Ne çektirsin be tatgýda!
Ne çektirsin be tatgýda!
bedelli takvimi açýklanmýþ. satýlmayan ve kullanýlmayan ne kadar rüçhan olacak merak ediyorum açýkçasý
Memiþoðlu bir türlü %50'yi aþamadý. Þimdi de bedelli sürecine girdik. Ýnsan bunun altýndan çaðrý fiyatý zorunluluðundan kurtulmak için bir þeyler çýkar mý diye düþünmeden edemiyor ancak yapabilecekleri yöntem de bulamadým açýkçasý. 165 milyon usd deðerlemeyle %49'unu aldýklarý þirkette bedelli öncesi fiyatlarda alým yapýp %50'yi aþsalar yarý fiyatý deðerlemeyle kalan paylarý da alabiliriz diye çaðrý yapacaklardý. Millet de bu fiyattan çaðrýya uyar mýydý bilemiyorum, arbitraj kovalamak dýþýnda mantýklý gelmiyor. Hala bu sürüncemede devam edilmesi garip.
hala bazý yöntemler mevcut çaðrýdan kaçýnmak için.
Ýlgili teblið 14/1/f ve 14/1/g
f) Paylarý borsada iþlem gören halka açýk ortaklýklar tarafýndan gerçekleþtirilen yeni pay alma haklarýnýn sýnýrlandýrýlmadýðý sermaye artýrýmlarýnda, mevcut ortaklarca alýnan paylar nedeniyle yönetim kontrolünün deðiþmesi.
g) Kendisi dýþýndaki bazý pay sahiplerinin oy hakkýnýn donmasý, sermayenin paylarýn itfasý yöntemiyle azaltýlmasý, imtiyazlarda esas sözleþme ile deðiþiklik yapýlmasý veya ortaklýk tarafýndan paylarýn geri alýnmasý gibi kendi iradesi dýþýnda geliþen sebeplere baðlý olarak yönetim kontrolüne sahip hale gelinmesi.
tabi bunlarýn ikisi de muðlak ve farklý anlama çekilebilecek hükümler. ben çok yorum yapmayacaðým.
-----------------------------------------------------------------------
ben çaðrýdan kaçýnmayý deðil, düþük fiyatla çaðrýya gitmeyi planladýklarýný düþünüyorum halen. 30 TL'den çaðrýya da katýlan olur bol bol.
f bendinden anladýðým, rüçhan alarak %50'yi aþarlarsa açýk yakalýyorlar gibi duruyor ama dediðiniz gibi yoruma açýk. adamlar neredeyse tüm maddelerin etrafýndan dolaþa dolaþa bugüne kadar geldiler. þahsen ucuz fiyattan çaðrýya gitmeye çalýþacaklarýný düþünürdüm ama ilk günden beri yaptýklarýný kestirmek zor. göreceðiz artýk, temel ticaretin opsiyonunun bitimine de 2,5 ay kaldý sanýrým. sürecin sonlarýna yaklaþýyoruz. bu süreçte çok deðerli bilgiler paylaþtýnýz, kendi adýma teþekkür ederim.
**her iki þýkta çaðrý zorunluluðu doðurmuyor; doðurmuyor diye alacaklarýný sanmam, ama dublör kullanarak alýrlarsa kimse fark edemez, fark edilse bile bir þey yapýlamaz.
**burada en büyük suçlu, bir yandan þirketin içini boþaltarak ve karýný yapay olarak azaltarak ucuzdan satýþ gösteren (gerçek fiyat farklý da olabilir) ve çaðrý zorunluluðu doðmasýn diye katakulli yapan KOÇ yönetimi...
--salça ihracat önceki döneme göre 10 ayda %42 azalmýþ; 1kg ýn fiyatý yaklaþýk 1.3 dolar (geçen yýl 1.8-1.9 civarýnda idi)
--iþlenmiþ domates ihracatý(ketçap vs) %168 artmýþ, kg fiyatý 1.6 dolar civarýnda
Kullanýlmayan 5.8 milyon rüçhan var. Memiþoðlu þu anlýk 51.07 ortak görünüyor bu sebeplebakalým haftaya ne olacak
Haftaya kalan rüçhanlarin da satilmasiyla tekrar 50 altýna iner sanýrým. Heralde yani?
Yer Ýmleri