--böyle bir açıklama yapmadan da utanmadılar...Ben mamül stoku değişimi der iken onlar ısrar ile ''stoklardaki değişim'' dediler; öyle olmuş olsa bile aşağıdaki açıklamayı yaparak, ''Şecaat arz ederken merdikıptı sirkatin söyler''
durumuna düştüler...

Daha önce telefonda da belirttiğimiz ve açıklamaya çalıştığımız üzere Brüt Kar’ın eksik gösterilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Sizin hesaplamalarınız özet tablolar üzerinden olduğu için, bu sebeple farklı sonuçlara ulaştığınızı düşünmekteyiz.

Tat Gıda’nın “Satışların Maliyeti†dipnotunda SMM tablosu 5 kalemden oluşmaktadır. İlk 4 kalem, sizin de belirttiğiniz üzere, üretilen ürünlere ait üretim masraflarından oluşurken, beşinci kalem “Stoklardaki değişimâ€â€™dir.

SPK raporunda “Stoklardaki değişim†olarak belirttiğimiz kalem; üretim maliyetleri dışında satışların maliyetinin diğer kalan bileşenlerini de içermektedir. Bunlar: Stok değişimi, ticari mal ve diğer satışların (çiftçilere satılan tohum,fide, küspe, gübre vs satışları) maliyeti kalemlerinden oluşmaktadır.

Sizin hesaplamalarınızın farklı olmasının bundan kaynaklandığını düşünmekteyiz.

Saygılarımızla,
Tat Gıda Yatırımcı İlişkileri