Originally Posted by
beiktAK
Dnyann en byk kruvaziyer liman iletmecisi ve Global Yatrm Holding itiraki Global Ports Holding (GPH), 330 milyon ABD dolar tutarnda, %7,87 sabit kupon faizli tahvil ihrac gerekletirdi. Sz konusu tahvil ihrac, iki uluslararas derecelendirme kuruluundan yatrm yaplabilir kredi notu ald. Dnyann en nde gelen birka sigorta ve varlk ynetim kuruluunun katld tahvil ihrac, Trkiye'de doan bir irketin son dnemlerdeki en dk faizli ve uzun vadeli borlanma ilemlerinden biri oldu. Elde edilen kaynan byk bir ksm Sixth Street ile olan teminatl kredi borlanmasnn vadesinden yaklak 3 yl nce erken kapatlmasnda kullanld. Kalan ksm ise zellikle Karayipler blgesindeki liman portfynn geniletilmesi ve gelitirilmesine ilikin yatrmlarnn finansmannda kullanlacak.
Global Ports Holding Ynetim Kurulu Bakan ve CEO’su Mehmet Kutman, “ki derecelendirme kuruluunun vermi olduu yatrm yaplabilir kredi derecelendirme notu, Global Ports Holding’in i modeli ve stratejisinin uluslararas dzeyde doruluunu gl bir ekilde teyit ediyor. Tahvil ihrac ile elde ettiimiz kaynaklar iimizi bytmeye devam etmek iin de kullanacaz” dedi.
Dnyann en byk kruvaziyer liman iletmecisi ve Global Yatrm Holding itiraki Global Ports Holding (GPH), gl finansal yaps ve srdrlebilir bymesi ile yeni bir tahvil ihracn baarl ekilde gerekletirdi. Global Ports Holding’in 330 milyon dolar tutarnda, yllk yzde 7,87 sabit kupon faizli yeni tahvil ihrac, uluslararas sigorta ve varlk ynetim kurulularndan oluan snrl saydaki yatrmclara tahsisli sat yntemiyle tamamland.
Global Ports Holding’in 330 milyon ABD Dolar tutarndaki bu ihracna iki uluslararas derecelendirme kuruluu yatrm yaplabilir kredi derecelendirme notu verdi. Salanan finansmann toplam vadesi 17 yl, arlkl ortalama vadesi ise yaklak 13 yl olacak. Dnyann en nde gelen sigorta ve varlk ynetim kurulularnn katld bu tahvil ihrac, Trkiye'de doan bir irketin son dnemlerdeki en dk faizli ve uzun vadeli borlanma ilemlerinden biri oldu.
Liman portfyn geniletecek
hratan elde edilen fonlarn byk bir ksm, Sixth Street ile olan teminatl kredi borlanmasnn faiz ve erken deme cretleri dahil tamamen geri denerek vadesinden nce kapatlmasnda kullanld. Geriye kalan ksm ise, Global Ports Holding’in zellikle Karayipler blgesindeki liman portfynn geniletilmesi ve gelitirilmesine ilikin yatrmlarnn finansmannda kullanlacak.
Global Ports Holding, sz konusu ilem ile hem faiz giderlerinde nemli bir tasarruf hem de uzun vadeli bir fonlama yaps salamann yansra yakn gelecekteki byme projelerinin finansmann da gvence altna alm oldu.
‘ modelimiz ve stratejimizin mkemmelliini teyit ediyor’
Uluslararas kurumsal yatrmclardan salanan bu finansmandan memnun olduunu ifade eden Global Ports Holding Ynetim Kurulu Bakan ve CEO’su Mehmet Kutman, “ki derecelendirme kuruluunun bu ilem iin verdii yatrm yaplabilir kredi derecelendirme notu, Global Ports Holding’in i modeli ve stratejisinin ne kadar doru olduunu gl bir ekilde teyit ediyor. Tahvil ihrac ile elde ettiimiz kaynan bir ksmn iimizi bytmeye devam etmek iin kullanacaz. Bu finansman ilemi, faiz maliyetlerimizi nemli lde dryor, borcumuzun vade profilini nemli lde uzatyor ve yeni liman geniletme projelerine planladmz yatrmn finansmanna nemli bir katk salyor. Bu kayna Karayipler blgesindeki liman portfymzn geniletilmesi ve gelitirilmesine ilikin yatrmlarnn finansmannda kullanacaz “ dedi.
'Karllmzn artmasna ve yeni yatrmlarmz finanse etmemize destek olacak'
Tahvil ihracnn yatrm yaplabilir kredi notu almasnn i modelinin gcnn bir kant olduunu syleyen Global Ports Holding Mali ler Direktr Jan Fomferra, "nde gelen uluslararas derecelendirme kurulularndan alnan bu not, farkl lkelerdeki byme frsatlarmz ok uygun artlarla finanse etme olanaklarn da destekleyecek. Dier taraftan, bu ilem ile faiz giderlerimizde salayacamz ciddi azal, yllk 15 milyona yaklaan toplam yolcu says ile nceki dnemlere gre byk oranda artmakta olan karllmza da ek katk salayacak" dedi.
sayglarmla
Yer mleri