Ülkenin satýþlarýnýn %50 si neredeyse $ ile, demir, kömür, elektrik d.gaz, petrol, her çeþit güneþ enerji malzemesi, araç. Ama insanlarýn(çalýþanlarýn girdileri TL ile). Bu ortamda ne enflasyon durur ne maaþ artýþlarý.
Yapýlacak þey belli madem giderlerimizin yarýsý $, o zaman geçelim komple $ a.
Ýþ bilmemne baþklaný asgari ücret $ la olmaz diyor, be zevat! ürettiðin ürünü $ a göre fiyatlýyorsun ama. Adi 2 yüzlü zepevenk!!
Neyse
Dolar faiz enflasyon maaþ/fiyat artýþlarý dön baba dönelim.

neyse evlenmeden once gittik bütün borçlarýný kredi kartlarýný kredilerin kapattýk..sonra karþýmýza birþey çýkmasýn hesabýmýzý bilelim diye.. ..artýk borçsuz oldugu için yeniden borç yapmaya korktu..ama yine de alýþveriinden eksik kalmadý.. ne maaþ alýrsa alýþveriþe gidiyordu..pandemi oldu sokaga çýkma yasaklarý avm ler kapalý..para birikti..iki maaþ falan parasý birikti.. onu vedeli mevduat yapmýþ..aldýgý 250 300 lira ona çok tatlý geldi..sonra bak dedim ..bu forumu falan ögrettim.. arada okuyor.. özellikle vobelit i deniz43 ü okuyor..sonra baþladý ufak ufak parayý degerlendirmeyi..finansal okur yazarlýgý arttý..sonra kayýnvalide vefat etti oradan bir mitar parasý geldi. þimdi artýk eurobondlar falan baya baya kendini geliþtirdi.. para artýkça kazanç büyüyor..büyüdükçede pintileþti..bayramda terlik alacaktý götürdüm avm ye.. iki yerde fiyat baktý eskiden avm den çýkmak bilmeyen kadýn.. kalk kalk gidelim ben kemeraltýnda alýrým dedi.. gitti 200 tl ye kemeraltýndan terlik aldý..benzerleri optimum ( ki outlettir.. yeni sezon degil ) da 700-800 tl idi..1 haziranda kalp krizi geçirdim.. ben içeride yatýyorum..eþime demiþler nasýl olsun eger kasýktan yaparsak devlet karþilýyor ama koldan yaparsak farký var.. ne kadar ?5000 ok demiþ koldan olsun.. stand takacagýz ..devletin karþiladýgý ve hnt malý. ücretsiz ..ama birde abd malý var 8500 ...ona da ok demiþ...bakmýþ 1,90 la 70 bin kredi veriyorlar..almýþ krediyi...13,50 benim parayý ödemiþ..kendine 6500 ayýrmýþ..50 bini kkm yapmýþ 21,16 dan...neredeyse.. benim anjiyo parasýný bedavaya getirdi..ve bunu 4-5 sene önce yerde buldugunu gökte harcayan eþim yaptý.. artýk alýþveriþe kemeraltýna falan gidiyor...bence sende ona finansal okur yazarlýk masansýnda birþeyler çýtlat..ve verdigin parayý nasýl arttýrabilcegini ögret ..serbest býrak..gitsin isterde bitcoin alýp batýrsýn..eger ki kazandýgýný görürse..daha bir hýrslanýyor...

Yer Ýmleri