Üstad, bu iþ piyasa deðerine pek bakmýyor. Aselsan 43 milyar dolar. Otokar 1 milyar dolar. Otokar'ýn 60 ülkede savunma sanayi ürünleri kullanýlýyor. Aselsan'ýn cirosu içindeki ihracat payý %12-13. GLYHO 5 milyar dolar piyasa deðerine ulaþsa pahalý deriz ancak %91'ý bize ait GPH'nin yolcu baþý 30 usd hedefi, 2029'da 400-500 mln USD EBITDA hedefleri var.
1,5 liradan bedelli yaptýðýnda da eleþtirenler çok oldu. 1,5 liradan aldýðýmýz hisseler %200 bedelsiz ile 3 katýna çýktý ve ayný hisseler þu an 16,5 lira ve büyüyen organizasyonda FK 6,34.
Yanlýþ hatýrlamýyorsam önce geri alým yapýp, sonra sermaye artýrýmý ile sýnýrlandýrma yaparak hisseleri belli bir yatýrýmcý grubuna satmaya kalkmýþtý. SPK ya þikayet edip herkesin katýlmasý saðlanmýþtý. Home port için 15 usd demiþti kar yolcu baþý. Aslýnda tek oyuncu, kar marjýný artýrabilir. Þu GPHin %9 unu tutan fona temettü ödeme yapýyor mu? KM de numara çok. Borç düþmeden fiyata çok yansýma olmaz.
GPH'nin %9'unu tutan fona da temettü ödemesi yapýyor. Son telekonferansta hizmet çeþitliliðini artýrarak daha lüks hizmetleri satacaðýný ve yolcu baþý favök'ün yükseleceðini söyledi Mehmet Bey. Telekonferanslarda oldukça açýkça anlatýlýyor birçok konu ve ses tonu ve tepkilerden birçok yorum, hedef doðrulanýyor.
Merhaba, petrol fiyatlarýndaki yükseliþin GLYHO hissesi özelindeki olasý etkileri ne olabilir?
Ciro ve kar olarak aþaðý yönlü revize olabilir mi?
Selamlar
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri