Selamlar.. Sayýn Sommers içimden gecenlerin tercümaný oldunuz.. Bu konuda benim düþüncem gerçi sayýn beþiktaþk'a sordunuz ama bende kendi düþüncemi paylaþmak istiyorum.("Sazanlýk edeyim")Ben bu yolla patronun sermayenin yurt dýþýna çýkartýlmasýnýn amaçlandýðýný düþünüyorum. Örnek mi?; GLÝ.. Glyho hissesine sahip yatýrýmcýlar GLÝ verdiði temettüden yararlanamazken borçlarýna ortak ediliyor. GLÝ verdiði temettüler Londra piyasasýnda yatýrým yapan yatýrýmcýlara gidiyor ve görünürde para orada kalýyor. Birde yapýlan halka arzlar þirketin büyümesine dolayýsýyla patronun servetine servet katmasýný saðlarken, þirkete yatýrým yapan yatýrýmcýlar bir anda þirketin iþtirakleri olsun varlýklarý olsun halka arz adýyla þirketten ayrýldýðýný bir yerde içinin boþaltýldýðýna þahit oluyor. En azýndan ben böyle yorumluyorum.
Bir baþka neden olarak benim çok ihtimal vermediðim; þirketle ilgili bilmediðimiz olumsuz durumlar var ve Þirket uygun maliyetle borçlanamýyor. Bunun için de bünyesindeki iþtirakleri halka arz yoluyla borçlanmasýna kaynak buluyor diye düþünebiliriz. ama ben bu düþüncemin düþük ihtimal olduðuna inanýyorum.
Son olarak kafama takýlan ama kendimde cevabýnýn o olduðuna hemen hemen emin olduðum diðer bir konu var. Sayýn KM oyunu eski yatýrýmcýlar üzerine kurmuþ olmasý ki kendisinin bu konuda çok acýmasýz olduðunu düþünüyorum. bu þirkete yatýrým yapan eski yatýrýmcýlarýn parasý pul olmuþ, neredeyse diðer emtialar karþýsýnda özellikle bir ev ve bir araba neredeyse alým gücü olarak 1/6-1/8 düzeyine inmiþ, bunun yanýnda yeni giren yatýrýmcýlara bu maliyetlerle maliyetlenmesine müsaade etmiþ olmasý. Bu asla benim kabullenemediðim asla affetmeyeceðim bir konu. Bu konuda bir yatýrýmcý olarak sayýn KM'nýn gittiði yolu doðru bulmuyorum.
Ben kendi adýma bu zaman kadar maddi manevi kaybettiðim kadar kaybetmiþim. Bundan sonrasý benim hayallerimi þirketin iflasý bitirirken þirketin ederinde satýlmasý hayallerimi yeþillendirir diye düþünüyorum.,Saygýlarýmla...

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri