Murat Sabuncu T24'te aktarýyor:
CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, Meclis'in açýlýþýna az kala DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat Parti liderlerini arayarak, "listelerimizden Meclis'e giren misafirlerimiz partilerine dönebilirler, teþekkür ederiz" dedi. Toplamý 39'u bulan "misafirler" çýktýðýnda CHP'nin milletvekili sayýsý 130'a inmiþ olacak. Diðer partilerdeki adaylarýn tamamý partilerinden istifa etmemiþlerdi.
ÝYÝP'li Uður Poyraz, 28 Mayýs'ta seçimin ardýndan ittifakýn fiilen sona erdiðinin altýný çiziyor
Muhalefet açýsýndan "enteresan" bir döneme girildiði kesin ..
YORUM;Þöyle bir tehlike mevcut.
Bu CHP listelerinden giren 39 kiþi ve YSP nin 61 vekilini de ekleyince anayasa deðiþikliði için yeter sayý olan 400 geçiyor bile. Tehlikenin farkýnda mýsýnýz?
Bir önceki meclis aritmetiðinde CHP ve ÝYÝ olmadan 400 e ulaþmak mümkün deðildi.
Þu an mümkün!
Ekonomik program tutmayýnca üzülürüm demiþti bakanýmýz. Acaba üzgün mü.
Anayasayý falan umursayan var mý,ya da kýsaca söyliyeyim herhangi bir yasa uygulanýyormu ki sýkýntý olsun.Onlarca suç hakkýnda videolar çýktý tek bir savcý iþlem yapmadý.Hukuk artýk sorun deðil,merkez bankasýnýn politika faizi gibi biþi oldu o konu.Zaten ben meclisi de çözemiyorum,tek adam rejiminde bu kadar milletvekili neden besliyoruz ki.Bunlar yiyor içiyor ,arabalara biniyor,danýþmanlarý var falan.
doðrudur...
halka hizmet hakka hizmet düsturunu benimsemiþ
çok yüce gönüllü bir zatý muhteremdir...
bundan sonra bu derin ve güçlü inançla hizmetlerini vekil olarak yapacakmýþ.......
eðer bakan olmazsa ney yapacaðýz bilemiyorum...
kahýr ve kederler içerisindeyiz...
bizi londralý memo paþalara koy verme...
nebati bizi býrakma...
Para ve Finans
📊 TCMB’nin diðer ülke merkez bankalarýna swap borcu
👉 30.12.2022: 23,9 milyar$
👉 26.05.2023: 23,7 milyar$
📊 TCMB’nin yurtdýþý bankalara depo borcu
👉 30.12.2022: 8,9 milyar$
👉 26.05.2023: 19,5 milyar$
Artýþ: +10,6 milyar$
Yer Ýmleri