Martta bakla ile baþladýk, kabak, salatalýk, þeftali erik viþne dut kiraz, fasülye yiyoruz, yumurta ve bal 3 senedir kendim üretiyorum, ne gübre ne ilaç, 15 güne domatesin her çeþidi, mýsýr, 2 güne patlýcan biber, 25 güne karpuz kavun, nohut, bamya aklýnýza ne gelirse yok yok. 20 güne yine et tavuklarým hazýr olacak. Yani bir ekmek dýþýnda kendi kendimize yetecek düzeni kurduk.
Fazla olanlarý hnm dipfrize atýyor mesela bugün 2 kilo salatalýðý cacýklýk doðrayýp koydu. Kýþýn ortasýnda taze salatalýk cacýk.
Another day in paradise
Hayal ettiðim hayatý yaþýyorsunuz.
Bize, 1-2 dönüm içinde 100-150 m2 ev yeter de artar bile.
Saðlýkla ve huzurla olsun.
Burada þerro, sarý gacý, borsa falan konuþuyoruz ama, en deðerli varlýk toprak. Siz iþe erken uyanmýþsýnýz.
Yakýn geleceðin krallarý, toprak sahipleri olacak.
Bilecik’e hiç gitmedim. Þimdi baktým Ýzmir’e sadede 4 saat mesafede.
Ýzmirde tarla fiyatlarý uçtu gitti. Bilecik’e mi yönelsek acaba?
Komþum ist karþýdan geliyor, cuma gece pazar gece dönüyor, 4.5 saat fln. Ev yaptý, havuzlu, 2.5 dönüm fln onunki. Önceleri sýk geliyordu artýk ayda 1 fln. Ýzinlerini orada geçiriyor.
Ben 4 sene önce aldým suyum yoktu bu sene oda geldi, kapalý devre baraj suyu, Tonu 27 kuruþ, bedavadan hallice. Elektrik güneþten alýyorum. Þebeke yok. Aslýnda hayat nerdeyse bedava ama daha tam yerleþemedim. Ordayken hiç bi r þey akl ý m aa gelmiyor, öyle bir terapi ki gerçekten inanýlm a z.
Hele corona günlerinde.
Another day in paradise
Yer Ýmleri