Tam yetkili deðilmiþ???
Nisan'dan sonra yol verirler buna...
Tam Arjantin Venezuela moduna geçeriz.
Ters manyel yiye yiye, pusulamýz þaþtý...anadýn mý...
6 ay daha kapatýn gözünüzü...Nisan'a kadar
Tam yetkili deðilmiþ???
Nisan'dan sonra yol verirler buna...
Tam Arjantin Venezuela moduna geçeriz.
Ters manyel yiye yiye, pusulamýz þaþtý...anadýn mý...
6 ay daha kapatýn gözünüzü...Nisan'a kadar
Bizim M2 supply aynen Zenci taraðý gibi.
https://tradingeconomics.com/turkey/money-supply-m2
Benim stoklar bitince nasýl markete gidip bir þeyler alacaðým onun korkusu var. Evet eve giren bir çok þeyi budadik kuruyemiþ tatlý meyveler çýktý hayatýmýzdan. Karpuzu çuvalla aldýðýmýz günlerden ayda bir iki tane aldýðýmýz günlere döndük. Ay sonu düðün olunca ak kara gö. Ortaya çýkacak. Borsa bir ay daha böyle gitsin ben alsat yapayým yýrtarým. Seçime kadar böyle giderse yýrtmakla kalmaz uçarým. Seçimden önce çektiðim taksitli nakit avans ile döviz borsa ile üç beþ tur çevirme ile planlar tutarsa düðün borcu bitecek. Üstüne bize para kalacak. Rte ve ekibinin yapacaðý þeyleri tahmin etmek çok kolay. Çok deðil bir iki sene sonra buradaki forma uygun bir hareket kaçýnýlmaz olacak. Tabi fiziki ise. Benim tahminim beþ sene içinde 1**-9** arasýnda.
Geçen senelerde Selçuk geçer dolar 10 TL olacak derken herkes deli diyordu damat dalga geçiyordu. Selçuk geçeri bile üçe katladý. Bundan sonra Selçuk geçerin tahmininin yanýna bir sýfýr koyun
her ay düzenli faiz artýrýmý yapýlacaksa yastýk altý nereye gider tahmininiz nedir?
Tek tek bakmak lazým. Bir tanesine bakalým.
Mesela borsa 3 dolarýn üstü olabilir mi? Ýhracat ve Ýthalat toplamý dolar bazýnda ne kadar artýyorsa ona göre bakmak lazým. Eðer toplam GDP büyümesi varsa dolar bazýnda, o zaman borsa dolar bazýnda artar, yoksa düþer.
Dolar bazýnda þuna bakmak lazým. Türkiye þirketleri %10 ile minimum dolar borcu bulabiliyor. Bu da demek ki Kârhanesi dolar bazýnda %10 üstünde +%5 giderleri olanlar dolar bazýnda kar edecek. Yani bir Türk þirketi dolar bazýnda en az %15 net kar ediyorsa reel büyüyor olacak, yoksa reelde küçülüyor olacak.
Yer Ýmleri