-

Originally Posted by
0101
Hektaþ çok ekmek yediye gübreden onlarda gelsin. Sanki ortada büyük bir pasta varmýþ gibi. Þu sayfada defalarca fikrimi yazdým. Tarým alanýnda dünyada bence en büyük ihtiyaç güvenli-sertifikalý tarýmsal üretimde. Bu þirket senelerdir milletten topladýðý paralarý bu alana yatýrabilseydi þimdi zarar deðil kar ediyor olurdu. Kendi ürettiði gübre ilaç vs ürünleri de kendi kullanmýþ olur entegre bir üretim yaparak düþük maliyet yüksek kar oranlý üretim yapmýþ olurdu. Hatta bununla ilgili projeler hazýrlasa devlet bila bedel üretim için araziler ve teþvikler bile verirdi. Þu anda ürettiði ürünlerin girdi hammaddeleri dýþarýdan temin olduðu için, ürünlerde hem kar payý düþük hem de vadeli tahsilattan dolayý kazanýlan paranýn deðeri yok. Koca þirket bu öngörüleri niye yapamýyor, toplanan paralarý verimsiz ya da tohum gibi çok uzun vadede dönüþü olabilecek alanlara harcýyor anlamal zor. Þirketi kendi yaðýyla kavrulacak hale getir, sonrada belli miktar bütçeni argeye ayýr. Þu anda hala taþýma suyla deðirmem döndürülmeye çalýþýlýyor. Son bedellide kasaya büyük para girdi ama anlaþýlan bu kadar para ancak kýsa vadeli borçlarý ödemeye gitti. Önceki faaliyet raporlarýnda 2025 te artýk yatýrýmlardan para kazanmaya baþlýyacaz falan diyorlardý. Bunun iþaretleri görünürse bir ümit olur. Yoksa vadesi gelen borçlar yeni borçlarla kapatýlmaya devam eder. Bu arada cuma günkü tavaný niye çekti. Eski günlerin hatýrýna olsa gerek.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri