imarsýz arsayý alacak senin verdiðin 850 ile, bekleyecek imar gelecek, sonra orayý kooperatife verecek.
yapýmý da 4/5 sene sürecek.. oradan aldýðý arsaya verilecek dairelerden birisini veya bir kaçýný sana verecek.
bacanaðýn sana kýyak yapacak...
konu neydi evi þu fiyata sattým, 2 tane ev alacaðým 2+1 ve 3+1 bende maliyetleri karþýlamaz dedim..
sen bacanaðýnýn ticaret olarak yaptýðý iþten, kendine pay koparmaya çalýþýyorsun..
bacanaðýna verdiðin para ile, sana buradan ev vereceðim dese, oranýn imarý gelene kadar bekletmiyor seni, anladýðým kadarýyla
Baldýzým aç kalmasýn, kýyak yapayým ona diyor..
senin bu yazdýklarýnýn konu baþlýðý ile alakasý zero
ben de paramý marka ya yatýrdým bir senede %1000 kazandým.. 1 daire satmýþtým, 5 daire aldým.... desem konu ile alakasý olur mu. ?
Forum kurallarýný okumak için týklayýnýz
Forumun Altýn Kuralý : Forumda okuduðunuz bilgileri fikir vermesi amacýyla ve mantýk süzgecinden geçirerek deðerlendirin. Hiç kimse sizi tanýmadan size para kazandýrmak heveslisi deðildir. Hayatta karþýlaþmadýðýnýz ve adýný soyadýný dahi bilmediðiniz bir kiþinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkýþmayýn, sonu %99 hüsran olacaktýr..
Not: hisse baþlýklarýnda dini ve siyasi ile futbol taraftarlýðý yazýlarý kabul edilmiyor.
https://www.bbc.com/turkce/articles/cy9x0nlddn3o
Hollanda özel sektördeki ev kiralarýna sýnýrlama getiriyor
Sorunlar küresel. Çözümler büyük ihtimal problemleri daha da fazla büyütecek
Puanlama sistemi olacakmýþ.
Evin kirasý puanýna göre olacaksa, ederinden yüksek olamayacaðý gibi düþük de olamaz anlamýna geliyor.
Devlet bizde 8-10 bin lirayý garanti etse, öpüp baþýna koyacak birçok ev sahibi var.
Twitterda görüyorum lüks semtlerde kiracýsý hala 2-3 bine oturan ev sahipleri var.
Ben burada "kiracýlar çýktýkça evleri boþ tutacaðým" dediðimde tepki görmüþtüm.
Þimdi çoðu kiþi boþ tutacaðýný söylüyor.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
puanlama sistemi zaten var ama devlet kýsmýnda uygulanýyor benim bildiðim
hollandaya gittiðimde arkadaþta kaldým 2 oda 1 salon 1 evde kalýyorlardý
birde çocuklarý vardý ev anca kendilerine yetiyordu. ve misafir geldiðinde sýðmadýklarýný söylüyordu
nedne daha büyük bir eve çýkmadýklarýný sorduðumda hem gelir olarak hemde aile ferdi sayýsý oalrak daha yeni bir üst gruba girdiklerini ve daha geniþ ev hakettiklerini söyledi
kaldýklarý ev devlet tarafýndan saðlanýyormuþ yada ona benzer bir sistemdi sosyal konurt diye geçiyordu ve 3 sene önce kirasý 925 euro gibi bir rakamdý
ev hollandanýn sahil kasabalarýndan birindeydi
500 metre gittinmi hollandanýn en geniþ kumsalýna gidiyordun
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri