Tamamen þahsi fikrim olarak þunu belirteceðim: yüzlerce fonla (günlük þunu getirdi, haftalýk þunu götürdü vs vs) uðraþacaðýna, sadece 2 fon alýp hayatý kaçýrmamak, sinema, tiyatro, , konser, opera kitaplar ve gündelik baþka faaliyetlerde bulunmak, yani iþine gücüne bakmak bana daha kolay gibi geliyor. bu, iþin kolayýna kaçmak ve biraz da riske girmek olsa da; YAS (Koç holding iþtirakleri hisse senedi fonu) ile TI3 (iþ bankasý iþtirakleri hisse senedi fonu) alýp yatmak ve hayatýna devam etmek bana en kolayý gibi geldi. bunlar her halükarda zengin etmese de enfyasyonun 1 týk üzerinde getiri saðlýyor bence... herkese bol kazançlar...
MKG ve DMG fon karmasý alýyorum, yaklaþýk gümüþ 22$ fiyatdan girdim. Baþlangýç için 1 milyon TL lik almýþtým deneme amaçlý. 1 haftada yaklaþýk 100 bin TL getirdi. Þimdilik tutuyorum. Fonlardan fazla anlamam ama en iyisi bana göre sanki bunlar. Gümüþ çok oynak. Saðý solu belli olmuyor. Bir yukarý bir aþaðý. 22$ bana göre iyi noktaydý, buraya yazmýþtým ama arada kaynamýþ olabilir.
Farklý bir bakýþ açýsý getirmek adýna bir þey söyleyeyim; ben orta-düþük riskteki fonlarda muhakkak Ocak 23-Mayýs 23 performansýna bakýyorum karar verirken. Çünkü önümüzdeki aylar o dönem gibi geçmeye aday.
Mayýs sonu bu ülkede dolar bir kaç ayda %40, borsa %70-80 getiri getirdi. Grafiklerde mayýstan sonra yukarý fýrlamalarý, ya da senelikte %70-80 gibi rakamlar göstermeleri bu sene özelinde bir þey ifade etmiyor.
Ben ocak-mayýs arasýnda borsanýn ciddi eksi gittiði, dolarýn hareket etmediði dönemde bile, sabit kalmak bir yana, artýþ yapmayý baþarmýþ fonlarý bir kaç adým önde görüyorum. Bu baðlamda RPD ve RIK 'a rakip ben de pek bulamýyorum. HVU belki biraz.
Yer Ýmleri