Alýntý Originally Posted by ft-2 Yazýyý Oku
--piyasa bozucu eylemler tebliði 2015 de, ilgili çaðrý zorunluluðu (f bendi olan) ise 2021 de çýkmýþ...2021 de çýkan teblið 2015 deki tebliðe atýfta bulunmamýþ...2021 de çaðrý yükümlülüðünü hafifleten (patronlarý kayýran) tebliði çýkaranlar piyasa bozucu eylemleri biliyordu...bu nedenle son çýkan teblið geçerlidir...derler...
diyemezler.

sonradan çýkan kanunun önceden çýkan kanunu ilga edebilmesi için ayný konuyu düzenlemesi gerekir. Bu mevzuatlar ayný konuyu düzenlemiyor. Patroncuðumuzun yapmasý gereken þey önce bilanço açýklamaktý ki piyasa bozucu eylem olmasýn.

Bu ayrý konu, asýl konuya dönersek; Hukuk hakkýn kötüye kullanýlmasýný korumaz. Kýta Avrupasý hukukunun dayandýðý Roma Hukuku bu meseleyi 2000 yýl önce "Male iure nostro uti non debemus" diyerek belirtmiþ. Tabi biz de Medeni Kanun Madde 2de demiþiz ki "Herkes, haklarýný kullanýrken ve borçlarýný yerine getirirken dürüstlük kuralýna uymak zorundadýr. Bir hakkýn açýkça kötüye kullanýlmasýný hukuk düzeni korumaz."

F bendini burda paylaþýrken yoruma açýk demiþtim. her ne kadar kanunun lafzý Memiþoðlunu haklý gösterse de "Çünkü Paylarý borsada iþlem gören halka açýk ortaklýklar tarafýndan gerçekleþtirilen yeni pay alma haklarýnýn sýnýrlandýrýlmadýðý sermaye artýrýmlarýnda, mevcut ortaklarca alýnan paylar nedeniyle yönetim kontrolünün deðiþmesi." bu maddenin getiriliþ amacý;

1-Bedelli sermaye arttýrýmý süreci tamamlanana kadar geçici þekilde %50 geçilmesi ve
2-Kullanýlmayan rüçhanlar sebebiyle oluþacak paylar iptal edilirse %50nin geçilmesi gibi Memiþoðlunun kendinden kaynaklanmayan durumlarda geçerli olmalýdýr.

Burda patron bizzat gelip KENDÝ FÝÝLÝYLE, KENDÝ ÝSTEÐÝYLE PAY ALARAK %50yi geçiyor.

Tüm olaylarý birlikte deðerlendirirsek,

Opsiyonlu þekilde þirketin %50sini alacaksýn ve kendine güvenerek ýsrarla çaðrý hiçbir zaman olmayacak diyeceksin.
Sonra bedelli açýklayacaksýn, sonra Eylül sonunda gidip tahtadan pay alacaksýn ki %50ye yakýnsayasýn. Ayrýca bedelliden þirkete gelecek miktar da üst yönetim giderini bile karþýlamayacak kadar küçük olacak.
Sonra bedelliye halka açýk kýsým nerdeyse tamamen katýlýrken, halka kapalý kýsýmdan katýlmayanlar olacak sonra bu paylarý piyasa bozucu eylem olmasýna raðmen kendin gidip alýp (bir de tera üzerinden, bari farklý kurum kullansaydýnýz) bakýn çaðrý olmayacak diyeceksin.
Þu an gerçekleþmedi ama 1 ay içerisinde de koç grubu sana kalan opsiyonu devredecek, zaten daha önce %50yi geçtiðim için çaðrý yine olmayacak.

Bu düpedüz kanunun etrafýný dolanmaktýr ve adaletin olduðu bir ülkede bu hareket korunmaz.