Alýntý Originally Posted by canlý Yazýyý Oku
Ankara da gürültü nedeniyle iþlenen cinayetleri sýradan haber olarak geçiyorlar. Aslýnda toplumun ne kadar saygýsýz ve umursamaz bir duruma geldiðinin göstergesidir. Her ortamda -BENCÝLLÝK- tavan yapmýþ. Ortak yaþam paylaþým , saygý ve empatiyle yürür.

6 katlý 24 daireli bir apartmanda daire alýrken , önce altýmda ve üstümde oturan komþularý soruþturmuþ ve kendime göre tedbir almýþtým. Alt katýmda emekli tek çocuklu bir aile üst katýmda ise yalnýz yaþayan dul bir bayan vardý. Biz zaten ailece disiplinli, kurallý yaþýyoruz. Her þeyimiz karþýdakini rahatsýz etmeme üzerine ayarlý. Taþýndýk ve 5 ay sonra üst kattaki dul kadýn gitti, annesi ile 17 yaþýndaki erkek yeðeni eve yerleþti. 80 yaþýndaki annesi herþeyini ( yediði çekirdek kabuklarýndan , saçýný taradýðý örtüye kadar ) balkondan silkmeye baþladý. 17 yaþýndaki meslek liseli genç arkadaþlarýný sýk sýk eve getirerek gecenin 02-03 lerine kadar yüksek müzikle eðleniyordu.

Yönetici üniversitede doçent, adam kibar ve ikaz ederken bile özür dileyerek konuþmaya baþlýyor. 2 kez gece tam eðlence zirvedeyken polis çaðýrdým, ikaz edip gittiler. Sonra inadýna yapmaya baþladý. Komþularýn yarýsý bu konuya hiç ilgi göstermedi. Bunun üzerine genci asansörde patakladým. 20 gün kayboldular, oh be diyordum ki , daireye kelli felli 20 -60 yaþ arasý 5 erkek yerleþti. Sürekli matkap, çekiç sesleri, mobilya çekme- sürüme vb. Resmen olay çýksýn istiyorlardý. Kiracý olsam anýnda taþýnýrdým. Evi satýþa koydum ama piyasa ölü. Þehir deðiþtirdim, evi kiraya verdim ve 2 ay sonra ailemden kimsenin halen bilmediði bir yöntemle üst kattaki genç ve dayýsýný cezaevine týktýrdým.

Baþýna gelmeyenler , televizyondaki haberi izlediðinde öldürene kýzýyordur. Hiç kimse çýkar yol varken en kötüsünü seçmez. Her olayý kendi mecrasýnda deðerlendirmek lazým.
Ayni sekilde ust komsunun sabaha kadar gurultusunden rahatsiz oldum.yeni ev aldim tasindim.fakat oradada kedi kedi diyip rahatsiz edildim.simdi eski eve geri dondum.simdide kentsel den rahatsiz ediliyorum.