Originally Posted by
ric
Osman'ým,
Haddimizi aþýp ilk koyu kýsýmdan baþlayacak olursak
10k metre tüpsüz dalýþ esnasýnda kaçýnýlmaz olarak vurgun yediniz. Þimdi düþünüyorum dalgýçlarý vurgun yedikleri zaman basýnç odasýna alýp saatlerce tutarak tedavi ediyorlar. Demek ki burada size lazým olan ilk þey yediðiniz vurgun oranýnda bir basýnçlý odaya girmeniz olacaktýr.
Gelelim ikinci kara kýsma,
Bu da ilk koyu kýsmýn cevabý olabilir mi acaba dersin ?
Öyle ya siz vurgunu neden yediniz ? Tabiri caizse borsada 1 e 100 kredi kullanan birine ortak oldunuz. O patladý sizi de yanýnda götürdü. O halde ters manyel ile düþünürsek bu hikayeye 1 e 100 borç ile yatýrým yapana deðil 100 kendi parasýyla/öz kaynaðýyla yatýrým yapan birine ortak olmak olacaktýr. Bahsini ettiðin sonu ko ile biten þirket bunun için doðru mudur ben bilmem, ilave olarak ''patladý'' dediðin için þunu da söyleyeyim; Öz kaynaðý ile iþ yapan, yaptýðý iþlerde de ciddi para kazanan biri asla patlamaz. Oluþan ya da oluþturulan algýnýn iþler ile ters orantýlý olduðunu ve kasti yapýlma ihtimalini gözünden kaçýrýp algýya kapýlma diyeyim gerisini sen anla!
Gelelim sýrada ki koyu kýsma,
Derleeeer derlerrr, aðýzlarý da g.tleri gibi hiç durmaz hep derler. Son 2 çeyrekte önce Avrupa resesyona girecek, ihracatý düþecek dediler ne Avrupa resesyona girdi ne de F'nun ihracatý düþtü, Baktýlar resesyondan fayda yok rotayý Çin e çevirdiler, Çinliler bunlarý batýraceahhh zart zurt demeye baþladýlar koroca..Þu son 1 haftadýr Tesla baþta büyüklerin batarya yatýrýmlarýný yavaþlatma/durdurma kararlarý ard arda gelmeye baþladý derken F&K da direkt iptal edip beklemeye geçtiðini açýkladý, derken az önce bataryacý/alektrikçi bir þirketin battýðý haberi geldi....Bizim Çin severler dün F ile hafta sonu baþak geçiyorlardý bugün son iflas haberi akabinde ''gardaþ yoksa bu alektrik iþinde çok mu gaza geldikte F a ve diðer büyüklere salladýk'' demeye baþladýlar..Vesselam bu inbeler her daim her þeyi derler, iþ bu kulak týkacýný zinhar yanýndan ayýrmayasýn!
Gelelim son koyu kýsma,
Al benden de o kadar, zamanýnda burada çok yazmak istesem de sadece bilançolar geldikçe o da çok dikkatli bir dille uyarýlarýmý her defasýnda yazdým. Ama kardeþim ortamda öyle bir zehir püskürtücüler vardý ki mazallah ben dahi maskesiz girsem 5 dk da kafayý bulup hektaþi olabilirdim. Birde giriþ kapýsýnda hektaþi zebaniler üst aramasý içerde de hektaþi ajanlarý sorgulama yapar hektaþi gerillalarýda en ufak ters falsonda infaz ederler idi.
Bir çýkýþ yolu muhakkak vardýr Allah'ýn izniyle!
Vesselam
Yer Ýmleri