Originally Posted by
canlı
Sizin gibi benim gibilere piyasa da '' kılkuyruk '' diyorlar. Yavuz hırsız bağırmış ev sahibini korkutmuş misali. Maalesef dolandırıcılar, hırsızlar , soysuzlar el üstünde. Hukuk onlara bu meziyetlerini resmen yüzlerine haykırma imkanı vermiyor, men ediyor. Yani korunmuş oluyorlar. Eskiden bu tipler toplum içine çıkamazdı.
Emlakçıya ; bizzat ilandaki yanlışlıkları göstererek kızıyorum. Adam, bırak yüzünün kızarmasını '' Sanki sadece biz mi yapıyoruz bu göz boyama işini. Pazarcı, mezarcı, yıkamacı- yağlamacı herkes makyajlı konuşuyor. '' diyor. Yani neredeyse - herkes adam öldürüyordu bizde öldürüyoruz- diyecekler.
Ben bugüne kadar en az 10 emlakçıya ve 1 ev sahibine ısrarlı takiple ceza aldırdım. Ama sonuç aynı. Parayı devlet alıyor, denetimi bize bırakıyor. Artık , ilanlara sadece fiyat olarak bakıyorum. Orada bile haftalık 1 milyon tl. oynaklık gösteren ilanları görüyorum. Toplumsal olarak tümden arınma olmadan hiç bir meslek grubu düzelmez.
Yasalar çalışmayınca, yüz kızartıcı suç işleyenler de uyanık olarak piyasada iş yapmaya devam ediyorlar.
Daha önce kirada oturduğum bir ev vardı. İlanda kapalı otopark fotoları vardı, ben de hiç incelemedim o vakit. Sonra bir baktık ki müteahhit binayı yarım bırakıp kaçmış, sonradan mal sahipleri tamamlamış. Otopark da çok küçük yapıldığı için araçlar giremiyormuş, herkes aracı dışarı bırakıyordu.
Arada o binada satılık ilanı çıkıyor, bakıyorum hepsinde ''kapalı otopark'' var yazıyor, bir de otoparkın girişindeki sundurmanın fotosunu koyuyorlar, ohhh miss.
Şimdiki oturduğum binanın otoparkına özellikle inip baktım, daire numarasına göre kontrol ettim, var. Tamam dedim.
Taşındıktan sonra arabayı koyacam ama koyamıyorum, arabanın götü dışarıda kalıyor, yandaki aracın girişini engelliyor. Görevliye sordum, senden önceki ev sahibi de koyamadığı için hep dışarı bırakıyordu dedi. Binadakilerin yarısı ancak park edebiliyormuş, ben yine kandırıldım. Emlakçıya söyledim o zaman, aaa hayret aslında yapan firma çok büyük bir firma, böyle bir hata yapmaz, yapsa bile belediye ruhsat vermez diyerek salağa yatıyor.
Şimdi ben yeni ev alırken elime metreyi alıp tek tek ölçecem, yan tarafa araba koydurup kendim aracımı park edip deneyip öyle alıcam. Şimdi Emlakçı bana kılkuyruk diyecek tabii, sittirsin ordan..
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri