Sade vatandaþ olarak geldiðimiz noktada; zaten alým gücümüz erimiþ durumda, gelir vergisini daha maaþ hesaba yatmadan ödüyorum; ayrýca tüketici olarak bazý kalemlerde KDV ve bazý kalemlerde KDV+ÖTV gibi verginin vergisini de ödüyorum. Bunun yanýnda ek MTV çýkýyor onuda ödüyorum.
Bir araç almak istersem 1 kendime 1 devlete aldýðýmý düþünüyorum ama ev alýrken müteahhit az vergi versin diye 5 milyona alacaðým evi tapuda 3 milyona gösterdiði için daha az vergi ödüyor.
Ülkemizde zengin hiç kimse vergi ödemez arkadaþlar.
Mesela amazondan alacaðýn bir Tost makinesi için bilmem ne vergisi öderken ; yurtdýþýndan týrlarla kýymetli taþ maden getirdiðinde hiç birþey ödemiyorsun.
Atasay da bu nedenle siyasi gündem yaratmýþ ve buda Çömez ile Erdoðanýn arasýný açmýþtýr.
Konuda buraya nasýl geldi.
Ýkinci olarak belirtmek istediðim Borsada kazananlarýn ev almasý durumu. Borsada kazanýlan paranýn borsa dýþýna çýkarýlmasý ve ev alýnmasý durumu için, portföy deðerlerine bakmanýz lazým. Dünde ayrý bir topikte konusu oldu.
https://www.vap.org.tr/portfoy-dilim...rimci-sayilari
Buradan baktýðýmýzda 1M üstü portföy sahibi insan 200 bin civarýnda ki bu insanlarýn borsadan çýkýp ev alacaðý dönem þu dönem olmayacaktýr diye düþünüyorum.
Ýlk ev sahibi olan oldu, olacak insanlara da devletin gerekli fýrsatlarý vermesi lazým. Zaten geçmiþte ucuz kredi verildi diye þu an veya gelecekte verilmemesi söz konusu olamaz.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri