7. 8. Ay dan sonra dedim fikrim hala deðiþmedi. Arada londra da liman, yuksek faiz, ortadoðudaki geliþmelerle sýkýþtý. Tahtaya bakarsanýz satýcý kýsmý kuru çeþme gibi kupkuru. Tahtayý gören anlar. Hukumet in ovp sinden sonra çarþý pazar belli olur.
7. 8. Ay dan sonra dedim fikrim hala deðiþmedi. Arada londra da liman, yuksek faiz, ortadoðudaki geliþmelerle sýkýþtý. Tahtaya bakarsanýz satýcý kýsmý kuru çeþme gibi kupkuru. Tahtayý gören anlar. Hukumet in ovp sinden sonra çarþý pazar belli olur.
Yazdýklarým deli saçmasýdýr. Hiç bir anlamý yoktur. Yatýrým ve bilgi tavsiyesi deðildir. Sohbet muhabbet amaçlýdýr
Sayin beþiktaþk 0.8 dolar derken dolarin düsecegini de tahmin ediyordunuz 31 lere falan gelir diyordunuz çünkü yaz geliyor ülkeye fazla döviz girer demistiniz sanirim turizm bu sene çok iyi degildi galiba bu nedenle aksine döviz artti 34 lere geldi
hedef degismedi hala 0.8 dolar diyorsunuz demekki tl bazli degissede döviz bazli degisim olmuyor
teþekkürler reis
Öncelikle dolarýn 31 lere gevseyeceði ama yýl sonu için daha yukarýsý rakam verdiðimi belirteyim. aradaki dönemde grafiklere bakacak olursanýz dolar 32x lere salmasýna raðmen hukumetin ihracatcýyý kollamak amacýyla aðresif sekilde dolar almasý sebebiyle (bunda rezerv artýrmanýnda payý var) dolar beklediðimden biraz yukarda ama rahatsýz etmeyecek seviyede gidiyor. yinede yuzde 65 enflasyon olduðu yerde 33.9x lý dolar kuruna dolar arttý diyemeyiz. yinede .50 cent duvarýnda bekleyen global için buralar gecilmeyecek yerler deðil ve gecilecektir. bunuda göreceðiz. diðer konuya gelince turizm de bu sene iyi deðildi demek biraz havada kalmýs bir acýklama zira turizm artmakla kalmýyor rekorlarla devam ediyor.
https://www.turizmekstra.com/haber-d...-66abe317e6f32
Heee ben yine diyorum aðýrlýklý olarak bu ortadoðudaki gerilim olmasaydý borsanýn geneli bir týk daha yukarda olabilirdi. bir kaç gune OVP acýklanacak ordan sonra buyuk abiler yatýrým kararlarýný vererek bir kýsým parayý borsaya kanalize edeceklerdir.
saygýlarýmla
Yazdýklarým deli saçmasýdýr. Hiç bir anlamý yoktur. Yatýrým ve bilgi tavsiyesi deðildir. Sohbet muhabbet amaçlýdýr
Bir kere daha aþkitom beni teyit etti. Dedikten sonra. 50 cent cýrt diye cizilebiliyormuþ bir kere daha sahit olundu. 053x usd cent beni umutlandýran bir yerdir gevseme yapýlsa dahi tahtacý yukarýyý istiyor dusus lerde sýnýrlý yukseliþlerde daha atak. Sonuç. Hele Bi su ovp de cýksýn ortaya duruma göre tahtacý daha cesur olacaktýr.
Saygýlarýmla
grafikte bugün attýgý iyneyi bu hafta yeþil mum olarak iyne boyunca doldurabilirse çok þýk olur ...kýsada 22 tl nin hissede önü açýlmýþ olur...
terc çekiç formasyonumu diye sorulmuþ...
evet ama yalnýz bunda þöyle bi durum var hisse tavana sürülürken alým geri çekilirken satýþ namýna pek biþey olmamýþ 80 k lot ...bence önemsiz...
yarýn önem arz etti ..hareketini izliyecez ...ytd
grafikte bugün attýgý iyneyi bu hafta yeþil mum olarak iyne boyunca doldurabilirse çok þýk olur ...kýsada 22 tl nin hissede önü açýlmýþ olur...
terc çekiç formasyonumu diye sorulmuþ...
evet ama yalnýz bunda þöyle bi durum var hisse tavana sürülürken alým geri çekilirken satýþ namýna pek biþey olmamýþ 80 k lot ...bence önemsiz...
yarýn önem arz etti ..hareketini izliyecez ...ytd
Selamlar.. Bu hisse özelinde hisse fiyatýndan daha önemli kafamý kurcalayan konular var. Mesela;
1- GpH londra borsasýndan çýkarýlma kararýnýn alýnmasýnda ana etken ne olmuþtur, ya da kimler?; kýsaca hangi güç olmuþtur.
2- Olasý Gph satýlmasý durumunda eðer Glyho diye bir þirket borsada iþlem görecekse lokomotif sektör ne olur.
Son olarak bir konu hakkýnda görüþümü söyleyip bitirmek istiyorum. Bu hissede 1 hisse dahi olsa bu þirketin ortaðýyým. Bu þirkette yatýrýmcý olduðum süre içerisinde vücudumun her yerine iþlemiþ baskýyý her platformda görüyorum. Þahsi görüþümdür ki bu baskýnýn nedeni burada yazýlan sonuçlar asla olamaz. O zaman aklýma þu geliyor; Sayýn patronu ve tahta yapýcýyý bu þekilde oyunu oynamasýna iten beklenti nedir? sanýrým eðer bu hissede yatýrým yapan yatýrýmcýlarýn bunu düþünmesi gerekir. Saygýlarýmla...
Yer Ýmleri