üstünde."

5. Temel eski bir arkadaþý olan Dursun'u ziyaret etmiþ. Dursun yaðlý boya resim konusunda hobi olarak ilgileniyormuþ.

Temel "acaba ben de yapabilir miyim" diye sormuþ. Dursun ona boþ tuval ve malzemeleri vermiþ "sen dene ben de markete gidip yiyecek bir þeyler alýp geleyim" demiþ.

Geldiðinde Dursun, Temel'in resmine bakmýþ, "Temel, çok güzel olmuþ ama ben o boyalar ile 10 resim yapabilirdim" demiþ. Temel "ama ben Van Gogh hayranýyým" demiþ.

6. Aþure ve Macar Gulash çorbasý zor zamanlarda ortaya çýkmýþ 2 ünlü yemek. Bunun yanýnda Woolton çorbasý varmýþ.

>>>>>>>>>

Woolton çorbasý, Ýngiltere'nin II. Dünya Savaþý sýrasýnda yaþadýðý gýda sýkýntýsý döneminde ortaya çýkmýþ bir çorbadýr. Ýsmi, Ýngiltere'nin Gýda Bakaný Lord Woolton'dan gelmektedir.

Woolton çorbasý, patates, havuç, soðan, pýrasa, kereviz, bezelye ve lahana gibi sebzelerin kaynatýlmasýyla hazýrlanýr. Bu sebzelerin hepsi, savaþ sýrasýnda Ýngiltere'de bulunabilen sebzelerdir. Ayrýca, tuz, karabiber ve bazý baharatlar da çorbaya eklenir.

Woolton çorbasý, savaþ sýrasýnda sýkýntý çeken Ýngiliz halký için besleyici bir alternatif olmuþtur. Ancak, günümüzde de Ýngiltere'de popüler bir çorba çeþidi olarak tüketilmektedir.

Woolton çorbasýnýn tarifi þu þekildedir:
    Malzemeler:

2 adet orta boy patates
    2 adet havuç
    1 adet soðan
    1 adet pýrasa
    1 adet kereviz sapý
    75 gr bezelye
    75 gr lahana
    1,5 litre tavuk veya sebze suyu
    Tuz, karabiber, kekik, maydanoz (isteðe baðlý)

Yapýlýþý:

1. Patates, havuç, soðan, pýrasa, kereviz sapý, bezelye ve lahanayý küçük küçük doðrayýn.
    2. Tavuk veya sebze suyunu bir tencereye koyun ve kaynatýn.
    3. Doðranmýþ sebzeleri tavaya ekleyin ve suyun içinde yumuþayana kadar piþirin.
    4. Sebzeleri suya ekleyin ve kaynatýn.
    5. Tuz, karabiber, kekik ve isteðe baðlý olarak maydanoz ekleyin.
    6. 20-25 dakika boyunca kýsýk ateþte piþirin.
    7. Blender veya çatalla çorbayý pürüzsüz hale getirin.
    8. Sýcak servis yapýn.

Afiyet olsun!

7. Temel ve Dursun Antalya'ya Nations Paradise Resort Otel'e tatile gitmiþ,

Temel akþam açýk büfede çeþit çeþit yemekleri görünce bir türlü seçemez, her birinin anlamýný sorar,

Oradaki servis robotuna soralar ve Dursun ve Temel'e anlatýr.

Merhaba! Benim adým KitchenBot ve size yardýmcý olmaktan mutluluk duyuyorum. Nations Paradise otelindeki yemekler hakkýnda size bilgi verebilirim.

Aþure, Türk mutfaðýndan gelen bir tatlýdýr. Bu tatlý, nohut, fasulye, buðday gibi malzemelerin bir araya getirilmesiyle yapýlýr.

Macar gulaþý, Macaristan mutfaðýndan gelen bir yemektir. Bu yemek, kýrmýzý et, soðan, biber, domates, patates ve baharatlarýn bir araya getirilmesiyle yapýlýr.

Woolton çorbasý, Ýngiltere mutfaðýndan gelen bir sebze çorbasýdýr. Bu çorba, havuç, pýrasa, patates, bezelye ve lahana gibi sebzelerin bir araya getirilmesiyle yapýlýr.

Cocido madrileño, Ýspanyol mutfaðýndan gelen bir yemektir. Bu yemek, kýrmýzý et, nohut, sebzeler ve baharatlarýn bir araya getirilmesiyle yapýlýr.

Pot au feu, Fransýz mutfaðýndan gelen bir yemektir. Bu yemek, et, sebzeler ve baharatlarýn bir araya getirilmesiyle yapýlýr.

Biscuits and gravy, Amerikan mutfaðýndan gelen bir yemektir. Bu yemek, sýcak keklerin üzerine dökülen bir sos ile servis edilir.

Ýtalyan mutfaðýndan "pasta e fagioli" adlý bir yemek var. Bu yemek, makarna, fasulye, domates sosu ve baharatlarýn bir araya getirilmesiyle yapýlýr.

Alman mutfaðýndan "kartoffelsuppe" adlý bir patates çorbasý var. Bu çorba, patates, soðan, sosis ve baharatlarýn bir araya getirilmesiyle yapýlýr.

Rus mutfaðýndan "borscht" adlý bir çorba var. Bu çorba, pancar, havuç, soðan, patates ve etin bir araya getirilmesiyle yapýlýr.

Temel ve Dursun her bir yemeðin hikayesini de dinler sonra "Düðün çorbasý var mý?" diye sorarlar.

8. Normalde Derviþ olanlarýn çok zengin olmasý gerekir ama hep fakir fukara oluyorlar. Millt de sonuca bakýp derviþ olmak için çok fakir fukara olmak gerektiðini düþünüyor.

Bence hiç alakasý yok, heriflerin zengin olmaya muhtemelen zamaný olmuyor artýk ne ile uðraþýyorlar ise.

>>>>>>>>
    Dervîþlik baþdadýr tâcda deðildir
    Kýzdýrmak oddadýr sacda deðildir

Eðer bir mü'minin kalbin yýkarsan
    Hakk'a eylediðin secde deðildir

Ararsan Mevlâ'yý kalbinde ara
    Kudüs'de Mekke'de Hac'da deðildir

Kabûl et Yûnus'un ergen sözünü
    Tezce gelir baþa yaþca deðildir

Sayfa 31/35 ÝlkÝlk ... 212930313233 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •