Enflasyon bir algý iþidir.Neden daha yukarýsý olmuyor diye düþündürür satýcýya devamlý.Asla yetmez.Misal asgari ücret elektrik doðalgaz zammý býrak indirim gelmesine raðmen fiyatlar hala yukarý gidiyor..Geçen gün migros da idim.Oradaki elemanla muhabbetim var.Baktým fiyatlarý deðiþtiriyor.Ooooo geçiriyorsunuz zamlarý dedim þaka ile karýþýk.Utandý falan.Dedim lafým sana deðil.Patladý birden.Almasýnlar abi o zaman.Ne fiyat koysak deli gibi alýyorlar bende anlamadým dedi.
Satýcý zam yaptýðý zaman alýcý ben maaþýma zam alamadým ki siz ne hakla zam yapýyorsunuz diyebilmeli.
Maaþlar dondurulmadan enflasyon ile mücadele hikayedir.
Þu noktadan sonra enflasondan çýkýlmanýn tek yolu ekonomik likidite krizidir.
Satýcý fiyat yükseltiðinde talebin býçak gibi kesildiðini gördüðü zaman enflasyonda yavaþlar
Mazot ile karþýlaþtýrmadým. Ne zaman 1 litre Cocacola almaya kalksam 1 litre Migros Süt daha ucuz oluyordu ben de süt alýyordum. Þu an Migros süt fiyatýný yine geçmiþ durumda.
Son 30 yýldýr Pepsi almadým onun fiyatýný pek bilmiyorum. Alternatif ürün bir türlü çýkmadý, Le'cola benziyor o da zam yapmýþ.
Bulgaristan'dan gelenler koli koli Cappy ve Sprite yüklüyordu, muhtemelen uluslararasý bir ürün olunca fiyata zam yaptýlar.
Ben 19 TL'den 2,5 litrelik stokladým yeterince, geçen 4 tane 1 litrelik alana kampanya vardý ondan aldým zam gelmediyse biraz alayým.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Süt 1 liraydý þimdi en kampanyalý süt 15 TL filan kabaca 15 kat artmýþ, dolar geride kalmýþ olabilir.
Bana göre baþta hazýr gýda olmak üzere gýda ürünlerine bol bol zam yapýlmalý, KDV %18 olmalý ve gelecek vergi geliri ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaþlarý desteklenmeli.
Gýda ucuz olunca yabancýlar daha rahat yaþýyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Nisan ortasýndan bu yana deðiþen biþi yok
Son düzenleme : rosense; 05-05-2023 saat: 12:18.
Bozkurt Abi kime oy vercez ya , Kýlýçdar sapýttý iyice hesap kitap bilmiyo , Erdoðan ülkeyi batýrdý günahýmý vermem , Sinan Oðana versek oyumuz boþa gitcek , Muharrem sadece güzel dans ediyo...
Yer Ýmleri