Originally Posted by
Majesty23
Bence dnk aln sebebi piyasann muhalefetin seimi kazanaca ynnde dnm olmasdr. Tabi bu bir gnlk ilem ile belli olmaz, tm haftay grmek lazm. Siyasi bask sebebiyle zellikle yllardr iskontolu olan banka ve holding irketlerinin, seimi muhalefetin kazanmas durumunda ciddi ekilde artmasn bekliyorum ve dn de bu hisseler artt.
Faizlerin artmas ilk etapta borsa iin olumsuz grnse de rasyonel ekonomik politikalar borsa iin orta ve uzun vadede daha iyi olacaktr.
Yazdklarm yatrm tavsiyesi deildir
ilk etapta faizler de dviz de artabilir ama ardndan akn akn gelecek yabanclar ile dviz de geer faiz de zamanla de geer...belli bir sre sonra da basksz efaf ve ngrlebilir bir ekonomik ortam oluur....bu srete olas yeni hkmetin yenilenebilir enerji ile ilgili sylemleri belirleyici olacaktr...yeni hkmet de elbette bu sektr desteklemeye devam edecektir ama ilk etapta temel rasyo ynnden ucuz kalm bist 30 hisseleri ciddi primler yapabilir...
bist 30 hisselerine talep ok artm iken bir ok sektr yeterince talep grmeyecektir...bu yzden de dier sektr ve hisselerde ciddi gevemeler olabilir...bu olasl aklmzn bir ucunda tutmamz gerekiyor...
dn tam da tarif ettiim ekilde gelimeler oldu....bist30 hisseleri utu...dierleri seyretti ve ou gevedi...dediim gibi muhalefet kazanrsa ?? bu sre glenerek devam edecektir...
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
Yer mleri