Silinen gönderiye istinaden..
Evet, herkesin gördüðü, görebildiði þeyler, belki internet çaðýnýn da etkisi bu...
Teþhis var, tespit var, ama çözüm yok.
Bence de Büyük Adam Yaklaþýmý önemli, yüzyýllarca süren Hakanlýk, Hanlýk, Padiþahlýk idaresi genlerimize iþlemiþ, yadsýnamaz.
Ama sorun lider kadar, temel doktrinle de alakalý.
Cumhuriyetin kuruluþ felsefesiyle ters bunlar, kimdir bunlar diye bakýyorsunuz, evet FETÖ cüsü, Ýkinci Cumhuriyetçisi, DHKP lisi, Ermenisi, Kürtçüsü, liboþu... ne ararsanýz var...
Sol mu bu yapý, sol gibi ama halkçý olmayan bir sol..daha çok liberal..
Atatürkçü mü? Zinhar deðiller, hatta Atatürkçülükle en problemi olanlar...
Ne bunlar? Garip bir kanaldan, klikten besleniyorlar, kesinlikle Amerikancýlar, NATO cular...
E napalým, biz de ABD NATO karþýtý deðiliz sonuçta diyorsunuz, yok öyle deðiller. Þamil'in yetiþtirmesi var, bir kadýn, Arnavut galiba, dengeci olmaya da karþý, dengecilere sektiriyor.
Ayný abla, mesela Karamollaoðlu'na da uzanýyor, muhtemelen Þamil' in kendisi bu, avatarý yani.
Kim bunlar? 15 Temmuz'da Büyükada'da toplantý halinde olan Ortadoðu uzmaný prof.lar kimse, bunlar da o...
Saða da sola da etki ediyorlar. Bir çeþit ABD ci yapý.
Ýhvan projesinin tutmamasýna hayýflanýyorlar, ayný eksende SP üzerinden yeni bir hareket geliþtirmeye çalýþýyorlar.
Abla, parfümünüz güzelmiþ, buram buram Stratford kokuyor dedim, anýnda blokladý beni.
Yani Abdullah Gül'le Kýlýçdaroðlu'nun, ikisinin de içinde olduðu bir anlayýþ.
Misal, Ýmamoðlu aday olacak diye akýllarý gitti bunlarýn. Oradan, Ýmamoðlu baþka bir klikten güç alýyora, ya Ýngiltere ye da Almanya, yordum, ama tam çözemedim, ya da kafa yormadým diyelim.
TSK' ya, ya da eski yol arkadaþlarýna diyelim, tezkere geçmeyince meclisten operasyon çektiler, bunun için de AKP ye el verdiler. AKP de sýrf Cumhuriyet Devrimlerinin intikamýný almak için kabul etti, FETÖ yle iþbirliði yaptý, nihayetinde FETÖ yle çatýþtýlar ve bu günlere geldik.
Þimdi kendilerine birebir uyumlu, Ýslamcý, liberal, Kürtçü bir siyasi ortam dizayn etmeye uðraþýyorlar, bu uðurda seçimi kaybetmeyi bile göze alýyorlar, yani alacaksak biz alalým, biz alamýyorsak bir Kemalist yapý alacaðýna, hiç alýnmasýn tercihi..
Çünkü Kemalizm demek, milli menfaat demek, bunu kendilerine en büyük tehdit addettiler.

Yer Ýmleri