Ben kendimi saf gibi hissetsem de, AOY da dahil yenilenebilir enerji fonlarýnýn hepsine çok güveniyorum. Þu an tüm dünyada enflasyonun yüksek olmasýndan yatýrýmlar biraz yavaþlamýþ olabilir ama bir kere ivmenin kazanýldýðýný düþünüyorum. Özellikle Rus- Ukrayna savaþý -týpký Covid'in Çin'e baðlý kalmanýn ne kadar büyük bir hata olduðunu göstermesi gibi- doðal gaz ve petrol baðýmlýlýðýnýn ne kadar hasar verici olabileceðini gösterdi. Özellikle Avrupa'da büyük bir yatýrým hamlesi aldý baþýný gidiyor. 2030'larda yüksek deðerlere varacaðýný düþünüyorum.
Dünya borsalarýna para giriþi olduðunda yenilenebilir enerji hisselerinin diðerlerine göre bir anda uçuvermesi de bu yüzden gibi geliyor. Ha ben benim oðlan için biriktiriyorum o yüzden çok acelem yok ama inþallah yanýlmamHalen bu kadar ucuz fiyatlarda alýp biriktirmek lazým.
Beklentilerimin büyük olduðu diðer alanlar ise teknoloji ve saðlýk. Patentli buluþlarýn %90'ý bu iki alandan geliyor, alanýnda çýðýr açýp küçük þirketleri dev konumuna getirecek araþtýrma buluþlar da bunlardan çýkýyor. Covid'de Biontec'in öne fýrlamasý gibi. Teknolojiden kastým da elektrikli oto, pil, yarý iletken, robotik vs fonlar. Saðý solu belli olmayan BIST'e göre uzun vadede daha anlamlý sanki.

Halen bu kadar ucuz fiyatlarda alýp biriktirmek lazým.
Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri