2 zýt fikirli üstadýn akýl dolu yorumlarý olmasa bu yatýrýmcýnýn iþi de zor mirim...
2 zýt fikirli üstadýn akýl dolu yorumlarý olmasa bu yatýrýmcýnýn iþi de zor mirim...
Dostum sýkýntý þurada; ben de ýsrarla boða dedim kendime göre argümanlarýmla.
Ama sen düþüþte yok oldun. Sadece tek yön dedin ve düþüþ sýrasýnda ýsrarla ben de haklý olduðunu düþünüp seni de defalarca adýný zikrederek çaðýrmama raðmen gelmedin. 5700-4300 azýmsanacak bir düzeltme deðildi ama yön net yukarýydý. Gel ve argümanlarýný savun dedik. Gittin ve yine borsa zirvelerinde geldin. Eðer saðlýk vb önemli bir husus yoktuysa ( ki umarým olmamýþtýr) niçin gelmedin o zamanlarda?
Burasý viop topiði 5700-4300 düzeltmesinde tek yöne inanan parayý çoktan sýfýrlamýþtýr.
Þimdi yine düzeltmelerle yön yukarý ama savunduðun þeyin arkasýnda durarak kaybolmamaný dilerim.
Haziranýn baþýndan itibaren DOHOL vadelide iþlem yaptým. Teknik mükemmel iþliyor bu hissede. Aþýrý sert çýkýþlar yapmýyor. Ama hiç olmazsa trade imkaný veriyor. Uzun süredir endeks vadelide iþlem yapmýyorum. Yýllardýr boþu boþuna takýlmýþým oralarda.
Ýyi ki bu hisse vadelileri var. Endeks de her tür 3 kaðýdý çeviriyorlar. Geleni geçeni çarpýyorlar. Yýllardýr borsadayým. Ama ilk kez bir hisse de, hem de vadelisinde 2,5 ayda 3500 tl yi 33.500 tl yaptým.
Edindiðim tecrübeye göre, para kazanmak istiyorsanýz daldan dala atlamayýn. Hareketlerini bildiðiniz bir hisse olsun. Kesinlikle disiplini elden býrakmayýn. Aþaðýdaki grafikteki göstergeler harfiyen uydum. Perþembe günü sat verdikten sonra kýsaya geçtim ve biraz daha yukarý fýrladý. Ben ise göstergeyi dinledim. Ardýndan da görüldüðü gibi kapanýþa 2 saat kala aþaðý bastýlar. Kapanýþta al verince kýsalarý kapattým ve uzuna geçtim vadelide. Veee dün borsa bam bam düþerken açýlýþtan itibaren kontrat sayýsýný uzun yönünde fulledim. Akþama doðru sat verince gösterge uzunlarý kapatýp kýsaya geçtim. Veee gösterge yine þaþýrmadý. Gün sonunda 70 kontrat ile neredeyse %60 kar ettim. Ve de hala kýsadayým. Ta ki pazartesi al verene kadar.
Size tavsiyem fazla oynasmayýn ve disiplini elden býrakmayýn.
![]()
Bosporos yýllardýr crash otobanda diyor.
Adam haklýda çýktý. Gelinen durum ortada. Ama yine ayný þey ekonominin durumu ve borsa tamamen farklý þeyler.
O yüzden bir çok iyi ekonomistin iyi borsacý olmadýðý aþikar.
Yine dediklerinde haklý ama crash otobandayken 1700-7700 yaptýk.
Biraz daha gaza basarsa 12.000-15.000 iþten bile deðil.
Ýyi hafta sonlarý.
Tatil köyüne gitmiþtim.
Köylüler Deðirmene su taþýyorlardý tankerlerle.
Bu iþ olur mu dedim.
Oluyor dediler.
Hasat zamaný iki haftaya biter.
Deðirmen çok su istemez ondan sonra dediler..
TR ekonomisi de deðirmenine su taþýyarak ayakta kalýyor uzun süre
Kesin kriz birinin kontak kapattýrmasýyla olurdu eskiden.
Yabancý yerli bürokratik ortaklýk siyasi düzen kavgasýnda fiþi Çekerdi
Þimdi iktidar her þeye hakim
Esnek bir vücuda sahip.
Bi bakmýþsýn Rusya
Bi bakmýþsýn Arap
Sýkýþýnca para buluyor.
Vatandaþ serzeniþte olabilir.
Ama son kertede kendini bulduðu bir siyasi kültürel bir bað kurduðu bir ülkenin sahibi görüyor ve rahat mutlu rüyalara dalýyor,dünyaya kafa tutuyor
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Benim yaþým 50 yi geçti. Ben bu dönemi daha önce Tansu Çiller varken yaþadým. O dönemde benim yaþýmda evlenen arkadaþlar kendine ayrý ev tutacak ev geçindirecek maddi güce sahip deðildi. Hepimiz babamýzýn evinde beraber yaþadýk yýllarca. Babam devlet memuru iken o dönem Arçelik buzdolabý almak istedik taksitle esnaf kefili olmadan vermediler. O dönemde parasý olan için gayrimenkul bedavayaydý çünkü kimsede para yoktu.
Bu günlere gelirsek faiz %20 olsa enflasyon TÜÝK verileriyle bunun üç katý. Þayet gelecek için çocuðun okul masraflarý evlilik hazýrlýklarý için parayý faizde tut alacaðýn faizle o masraflarýn kýsa sürede 1/3 ünü ancak alýrsýn. O yüzden borsanýn heyecaný bitmez.
Yer Ýmleri