son 4 aylýk grafiðe þöyle kabaca baktýðýmýzda, son 20 günde bar boylarýnýn uzadýðý görülüyor, mayýs-haziran ve temmuz aylarýnda 160- 180 puan aralýðýnda seyreden ortalama bar boyu- günlük yüksek düþük farký- son 20 günde iki katýna çýkmýþ 325 puan
20-günlük ortalama yeþil olan benim için kriterdi, cuma sabahtan bunu aþaðýya net kýrdý 100 puan altýna kaydý, bu nedenle elimdeki mallarý kaptýrdým, yetmedi- çuvala girdim ve çýkamadým, çok geç çýktým, son düzlükte yukarý oynamaya cesaret kalmadý.. çuval hakkatten sýcak havalarda nefes alýnabilen bi yer deðil, berbat bi icat þu short iþi, þeytanýn icadý
yukarýda direnç 8500, burasý gün içinde geçer zannetmiyorum, kýyýsýnda kapatýp ertesi gün gapli olarak kýrmasý en muhtemel senaryo.. aþaðýda yeþil ortalama 8030 destek.. 8000- 8500 aralýðý fazlasýyla geniþ, zaten gün içi 100 puan kaysa bile toparlayabiliyor.. üzerine endeks mühendisliði koy, trade kýsmý oldukça alengirli.. trade iþine fazla girmemek, ama ufaktan mallanmýþ olmak gerekn günler
lakin son söz þunu eklemek lazým- aðustos gibi katakullisi meþhur bir aya iki ayda yüzde 60 artý yazmýþ olarak giren endeks doðru dürüst düzeltemedi bile, 20 günlük ortalama tuttu.. düzeltme yatayda geçti, bu önemli bir güç gösterisi, sonbahar rallisi teoremimi destekliyor
Yer Ýmleri