Az önce bir aile ziyaretime geldi. Hanýmý lise mezunu hemþire emeklisi 7800 TL emekli maaþý alýyormuþ 20 yýllýk tahminim emekli. Çiftçi baðkuru emeklisi ile ayný alýyor çok þaþýrdým
Az önce bir aile ziyaretime geldi. Hanýmý lise mezunu hemþire emeklisi 7800 TL emekli maaþý alýyormuþ 20 yýllýk tahminim emekli. Çiftçi baðkuru emeklisi ile ayný alýyor çok þaþýrdým
Yanlýþý var,10 üstünde falan olmasý lazým,çevremin çoðu saðlýkçý..gerçi 10'da çok az,ben emekli olalý 22 sene oldu,ssk emeklisiyim 11.700 alýyorum,pirim hep tavandan,resen emekli etti erduvan 8900 pirim gün sayým,çalýþýrken 1500*2000 dolar arasý alýyordum,þimdi onun 5/1 sayýlýr,normalde emekli maaþlarý 20 altýnda olmamasý lazým.
Abd enflasyon( tufe)aylýk : % 0.1
Yýllýk %3.1 beklenti %3.1
Þimdi çalýþsaydý +8000 ek ilave alýrdý,demekki ek ilave kadar maaþlarý,benim bacanak saðlýkçý 38 yýl hizmeti var,,küçük kardeþimde bekçi,30 sene önce güneydoðuda vurucu timciydi,polis hakký çýkmýþtý doðu görevine giderim diye bekçiliði seçti,oda 36 tl alýyor,þimdi emekli olsak maaþýmýz 13 diyor,her ikiside çalýþýyor o yüzden,doðrudur,zaten memur beyhude maaþ alýyor,çoðudaaldýðý maaþý hak etmiyor devletin sýrtýnda yük,çünkü pirimlerinide devlet ödüyor,özal zamanýndada böyleydiler,iþçinin sözleþmesini iptal ettiler,iþçi 25 tl,memur 150-200 tl alýyordu,aldýklarý maaþ ssk parasýna çöken evren ve özaldandý,benim eniþte o yýllar öðretmendi hala özalý savunuyor,bende diyorumki aldýðýnýz maaþlar hep haram diyorum,çünkü iþçinin 100 senelik birikimini çaldýnýz diyorum,emekliye para vermiyor hökömet hep onlara veriyor,kendileride memurya,üstelik memurlar yoksulluk üstü maaþ isteriy diyorlar,daha biz açlýk üstüne çýkamadýk![]()
Yer Ýmleri