Bu arada londrada limaný iyi bir iþlem hacmi ile %5.6 yukarda
Bu arada londrada limaný iyi bir iþlem hacmi ile %5.6 yukarda
Görünen o ki delisting iþi fos çýkacak. Glyho yu tavan cüvarýndan 16.00 dan 5-6 milyon sat. Gelen parayý 2,80 gbp de gezerken 230 a çakýlan , GPH plc ye aktar, oradan topla. Þimdi delisting olmayacaðý ilan edilince. GPH plc 3.00 lerden çak, 14.50- 15.00 den Glyho al. 3-5 milyon dolar kar et. Ne güzel hayat… SPK ve Londra izlesin.
Londra yý bilmem ama spk borsanýn bu hale gelmesinde ve spek lerin bu kadar öne çýkýp borsayý ticarethane haline getirmerinfen sorýmludur..hukuk zaten borsa için çalýþmýyor... bir dava min 5 dene sürüyor.. ve yargýda semaye piyasasý kültürü yok ..borsayý kumar görüyor.. bizler deðil .. ama birilerinin utanmasý lazým .. bý durumdan...ytd
Kutman'ýn kendi paylarý hariç (VTB Bank'ta rehinli %14,25 + Turkcom %11,59 + þahýs %8,92) Ýstanbul portföyde GLYHO payý %5,41. Dolayýsýyla Kutman'ýn %34,76 payý + BB'nin %10,85 payý + Ýstanbul portföyün %5,41 payý var. Þirketin %51,02'si ediyor toplamda. Þirketin %54,39'u diðer kýsmýnda saklý. Fiili dolaþým ise %51,98. Toplam %20,5 civarý yabancý payý olduðunu tahminliyorum. Burada çözümleyemediðimiz bir denklem var. Kutman yýllar önce %34,76 olan payýný önce 40'a sonra ise 50'ye çýkartacaðýný bildirdi. Röportajlarýnda CFO'su olan hanýmefendinin -5 yaptýðý günlerde alým yapmasý talimatý verdiðini bildirmiþti. Gördük ki bu kritere uygun alým yapmýyor çünkü devre kestiði günlerde, -5, -6 yaptýðý günlerde hisse alýmý yapmadýðýný gördük. En son alýmýný 29 Mayýs tarihinde yaptý. En yüksek alým yaptýðý fiyat 14,99 TL. Bir anlamý var mý bilmiyorum. Söz verdiði gibi BB'den veya Ýstanbul portföyden deðil ama piyasadaki fiili dolaþýmdaki hisselerin %15'ini daha toplasa denklemler deðiþir.
Sizce delisting niye olmayacak ?
Çünkü iki taraflý oynamak daha iyi, bir ordan haber çýkarýyor, bir bu taraftan. Ýkincisi Muhtemelen Londra izin vermeyecek.
Yer Ýmleri