Patron mallarý Turkcom'da topluyor. 29 Mayýs 2024'te 14 liradan 100.000 lot geri alým yaptý ve aylardýr geri alým yapmýyor. Geri alým yaptýðý en yüksek fiyat 14,99 TL'den 150.000 lot 4 Ekim 2023 tarihinde. Kamuya açýklanmýþ son ortaklýk oraný %34,76. BB'de ise %11,04 GLYHO ortaklýðý var. Daha önce 2023 sonu %40'a + 2024 sonu ise %50'ye ulaþýrým demeci var. Bu demeç sonrasý baþka bir teleconda CFO'suna -3,-4 yaptýðý günler destek olmak adýna geri alým yapma talimatý verdiðini söyledi. -3 ve -4 yaptýðý günlerde geri alým yapmadýðýna þahit olduk. Dolayýsýyla geri alým ile ilgili belirgin bir metodoloji olduðuna inanmak zor. BB'deki mal kendisine virmanlanmayacaksa önümüzdeki dönemde geri alýmlara devam etmesini beklerim. Ýstanbul portföy'ün hesabýnda da %4,85 oranýnda hisse olduðunu biliyoruz. Tahmini yabancý oraný ise %22'lerde. Bu yabancý oranýnýn içinde; Fellow, dimensional, SVB vb. var ama detaylarýna hakim deðilim. Dolayýsýyla; %53,29 fiili dolaþýmdaki hisseler ve dolaþýmda olmayan hisselerin yaklaþýk %73'ü sahipli. Kalan %27'lýk kýsýmda da göremediðimiz sahipli hisseler vardýr. Patron; bu %27'lik kýsýmdan toplamaya devam ederse hareketler hýzlanabilir. Eskiden hisse bolluðu vardý ve küçük alýmlarýn herhangi bir etkisi olmuyordu. Ancak; GLYHO olur da 2025 sonuna %10-15 gerçek fiili dolaþým ile girerse hareketler hýzlanýr. Sonuçta; resmen deklere edilmiþ 2027-2028-2029 yüz milyonlarca dolardan oluþan temettü daðýtýmý hedefi var. Bugünkü kurla hisse baþý yýllýk 7-8 liralarla baþlayan ve her yýl 10-15 diye yükselen bir temettüden bahsediyoruz. Bu temettüleri bugün burada yazan ortaklarýmýzýn çoðu göremeyecek. Nakit akýþ tablosunda az da olsa artý gördük. Artýk, az da olsa nakit yaratan þirketiz. Borçlarýný azaltmaya baþlayan bir holdingiz. Yeni limanlar portföye katýlmasýna raðmen bu trend devam edecek çünkü çok ciddi bir kruvaziyer turizmi hem mevcut hem de büyüme potansiyeli var. Biz sadece yeni liman almýyoruz, alýnan ve eskiden alýnmýþ limanlara yatýrým yaparak aðýrlanan yolcu sayýsýný artýrýyoruz. Holding'in diðer iþtiraklerinden bahsetmiyorum ancak orada da Cosus örneðindeki gibi potansiyel var. Patron gidiyor o ülkenin devlet baþkaný ile o ülkenin herhangi bir yatýrýmýný görüþüyor ve iþi alýyor. Bu büyük bir güçtür. Sonuçta ilk hedef bir dolar olmakla birlikte uyuyan devin uyanmaya baþladýðýný fiyatlamalardan da hissediyoruz. Arada 11 kuruþ temettümüz ve %200 bedelsizimiz var.
Bu grafik benim aylar önce zikrettiðim hedefi gösteren grafik. . . . . görulduðu gibi piyasanýn ve dunya konjonturunun izin verdiði hýzla (yavaslýkla) hareketine saðlam adýmlarla ilerliyor. aslýnda bu grafiðin bize bir kere daha öðrettiði sey grafiklere dolar veya cýpa olarak alacaðýnýz deðerli bir metalle kýyaslayarak bakmak olmasý gerektiðinin özetidir. grafiðe bakýnca ne kadar yalýn deðilmi? öylede olmasý gerekiyor zira tl bazlý bakýlan grafikler tl deki oynaklýðýda yansýtýyor ve kiþinin paniklemesine veya kendirmasýna yol acýyor. neyse cok uzatmayalým bu grafik diyorki arkadas ben 048 usd cent ustunde görece guvenliyim, altýna kýrarsa sýcarým ustunde ise 063 067 hedeflerim ama asýl hedefim 080 ÝLK ANA DURAK diyor.
saygýlarýmla
NOT. Bu arada endeksteki ters hareketlere maruz kalmamak için day trade yapan arkadalar karý buldumu satmalarý akýllýca olacaktýr.
Yazdýklarým deli saçmasýdýr. Hiç bir anlamý yoktur. Yatýrým ve bilgi tavsiyesi deðildir. Sohbet muhabbet amaçlýdýr
Reis bu akþam bilanço geliyormuþ güzel bir bilanço gelirse bu dediðiniz ýþýk hýzý için baþlangýç olur mu acaba. Gelen diðer þirket bilançolarýnýn %90-95 i güzel deðil.Akþama güzel bir bilanço gelsede keyiflensek hemde okadar kötü bilanço içinde dikkat çeker mi acaba üstüne 3. Çeyrekte de iþleri çok güzel giden ender þirketlerden bence.
Agustos2024'te limanlarimiza gelen gemi sayisi 2023 yili Agustos ayinin %26üzerinde gerçekleþirken yolcu hareketleride 2024 yili Agustos ayinda2023Agustos seviyesinin %26 üzerinde.Limanlarimiza gelen gemilerin
doluluk oranlari konsolide bazda Temmuz 2024'te %115'e ulasmistir.
Doluluk oranlarý %115 çýkmýþ çok iyi Aðustos ayýndaki yolcu sayýsý da 1.570.446 olmuþ çok güzel rakamlar
Selam.. Nasýlsýnýz? Dün açýklanan bilanço sonrasý sabah ki hareketler benim açýmdan sürpriz olmadý. Ne yalan söyleyeyim ki sayýn MK ve tahta yapýcý gibi bende hisselerimin büyük bir bölümünü baþka yatýrým aracýna kaydýrdýðým için ve yeniden sattýðým hisseleri toplamak adýna hisse fiyatýnýn düþmesi benim açýmdan güzel. Ýmkanlarým ölçüsünde tasarruflarýmý gelecek yýllardaki beklentilere binayen biriktiriyorum. Aslýnda gelecek yýllardaki beklentilere göre bu hissede gardýný alan yatýrýmcýlarýn bu süreç içerisinde hem ülkemiz hem dünya konjüktüründe yaþanabilecek geliþmelerin sayýn KM ve tahta yapýcý tarafýndan hisse fiyatý üzerinde baský oluþturacaðýný unutmamak gerektiðini belirtmek isterim.(Normal þartlar ve geçmiþte yaþanan tecrübelere binayen) Kendi adýma buna hazýrlýklýyým.
Yýllar önce yanýlmýyorsam söylemiþtim. Sayýn patron, tahta yapýcý ve ekibi bütün basýn yayýn organlarýnda yatýrýmcýlar tarafýndan þirketin dikkatinin çekilmesini istemiyor. Bunu bu forum sitesi dahil tüm basýn yayýn organlarýnda görebiliyoruz. Burada düþünülmesi gereken patronun þirketiyle ilgili neden? böyle bir tasarrufu olur; deðil mi? hem de basýn yayýn organlarýnda açýklanmýþ gelecek yýllardaki favök deðerleri ve beklentiler var. ve daha da önemlisi sayýn patronun bu beklentileri kendi menfaatine kullanma imkaný da var.
Sadece Düþünüyorum... Ýnsan böyle bir tutum ve davranýþý neden? gösterir, ya da yýllarca büyük bir titizlilikle bu davranýþý neden?devam ettirir.
Bu konuda benim aklýma gelen tek þey, Sayýn Kutman GPH'ta olduðu gibi glyho borsa kodundan çýkarma düþüncesidir. ve Eðer hakim güç tarafýndan Glyho borsadan çýkmak için gerekli çoðunluða ulaþýlýrsa çaðrý fiyatý belirlenecektir diye düþünüyorum.
Son olarak; Bu þirket özelinde; yaþanýlan geliþmeler, hatta büyük bir olumsuzluðun yaþanmayacak beklentisiyle açýklanan beklentiler bile hisse fiyatý üzerinde bu zaman kadar çok olumlu bir etki göstermemiþtir. Hatta yatýrýmcýlar gözünde iþte bu þirket þirket deðil, zaten patron hakkýnda hemene hemen bütün yatýrýmcýlarýn gözüne sokularak olumsuz bir düþünce oluþturulmuþ ve bu düþünce sayýn KM tarafýndan da benimsenmiþ. Bu konuyu çok uzatmadan; kýsaca, Bu güç her kimse þirket hakkýnda özellikle küçük yatýrýmcýlarýn olumlu bir algýsý olmamasý için elinden geleni yapmaktadýr.
Gelinen noktada, Artýk þirketle ilgili olumlu paylaþýmlarýn yapýlmasýnýn benim açýmdan fazla bir önemi yoktur. Saygýlarýmla...
Yer Ýmleri