Originally Posted by
Kazançkapýsý
Memiþoðlu þirketin %52 sini 80 milyon dolara satýn aldý ve aldýðý gibi 17 milyon euro yatýrým yaptý yani 100 milyon dolar..
Piyasa %100 üne 97 milyon dolar ödüyor..
memiþoðlu ayný zamanda bakliyat üreticisi...zaten tat marka bakliyatlarý o üretiyordu...tat gýda konserve üreten bir þirket...hammaddesi de bakliyattýr...iþte memiþoðlu tat gýdayý almak ile ham maddeyi kendisi kendi fabrikalarýndan karþýlayacak böylece maliyetleri düþecek...düþünün bir kilo fasulye þu anda 100 tl ise bunu piþirip konserve kutularýna koyduðunda belki de 10 kutu konserve elde edecek...
yani ürünü getir ,piþir sonra da 10 katýna sat...memiþoðlu bu iþteki karlýlýðý gördü bence..bir de bu ürünleri satacak saðlam yerlerin varsa gel keyfim gel...en son askeriye ile büyük bir anlaþma yaptýðýný hatýrlýyorum..
kýsacasý þirket verimliði maximum seviyeye çýkararak zarardan kara geçmiþtir...bu geliþim önümüzdeki dönemde daha da olgunlaþarak devam edecektir...tukaþýn cirosu 8,7 milyar iken tat gýdanýn ise 8,2 milyardýr...piyasa deðeri ise tukaþ 10 milyar ,tat gýda ise 4 milyardýr...
karlýlýkta ise tukaþ 512 milyon kar etmiþ iken tat gýda ise 132 milyon kar yapmýþtýr...iþte tek fark kar miktarýdýr...tat gýda yapacaðý atýlýmlar ile bu kar farkýný da kapatacaktýr...dolayýsý ile bence kýsa sürede tukaþýn hem kar miktarlarýný hem de piyasa deðerini yakalayacaktýr...yukarýda da dediðim gibi hammaddeyi zaten memiþoðlunun kendisi elde ediyor dolayýsý ile maliyetleri daha düþük olacaktýr..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri