Sn.beþiktaþk....konuyu kapatalým....ok...ancak bu konu tek baþýna refaranduma gitseydi..sonucun ne olacaðýný sende biliyorsun.....bence siyaset üstü bir konu..týpký anayasa gibi.....
Sn.beþiktaþk....konuyu kapatalým....ok...ancak bu konu tek baþýna refaranduma gitseydi..sonucun ne olacaðýný sende biliyorsun.....bence siyaset üstü bir konu..týpký anayasa gibi.....
Sayýn aysha ya sonuna kadar katýlýyorum her þeyi referanduma götürmeye bayýlan bi hükümet istiyorsa gitsin sandýða sonuç net mülteciler gitsin çýkar… bunun baþkanlýk seçimi ile alakasý yok emin olun muhalefetten daha iyi bir yönü ve adayý olsaydý zaten kazanmasý imkansýzdý verenlerin çoðu mecburiyetten verdi.. ikisi ayný þeyler deðik aynýymýþ gibi kabul ettirmeyelim lütfen
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Güzel abiciðim;)
1.)Çanakkale’de yedi düvele karþý savaþýrken; Suriye, Irak, Arap yarýmadasý gibi yerler Osmanlý topraðýydý. Gönüllülük esasýna göre deðil zorla askere alýnarak geldiler.
2.) Boþnakla Arnavut’la kader birliði falan yapmadýk. Oralar Osmanlý topraðýydý ve çoluk çocuklarý zorla alýnarak yeniçeri yapýldý kýzlarý saraya cariye alýndý veya akýllý olanlarý saraya devþirildi. Osmanlý oralarda çokça imar çalýþmasý yaparak Balkanlar’ý ihya etmiþtir.
3.) ulu Önder Atatürk Balkan kökenli deðildir. O bölgelerin Türkleþmesi için Anadolu’dan gönderilen Müslüman Türk ailenin çocuðudur.
4.) Araplar yavuz o topraklarý aldýktan sonra 400 sene Osmanlý korumasýnda tek bir kýlýç sallamadan huzur içinde yaþamýþtýr. Bizden ayrýlýp kendi devletlerini kurmalarýna saygý duyuyorum. Lakin bir kader birliðimiz yoktur. Sadece ayný dine inanýyoruz hepsi bu.
5.) Pakistan’da herhangi bir savaþ veya bir huzursuzluk yok. Ordan göç eden damýzlýk danalar daha iyi bir hayat amacýyla gelen saplardýr.
Son söz olarak biz hiçbirine düþman deðiliz; yaþadýklarýna duyarsýz da deðiliz. Lakin küllerinden doðmuþ genç bir devlet olarak biz henüz kendimize yetmeye, güçlenmeye bölgemizde söz sahibi olmaya çalýþýyoruz. Bir gün eski gücümüze kavuþursak tabiki TÜRK’ün adaletinin tüm soydaþlarýmýzý ve din kardeþlerimizi çatýsýnda birleþtirsin isteriz.
Saygýlar
Çok doðru... Zihninize saðlýk..Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1. madem oralar osmanlý topragýydý ve zorunlu olarak osmanlýda savastýrýldý (ki kýsmen katýlmýyorum) þimdi ordan gelenleri (osmanlý vatandaslarýný) multeci diye niye dýslýyorsun? artvin bir sebepten sýnýrdýsý kalsa 20 sene sonra biz artvinlilere hadi kardeþim yoluna mý diyeceðiz?
2. Bugunku arnavutluk un modern turkiyeden ayrýlma sebebi sýnýr baðlarýnýn kopmasýyla direk alakalýdýr. arnavutlar ve balkan göçmenleri bugun bile turkiyenin burokrasisinin ve temelinin merkezindedir. yani bir kader birliðimiz vardýr. (SÝZE GÖRE OLMASA BÝLE)
3. ATATURK un 10 kusak ötesini bilemem ama anasý babasý dedesi balkan (selanik ve cevresi) kökenlidir. illa zorlarsan 300 yýl önce nerden geldiðinin önemi yoktur. VE ATA mýz olmasý ve yurdumuz için hayatýný feda etmiþ olmasý ona saygý duymamýz için yeterlidir. yani turk ve ya balkan deðil ugandalý bile olsaydý yaptýðý hizmetler karsýlýðýnda ben yine kendisine ATATURK derdim.
4. Adý ustunde DÝN KARDEÞÝ sýrf bu yuzden bile arap diye aþaðýlamamýzý engelliyor. kýlýc sallanacak bir durumda yok petrol bulunana kadar çöl un kimse için bir deðeri yoktu. kavga da yoktu. barýsý osmanlý saðladý diyemeyiz yani.
5. pakistanda savas veya huzurluk yok hemi? ac bak bakalým KEÞMÝR denilen yerde ne oluyor. kac bin iç göç var orda. afganistaný hiç saymýyorum bile.
Biz kullerinden doðmuþ genç bir devlet deðiliz. biz osmanlýnýn devamýyýz. bu lafýma itiraz edeceklere turk polis teþkilatýnýn 178. yýlýnýn kutlanmasýný itfaiyenin 300 kusur yýlýný kutlanmasýný ve daha nice kurumlarýn 100 kusur yýlýk olmalarýný bana acýklamalarýný isterim. lafýn özu osmanlý bir isim ve yönetim deðiþikliðine uðramýstýr yoksa kadrolarý veya kurumlarý deðiþmemiþtir. sekil deðiþtirmiþtir. bu yuzdensönen bir sey yoktur. baskýlandýðýmýz bir 100 yýl yasadýk ama cok sukur bugun dunyanýn en geliþmiþ (gsyh) ilk 20 devletinden birisiyiz.
https://tr.euronews.com/2022/10/31/s...0al%C4%B1yordu.
sözun özu turkiye sandýðýnýzdan buyuk guclu bir ulkedir.
Yazdýklarým deli saçmasýdýr. Hiç bir anlamý yoktur. Yatýrým ve bilgi tavsiyesi deðildir. Sohbet muhabbet amaçlýdýr
Ben tarihi gerçekleri anlattým; bunlarý kafamýza göre eðip bükemeyiz.
Tarihi gerçeklerden çýkan sonuçlar ise yoruma açýktýr. Dolayýsýyla YORUMLARINIZa yorum katmayacaðým. Örnek vermek gerekirse; Suriye’den gelene siz vatandaþ dersiniz öbürü din kardeþi der diðeri mülteci der….
Saygýlar
Sayýn beþiktAÞK'ýn GLYHO ile ilgili tavsiyelerine pek itibar etmem. Bu, onun isabetli yorumlar/tahminler yapamamasýndan deðil, benim hisse alma/satma/taþýma tarzýmla ilgili. Grafikçiler; þuraya deðerse þu olur, burayý geçerse bu olur tarzýndaki yaklaþýmlar ilgi alanýma girmez. Bir þeyden anlamadýðýmdan kaynaklanýyor bu.
Son birkaç sayfadaki tartýþmalara baktýðýmda ise sayýn BeþiktAÞK'ýn, çapýnýn çok altýnda muhataplarla (tartýþýlan konular bakýmýndan) tartýþmak zorunda kaldýðýný görüyorum. Bir kiþinin görebileceði en büyük zulüm, kendinden çok aþaðýdaki kiþilerle tartýþmak zorunda kalmasýdýr. Böyle bir duruma düþen kiþinin yapacaðý en iyi þey ise susmaktýr. Çünkü zararýn neresinden dönülürse kârdýr.
Yazdýklarým deli saçmasýdýr. Hiç bir anlamý yoktur. Yatýrým ve bilgi tavsiyesi deðildir. Sohbet muhabbet amaçlýdýr
Yer Ýmleri