Originally Posted by
e.yegen
sakýncasý yoksa hangi hisseler var gesan tatgd brksn trmet yataþ bildiklerimiz
ben de gesan, yataþ,berkosan,jantsa ve tatgd hisseleri var...trmet yakýn geçmiþte çok az bir sermayem ile maliyet yapmýþtým ama onu çok kýsa sürede satmýþtým...ben sattýktan sonra 137 lere kadar düþtü sonradan tekrardan 165 lere kadar çýktý...onda altýnýn gazýna gelerek çok kýsa vadeli vede çok az bir miktar ile almýþtým...
þu anda elimdeki hisselerin içinde zarar açýklayan tek hisse jantsadýr...jantsada aldýðým pozisyonun farkýndayým..normalde zarar eden hisseleri hiç almýyorum..aldýðým pozisyon bir çeþit kanca görevi görüyorum...gözümün önünde olmasýný istiyorum...ileride kar etmeye baþladýðýnda ve bunu sezinlediðimde pozisyon miktarýmý artýrmayý düþünüyorum..jantsa %70-80 civarlarýnda ihracatçý bir þirket..türkiyenin ve avrupanýn en büyük jant üreticisi...tek sýkýntýsý döviz kurunun yeterince çýkmamasýdýr...ülkemizde de her an devülasyon yapýlabilir çünkü ülkemizde döviz ucuz kaldýkça turizm,tekstil,otomotiv ve daha bir çok sektör çok olumsuz etkileniyor...döviz kurunun artacaðýný düþündüðüm anda orda pozisyon artýracaðým...zirvesi 45 tl ler idi..þu anda 17 tl de...kar ettiði vakit temettü de verebilen bir þirket...halka açýklýðý da çok düþük...çýktýðýnda çok agresif çýkabilen bir hisse...kýsacasý bilinçli bir tercihimdir jantsa...
diðer hisselerimin de beklentilerini tek tek sayabilirim ama yeri burasý deðildir diye düþünüyorum...bir tek jantsayý almamýn gerekçesini açýklamak istedim....tabi bunlarý yazarken kimseye de tavsiye etmiyorum...çünkü herkes benim gibi zarara dayanamaz...imkanlarý da olamaz...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri