2011 yýlýnda defansif bir temettü hissesi olduðu için portföyümde bulunsun diye toplamaya baþlamýþtým Hektaþ'ý. 2022 yýlýnýn sonunda 6 haneye çok yakýn bir lot sayýsýna sahiptim. Yatýrým mantýðým doðrultusunda hiç hisse satýþý yapmayan, aylýk kazancýmdan artýrdýðýmý sürekli olarak borsaya sokan bir kiþiydim (hala da öyle sayýlýrým) ve bununla gurur duyup, bunu bir baþarý hikayesi olarak etrafýna anlatýrdým.
Alýmlarýmda çok düþük aðýrlýk vermeme raðmen, 2022 eylül, ekim, kasým aylarýnda Hektaþ'ýn portföyümdeki büyüklüðü bütün diðer hisselerimi geçmiþti.
2022 kasým ayýnýn baþýnda kendimi "zengin" hissetmeye baþlamýþtým, dolar bazýnda kendime koyduðum varlýk hedefine ulaþmama ramak kalmýþtý, etrafýmdaki herkese borsada nasýl davranýlmasý gerektiðine dair "dersler" vermeye baþlamýþtým. saatlerce "uzun vade yatýrýmcýlýðýn püf noktalarýný" anlatýyordum
Kasým ayýndaki ara tatilde oðlumla baþbaþa otelde tatil yapýyorduk, hisse 51'leri görmüþtü. dedim ki maliyetimi satayým en azýndan, kaba bir hesapla hisselerimin yaklaþýk %8'ini tek kalemde sattým 50nin biraz altýndan. hayatýmda yaptýðým ilk hektaþ satýþý idi. kalaný tutacaðým dedim, zengin olacaktým çünkü... finansal özgür olacaktým
sonra...
sonra öðrendim
- uzun vade yatýrýmcýlýkta almak kadar satmayý da bilmek gerektiðini....
- bilançolardaki iyi rakamlarý görmek kadar kötü rakamlarý da görmek gerektiðini...
- gözümü kapatmamýn görmek istemediðim kötü þeylerin yok olmasýna yol açmadýðýný...
- yatýtým yaparken gerçekçi olmak gerektiðini...
- yatýrýmda romantizme yer olmadýðýný... hele hele hiç bir þirkete aþýk olunmamasý gerektiðini...
- þirket/holding ne kadar büyük olursa olsun o anki yöneticilerin dolandýrýcý/hayal satýcýsý vs olabileceðini...
- büyük/agresif yatýrýmlar yapan þirketlerin nakit akýþlarýný ayarlayamazlarsa batabileceðini...
- yatýrýmlarýn geri dönüþlerini hesaplayamazlarsa batabileceklerini...
vs vs vs... bu listeyi çoook uzatabilirim.
bir sürü þey öðrendim. istanbulun lüks bir semtinde 3+1 ev alabilecek bir paraya mal oldu tüm bu öðrendiklerim... ama yine de teþekkür ederim Hektaþ'a. çok iyi hissettirmiþti bana uzun denebilecek bir süre. porsche mi alsam, yoksa biraz daha bekleyip bahçeli eve mi geçsem filan düþünmeye baþlamýþtým

kendimi zengin sanýyordum
hala elimde hatýrý sayýlýr miktarda hisse var. hala sektörün yatýrým için doðru bir sektör olduðunu düþünüyorum. ama... ama'sý var iþte... onu yazarsam yatýrým tavsiyesi olur
hayatýmýn dersini verdi Hektaþ bana.
Yer Ýmleri