-

Originally Posted by
ft-2
--bu değerlemeyi yaptığımda (28 mayıs 2023) dolar 19.80 (dolar olarak değeri: 295-315 milyon dolar arasında hesaplamışım) idi...
--bana göre %30-40 daha yükselme potansiyeli var...
---yazılar kendimedir; tavsiye değeri yoktur....
--ayrıca şunu da göz önünde bulundurmak lazım; TUKAŞ a göre TAT gıda nın son iki yıldır brüt kar marjı düşük (düzey-li ilişkilerden olabilir); pazarlam-satış ve genel yönetim giderleri 4-6 kat daha yüksek), yani NŞA göre FAVÖK ünün daha yüksek olması gerekir...
--bu duramda FAVÖK çok yükselir; ve ayrıca FAVÖK çarpanını 15 olarak hesapladıklarında (ben 12 ye göre hesap yaptım) satış fiyatı çok daha yükselebilir de...
-
HEINZ, ASSAN GIDAYI 2-3 sene önce 100 milyon dolara almış idi...ASSAN GIDA sadece domates salçası ürünleri üretimi ve satışı var idi...üretim miktarı TAT ın üçte-dörte biri idi...
üretim-ciro-tesis büyüklüğüne göre fiyatı hesapladığımızda TAT ın 300 milyon dolar +100 milyon dolar marka-peştamaliye değeri ile en az 400 milyon dolar etmesi gerekir bana göre...
-
Kraft Heinz'in önümüzdeki on yıldaki büyümesinin büyük kısmı gelişmekte olan pazarlardan ve gıda hizmetlerinden kaynaklanacak.
Bay Patricio, " Çok ama çok farklı odaklı bir şirket olacağız ve biz de bunu inşa ediyoruz " dedi.
https://www.tomatonews.com/en/kraft-...ch_2_2065.html
--aslında bu şirkete yakışır TAT ama, rekabet kurumundan izin almaları zor olacağı için (ketçap-mayonezde tekel olabilirler) düşündüklerini sanmıyorum...
-
bence yabancıya satmazlar
-
koç ybnk hisse satışı yaptı tuprasa ikinci sürpriz temettüyü dağıttırdı
tatgıdayı da satıyor
belliki büyük yatırıma hazırlanıyor..
oyak da hektasta pay satıyor..
bakalım neler gösterecek vakit
-
topiğimiz ne kadar sakin.. yan komşu hektasda yer yerinden oynamış
-
iş yatırım yine güzel mal çekti..
-

--aylık, haftalık, günlük
--yarın hava kötü olursa, devre kesme hastalığı olan spek-tahta yapıcımız affetmez...42 yani BB nın orta çizgisine denk geliyor yaklaşık...
--ben onu 42 civarında bekliyor olacağım....
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri